Povinné ručení bude dále zdražovat, říká expert

Datum: 30.07.2020
Praha 30. července 2020 (PROTEXT) - Zdražování povinného ručení v řádu jednotek procent bylo zřejmé celý uplynulý rok 2019 a výhledy do budoucna nejsou o nic optimističtější. Pojišťovnám se zdražují náklady na likvidaci škod, a tak promítají navýšení i do cen svých...
Praha 30. července 2020 (PROTEXT) - Zdražování povinného ručení v řádu jednotek procent bylo zřejmé celý uplynulý rok 2019 a výhledy do budoucna nejsou o nic optimističtější. Pojišťovnám se zdražují náklady na likvidaci škod, a tak promítají navýšení i do cen svých produktů. Jednou z cest, jak se úspěšně bránit zdražování, je pečlivý výběr poskytovatele pojištění. V některých případech dělá rozdíl v nabídce pro stejného řidiče i desítky procent.
Co je příčinou kontinuálního růstu cen povinného ručení? „Pojišťovny do stále se zvyšujících cen povinného ručení promítají především rostoucí náklady na opravy a likvidaci škod. Dnes automobily obsahují moderní technologie, náročné technické vybavení a čím dál více součástek, například různé senzory. Obecně také ceny za služby v autoservisech šly nahoru, a tak není divu, že pojišťovny hledají způsoby, jak to promítnout do konečných cen, ale zároveň zůstat konkurenceschopné,“ míní expert společnost Klik.cz Aleš Rothbarth. Společnost Klik.cz nabízí svým klientům možnost najít nejlevnější nebo nejvýhodnější povinné ručení během několika málo minut z pohodlí domova. Pojištění je možné sjednat přes mobil, počítač nebo telefonicky. Vše probíhá přes e-mail, pouze zelenou kartu dostanete poštou. Z porovnání cen na internetu vyplývá, že ceny mezi povinnými ručeními od různých pojišťoven jsou velké. Proto otázka, kde si tuto zákonem danou pojistku sjednáte, je na místě. Na Klik.cz je každý den k dispozici stovka proškolených pojistných specialistů ve dvou směnách, kteří zdarma pomohou s nezávaznou kalkulací nebo jakýmkoliv problémem. „Z dat víme, že porovnávat nabídky od různých pojišťoven se pořád vyplatí. Když si vezmete nejdražšího nabídku pojištění pro stejného řidiče, tak jeho cena v závislosti na různých pojišťovnách může být řádově o desítky procent vyšší než nabídka nejlevnější ve stejné šíři plnění,“ vysvětluje Aleš Rothbarth z Klik.cz. Porovnávat ceny na trhu je i jednou z cest, jak se bránit obecnému trendu zdražování.
Výše pojištění dle rizikovosti
Už dávno neplatí, že pojišťovny určují cenu pojištění podle objemu a výkonu motoru vozidla. Při výpočtu ceny se uplatňují i další faktory jako rizikovost řidiče, které sumu navyšují, jako je například věk či místo bydliště. Pokud jste zkrátka mladý člověk z Prahy, zaplatíte si na pojistném více než o dvacet let starší, a optikou pojišťovny také zkušenější, řidič z maloměsta. Mezi další rizikové skupiny patří starší osoby a ty, které už mají bohatou historii co se týče nehod a dopravních kolizí. Nejlevnější pojištění dle statistik mají osoby kolem čtyřiceti let věku. Kontakt: Quenya technologie sladek.vojtech@gmail.com
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.