Ministr Petříček navštívil nadaci Qatar Foundation

Datum: 31.10.2019
Dauhá 31. října 2019 (PROTEXT) - Český ministr zahraničí Tomáš Petříček Ministr Tomáš Petříček ve středu navštívil nadaci Qatar Foundation, kde promluvil o nutnosti zachování pracovních míst v průmyslu při současném snižování emisí uhlíku. “Ke klimatické změně...
Dauhá 31. října 2019 (PROTEXT) - Český ministr zahraničí Tomáš Petříček Ministr Tomáš Petříček ve středu navštívil nadaci Qatar Foundation, kde promluvil o nutnosti zachování pracovních míst v průmyslu při současném snižování emisí uhlíku. “Ke klimatické změně se musíme postavit jako ke globálnímu problému,” řekl ministr Petříček při své návštěvě Kataru. “Chceme reindustrializovat Evropu a současně snížit emise uhlíkatých sloučenin. Myslím si, že bychom měli provést reformu Světové obchodní organizace (WTO) tak, abychom zajistili soulad s evropskými cíli při řešení problému globálního oteplování.” Ministr Petříček a jeho doprovod si prohlédli sídlo nadace Qatar Foundation v Dauhá, ve čtvrti Education City, kde sídlí kampusy osmi mezinárodních univerzit, výzkumná centra a střediska pro inovaci. Nadace Qatar Foundation je jednou z klíčových organizací, která pomáhá zajišťovat růst a hospodářskou různorodost v zemi. Ministr Petříček získal postgraduální vzdělání a titul PhD na Karlově univerzitě v oboru mezinárodních vztahů, za svůj výzkum v oblasti energetických politik, trvale udržitelného rozvoje a politické ekonomie. Jeho dizertační práce má název “Perspektivy energetické bezpečnosti Evropské unie”. Těžký průmysl je odpovědný za zhruba 22% z celkového objemu emisí oxidu uhličitého (CO2). Nicméně těžký průmysl, jako je například výroba oceli nebo cementárny, je často státy podporován, protože je důležitý z hlediska pracovních míst i národní bezpečnosti. Česká republika je jednou z nejvíce industrializovaných zemí v Evropě. “Některé politiky, které Evropská unie uplatňuje, zvyšují emise skleníkových plynů, řekl Petříček s odkazem na Německo, které se vzdalo svých jaderných reaktorů a přešlo na výrobu elektřiny z uhlí. “Podkopávání průmyslu je to poslední co potřebujeme. Musíme se naučit lépe hospodařit s energií a začít ke změně klimatu přistupovat jako ke globálnímu problému a současně nastavit poctivé tržní podmínky pro všechny.” ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz. PROTEXT
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.