Erste slaví 200 let od svého založení

Datum: 07.10.2019
Vídeň 7. října 2019 (PROTEXT/ots) - Erste slaví 200 let od svého založení •Předchůdce Erste Group - spořitelna “Erste Oesterreichische Spar-Casse” - byla založena ve Vídni 4. října 1819 •Česká spořitelna přispívá k posilování vedoucí pozice Erste Group na bankovním...
Vídeň 7. října 2019 (PROTEXT/ots) - Erste slaví 200 let od svého založení •Předchůdce Erste Group - spořitelna “Erste Oesterreichische Spar-Casse” - byla založena ve Vídni 4. října 1819 •Česká spořitelna přispívá k posilování vedoucí pozice Erste Group na bankovním trhu v regionu střední a východní Evropy •Česká spořitelna je nejstarší banka na domácím trhu - založena byla v roce 1825 „Ani věk, ani pohlaví, ani sociální status či národnost nemohou být důvodem odepření benefitů, které jsou nabízeny všem střadatelům“ - takovou klauzuli obsahuje zakládací listina první spořitelny ve střední a východní Evropě. Tyto principy stály u založení rakouské banky Erste. I 200 let od svého založení usiluje Erste o šíření finanční a sociální prosperity napříč regionem střední a východní Evropy. Na tomto principu byly po založení Erste v roce 1819 následně zakládány další spořitelny. Vést jednotlivce, malé i větší firmy, obce a města k prosperitě je již od jejího založení v roce 1825 i posláním České spořitelny. V roce 2000, kdy se mateřskou společností České spořitelny stala Erste Bank, se tak symbolicky vrátila ke svým kořenům. „Jsme pyšní na naše dědictví a na to, že principy formulované při našem založení jsou i nadále platné a relevantní,“ říká Andreas Treichl, předseda představenstva skupiny Erste. „Tyto principy a také progresivní myšlení stály i u zrodu celé skupiny Erste: jsme silnou retailovou i korporátní bankou se silným zaměřením na oblast střední a východní Evropy. Principy našich zakladatelů budou základem i pro naše budoucí směřování a budou provázet naši snahu pomáhat klientům starat se o jejich finanční zdraví, vytvářet a chránit jejich prosperitu, a v neposlední řadě pomáhat realizovat nové podnikatelské nápady i naplňovat osobní ambice.“ „Vize založení spořitelny pro široké vrstvy obyvatel a ambice učit je zabezpečit si budoucí prosperitu byla před 200 lety mimořádná a revoluční a s hrdostí ji rozvíjíme dodnes,“ zdůrazňuje předseda představenstva České spořitelny Tomáš Salomon. „Naším současným posláním je vést jednotlivce i komunity k prosperitě a přispět tak k udržitelnému růstu celé společnosti.” Fotografie: https://www.erstegroup.com/en/news-media/media-library/photos/apa Kontakt pro média: Erste Group Bank AG Carmen Staicu Tel: +43 50100 11681 carmen.staicu@erstegroup.com www.erstegroup.com PROTEXT
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.