Česká spořitelna v rámci cestovního pojištění kryje náklady na léčení způsobené koronavirem

Datum: 25.06.2020
Praha 25. června 2020 (PROTEXT) - Klienti České spořitelny, kteří mají nebo uzavřou cestovní pojištění pro dlouhodobé nebo jednorázové cesty do zahraničí, jsou automaticky pojištěni proti onemocnění koronavirem. Pojištění platí pro cestování do zemí s nízkým a...
Praha 25. června 2020 (PROTEXT) - Klienti České spořitelny, kteří mají nebo uzavřou cestovní pojištění pro dlouhodobé nebo jednorázové cesty do zahraničí, jsou automaticky pojištěni proti onemocnění koronavirem. Pojištění platí pro cestování do zemí s nízkým a středně vysokým rizikem, tedy do destinací, které Ministerstvo zdravotnictví značí tzv. zeleným a oranžovým semaforem a zahrnuje i případnou repatriaci zpět do ČR.
"Naše cestovní pojištění se vztahuje jednak na storna, tj. zrušení zájezdu před odjezdem z důvodu onemocnění, a to i koronavirem, a zároveň pokrývá i výdaje na léčbu, léky, převoz spojené s onemocněním covid-19," říká Jakub Jírovec, Tribe Lead pro pojištění v České spořitelně. Z loňského průzkumu České spořitelny a agentury Ipsos vyplynulo, že většina Čechů je zvyklá při cestách do zahraničí uzavírat cestovní pojištění. To platí zejména pro dlouhodobé pobyty, trvající jeden a více týdnů, kdy pojištění uzavírá 7 z 10 turistů. V případě krátkodobých cest přes hranice, které trvají maximálně několik dní v kuse, nicméně Češi cestovní pojištění podceňují. Na jednodenní či víkendový výlet do ciziny cestuje nepojištěná třetina turistů. Česká spořitelna má v nabídce dva typy cestovního pojištění. Pro nepravidelné cestování mohou klienti využít jednorázové cestovní pojištění KOLUMBUS, kde je možné si volit jednotlivě rizika, o které má klient zájem. Zdarma pojišťuje děti do 6 let a rovněž poskytuje i asistenta pro vyřizování nároků při zpoždění či zrušení letu, nebo při zmeškání návazného letu dle směrnice EU. Pro častější cestování během roku lze využít Cestovní pojištění k účtu, které je cenově výhodnější než jednorázové pojištění. Pokrývá pojištění partnera nebo celé rodiny včetně dětí i pro neomezený počet samostatných cest v souvislé délce jednoho pobytu až 90 dní. Kryje náklady na ošetření a léčbu až do výše 6 milionů korun. Vyšší varianta zahrnuje cenově velmi výhodně i riziko zrušení zájezdu, letenek, ubytování z vážných důvodů pro každou cestu, což je zajímavé obzvláště pro rodiny s dětmi, kde onemocnění dítěte přichází nenadále častěji.
Kontakt: Lukáš Kropík externí komunikace | Finanční skupina České spořitelny, a.s. Web, Facebook, Twitter, Instagram Tiskové centrum ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.