Domy nové generace od českých studentů inspirují Evropu

Datum: 11.07.2019
Praha 11. července 2019 (PROTEXT) - Společenský fenomén využívání udržitelnějších technologií a obnovitelných zdrojů přilákal do letošního ročníku soutěže oceňované studentské architektonicko-technické soutěže Český soběstačný dům desítky studentů z vysokých...
Praha 11. července 2019 (PROTEXT) - Společenský fenomén využívání udržitelnějších technologií a obnovitelných zdrojů přilákal do letošního ročníku soutěže oceňované studentské architektonicko-technické soutěže Český soběstačný dům desítky studentů z vysokých škol z celé České republiky a ze Slovenska. Porota 4. ročníku vybrala nejlepší návrhy malých rodinných domů, které mají mimo jiné maximálně šetřit pitnou vodou a více než polovinu roku pokrývat svou spotřebu vlastní naakumulovanou elektřinou. Osm nejlepších projektů je nyní v kompletním znění zdarma ke stažení pro širokou veřejnost. Soutěž Český soběstačný dům i díky své otevřenosti ve sdílení informací a popularizaci decentralizace už vloni získala jako první v ČR nejvyšší ocenění Evropské komise, EU Sustainable Energy Award a chystá se replikovat svůj úsporný koncept studentské soutěže do dalších zemí Evropy. Letošní vítězný návrh zaujal detailní technickou propracovaností a nízkými náklady (4 mil. Kč). V září letošního roku také začne se studenty Český soběstačný dům stavět dva ukázkové domy, které budou zcela nezávislé na jakýchkoli sítích. Kontakt: www.csdum.cz Pavel Podruh e-mail: info@csdum.cz +420 734 120 753 ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.