UnityCard pomůže obcím po koronakrizi rychle oživit podnikání

Datum: 29.06.2020
Brusel 29. června 2020 (PROTEXT) - Evropské fintech společnosti Loyaltek a Paynovate Unity Card (unitycard.eu) vydávají předplacenou kartu, kterou lze použít pro cílenou pomoc lidem, kteří se v důsledku COVID-19 ocitli v nouzi. Současně karta přispěje k oživení ekonomiky maloobchodníků,...
Brusel 29. června 2020 (PROTEXT) - Evropské fintech společnosti Loyaltek a Paynovate Unity Card (unitycard.eu) vydávají předplacenou kartu, kterou lze použít pro cílenou pomoc lidem, kteří se v důsledku COVID-19 ocitli v nouzi. Současně karta přispěje k oživení ekonomiky maloobchodníků, kteří museli uzavřít své provozovny.
Společnosti Loyaltek a Paynovate, evropští průkopníci v oblasti fintech, vydávají debetní kartu UnityCard s cílem nabídnout tolik potřebnou a rychlou finanční podporu obcím a koronavirovou krizí postiženým občanům. Inovativnost karty spočívá v tom, že její používání lze omezit jen na určitou oblast (např. konkrétní obec) anebo na předem stanovené obchody nebo podniky, v tomto případě ty, které byly významně postiženy krizí: hotely, restaurace, bary, kadeřnictví, obchody pro kutily či obchody s oblečením. Unity Card je optimálním nástrojem pro stimulaci místního podnikání a může zabránit tomu, aby peněžní prostředky spotřebitelů byly utráceny na zahraničních e-shopech, přeposílány do zahraničí nebo ukládány na účty.
Kartu, která je k dispozici primárně obcím jako místní úrovni veřejné správy, lze doručit kdekoli v Evropě. Cílem je vyhnout se složité logistice a byrokracii a poskytnout efektivní a dobře zacílený nástroj k hospodářskému oživení. Doposud byla zaregistrována poptávka po téměř jednom milionu karet.
Na Unity Card lze vkládat libovolnou částku a na platebních terminálech funguje stejně jako běžná debetní karta. Doba platnosti může být upravena podle potřeb a zamýšlené podpory. Přehled o zbývající částce si uživatelé udržují prostřednictvím QR kódu na zadní straně. Obec, která kartu přidělila, má současně možnost prostřednictvím internetu sledovat, analyzovat a případně korigovat způsob, jakým jsou jeho karty používány, a to vše v reálném čase.
"Ať už jde o podporu obchodníků, kteří museli ukončit své podnikání nebo potravinovou pomoc rodinám s dětmi, politici na úrovni obcí až po ty vrcholné, hledají způsoby, jak zmírnit následky zablokované ekonomiky a zajistit návrat k normálnímu životu a hospodářskému oživení,“ vysvětluje Robert Masse, zakladatel a generální ředitel společnosti Loyaltek a odborník na platby kartou. "Čas se ale krátí a vyvstává otázka, jak co nejrychleji a nejefektivněji alokovat potřebné zdroje, a zároveň se vyhnout riziku podvodu. Je potřeba zajistit, aby veřejné peníze sloužily zamýšlenému účelu ve prospěch celku.“
Vzhled Unity Cardkarty lze v případě potřeby přizpůsobit. Karty lze distribuovat buď přímo příjemcům, nebo hromadně příslušnému orgánu, který je následně předává potřebným. Platby, které občané provádějí kartou, jsou evidovány v rámci platebního styku obchodníků, zatímco podporu držitele karty zajišťuje Loyaltek či případně jeho „zákazník“, tj. vydávající orgán, kterým je v tomto případě nejčastěji obec anebo státní instituce.
Náklady spojené s vydáním karty jsou minimální a představují zlomek obvyklých nákladů ve srovnání s "tradičními“ opatřeními. Společnost Loyaltek, evropský lídr v oblasti speciálních karet s omezeným dosahem, si k transakcím na kartě neúčtuje žádnou marži.
Kontakt: https://cs.unitycard.eu/ ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.