Festival Klášterní hudební slavnosti míří do finále!

Datum: 17.07.2019
Šumperk 17. července 2019 (PROTEXT) - Již 15 koncertů se uskutečnilo od začátku června v rámci Klášterních hudebních slavností v Olomouckém, Moravskoslezském a Pardubickém kraji. Našlapaný program se blíží do finále a diváky ještě čeká open air Španělský večer s Carmen...
Šumperk 17. července 2019 (PROTEXT) - Již 15 koncertů se uskutečnilo od začátku června v rámci Klášterních hudebních slavností v Olomouckém, Moravskoslezském a Pardubickém kraji. Našlapaný program se blíží do finále a diváky ještě čeká open air Španělský večer s Carmen ve čtvrtek 18. 7. ve Šternberku. O týden později 26. 7. pak festival slavnostně zakončí Mše D-dur "Lužanská" A. Dvořáka. Fanoušci festivalu si letos vychutnali um takových osobností, jako je harfenistka Jana Boušková, koncertní mistr Miroslav Vilímec či flétnový mág Jiří Stivín. Velkolepým zážitkem bylo pro návštěvníky uvedení Beethovenovy 9. symfonie s Ódou na radost Filharmonií Bohuslava Martinů pod taktovkou Leoše Svárovského, open air koncert pěveckého sboru Motýli Šumperk na zámku Velké Losiny, představení Moravské filharmonie Olomouc v Karlově Studánce či výkon Shulhoff Ensemble v klášterním kostele na Hedeči. Milovníci kvartetní hry mohli porovnat výkony a bezprostřednost skvělých Epoque Quartet a Prague Cello Quartet. Samozřejmostí byla i komorní vystoupení - vokálního Ensemble Frizzante, kytarového dua Siempre Nuevo či projektů kombinujících zpěv či akordeon s loutnou. Vyvrcholením programu je v současné době probíhající "trojkoncert" mezzosopranistky Edity Adlerové se souborem La Magia del Flamenco. Jejich Španělský večer s Carmen zazní v Jeseníku, Karlově Studánce a ve Šternberku. Atrium bývalého augustiniánského kláštera poskytne koncertu pod širým nebem jedinečné kulisy. V pátek 26. července festival v Klášterním kostele v Šumperku uzavře půvabná Mše D-dur "Lužanská" A. Dvořáka v podání všestranného Ensemble Inégal. Máme se na co těšit! KLÁŠTERNÍ HUDEBNÍ SLAVNOSTI se letos konají od 7. června do 26. července v Olomouckém, Moravskoslezském a Pardubickém kraji. Festival zavítá do 14 měst a obcí, zorganizuje 18 koncertů, na nichž vystoupí přes 350 účinkujících. Patronkou festivalu se stala jedna z nejlepších světových harfistek Jana Boušková a záštitu nad festivalem převzal hejtman Olomouckého kraje pan Ladislav Okleštěk. Vstupenky na koncerty lze zakoupit v obvyklých předprodejích, online na portálech Ticket Art a GoOut. Podrobný program festivalu je na www.klasternihudebnislavnosti.cz Kontakt: Štěpánka Šoupalová KLÁŠTERNÍ HUDEBNÍ SLAVNOSTI tel.: 732 23 01 23
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.