Ozvučení zahrady

Datum: 27.03.2018

S příchodem jara (nejenom) nás napadne myšlenka, zda zahradu neobzváštnit ambientní hudbou. Ta dokáže atmosféru zahrady citlivě podtrhnout.

S příchodem jara (nejenom) nás napadne myšlenka, zda zahradu neozvláštnit ambientní hudbou. Ta dokáže atmosféru zahrady citlivě podtrhnout. Na hudební kulisu jsme zvyklí třeba z hotelových zahrad nebo zábavních parků. Ovšem populární začíná být i ozvučení zahrad domácích. A není k tomu potřeba složitého systému.

**Pro ty, co nechtějí dál číst"

  1. Vyberte zesilovač s Bluetooth JPM 2021 nebo s WiFi JPM 2021WI:https://www.dexon.cz/…ledavani.php?…
  2. Vyberte reprosoustavy SP 311 se zemním trnem
  3. K zesilovači přiveďte napájení, zesilovač spojte s reproduktory
  4. Začněte vysílat hudbu se smartphonu

A pro ty, co chtějí:

Jaký zdroj hudby a jaký zesilovač?

Máme dvě možnosti. Tou první je napojit ozvučení na zesilovač, receiver, či všeobecně řečeno na „domácí hifi aparaturu“. Je to sice levné, ale nepraktické a krkolomné. Ozvučení bychom museli ovládat doma a taktéž samotné zapojení by přineslo z elektrického hlediska obtíže. Elegantnější je, použít bezdrátový zesilovač. Modelů je hodně, my ale doporučujeme především JPM 2021 nebo JPM 2021WI. Malé kulaté krabičky, podobné puku, toho umí hodně.

Zesilovač upevníme např. v altánku, pod stříškou, nebo na stěnu domu, přivedeme k němu napájení 230 V a propojíme s reproduktory (viz dále). To, co je podstatné, je že již neřešíme propojení na zdroj hudby, nepotřebujeme žádný audio propoj do domu, nepotřebujeme propoj má mp3 přehrávač či rádio. Zesilovač je bezdrátový. Vychytávka je ta, že hudbu vysíláme přímo ze smartphonu, tabletu, notebooku nebo počítače.

Model JPM 2021 má zabudováno Bluetooth. Posledním krokem je tudíž spárování se smartphonem, tabletem nebo notebookem a můžeme začít vysílat hudbu do reproduktorů. Máme tak vyřešeno zesílení i zdroj hudby a to vše skrytě, bez složité kabeláže.

Model JPM 2021WI má naopak vestavěno WiFi připojení. Tím se otevírají neskýtané možnosti přehrávání hudby z lokálních, síťových i internetových úložišť a služeb, internetová rádia nevyjímaje (Pandora, Tune-in, Spotify, Dizer …) . K zesilovači poskytujeme zdarma aplikaci Muzo Player, streamování hudby je ale možné i z mnoha dalších systémů a aplikací, tedy jak z počítače, NAS, síťového úložiště, tabletu, smartphone a to se systémy Android, iOS, Windows a dalších.

Jaké vybrat reproduktory?

Rozhodně model SP 311 Kromě toho, že zmíníme jejich voděodolnost, musíme podtrhnout jejich způsob uchycení. Kromě konzoly pro instalaci na zeď nás zajímá nejvíce zemní trn, pomocí kterého reprosoustavy „zabodneme“ do země na zahradě. Ozvučení zahrady je tak nenápadné a zvukově „příjemné“.

Pokud bychom potřebovali větší a výkonnější reprosoustavy, doporučujeme modely CSP 220 nebo CSP 220D, které již nemají zemní trn, ale jen konzolu k instalaci na zeď. Velice zajímavý je CSP 220A. Aktivní to model s vestavěným zesilovačem a bluetooth. Tady je instalace nejsnadnější – osadit reprosoustavu a pouze k ní přivést napájení. Hudbu „posíláme“ přes Bluetooth.

Jak vidíte, s použitím JPM 2021(WI) je to jednoduché. Ozvučení zahrady je rychlé, nenápadné a praktické na obsluhu.

I tyto systémy, český výrobce DEXON, navrhuje a nabízí. Pro zpracování návrhu ozvučení doporučujeme kontaktovat Dexon Czech s.r.o. na jejich stránkách www.dexon.cz nebo na tel. 596 321 160. Tento český výrobce posoudí ozvučovaný prostor a kompletně navrhne dané ozvučení zcela zdarma.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.