Pekingské fórum zelené iniciativy Pásu a cesty láká globální věřitele

Datum: 20.08.2019
Peking 20. srpna (PROTEXT/PRNewswire) - Dnes se na prvním plenárním zasedání Principů zelených investic pro iniciativu Pásu a cesty (GIP) v Pekingu shromáždilo přes 150 delegátů ze 40 světových bank, investičních společností a mezinárodních organizací. Tyto principy jsou hlavní...
Peking 20. srpna (PROTEXT/PRNewswire) - Dnes se na prvním plenárním zasedání Principů zelených investic pro iniciativu Pásu a cesty (GIP) v Pekingu shromáždilo přes 150 delegátů ze 40 světových bank, investičních společností a mezinárodních organizací. Tyto principy jsou hlavní podporou environmentálně odpovědných investic v rámci iniciativy Pásu a cesty. GIP, který byl vytvořen Čínským výborem pro zelené finance a městem Londýn v listopadu roku 2018, představuje soubor zásad zaměřených na podporu ekologicky zaměřených investic v oblasti iniciativy Pásu a cesty. K principům GIP se přihlásilo třicet světových institucí, včetně některých z největších poskytovatelů úvěrů v regionu. Dnešní shromáždění je pro členy GIP prvním. Budou zde hledat způsoby, jak tyto zásady implementovat. „V příštích desetiletích bude největší část investic do infrastruktury směrovat do regionu Pásu a cesty, což bude mít hluboký dopad na klima a životní prostředí," řekl Dr. Ma Jun, předseda Čínského výboru pro zelené finance. „Cílem GIP je podpořit signatáře a pomoci jim lépe integrovat environmentální aspekty do procesu rozhodování a provádění jejich investic v regionu." S cílem podpořit zavádění principů GIP a přispět k posílení zelených investičních kapacit signatářů byl zřízen sekretariát s kancelářemi v Pekingu a Londýně. Bude také vytvořena databáze zelených projektů jako informační platforma pro komunikaci mezi věřiteli a vlastníky projektů. „GIP bude přínosem pro země oblasti Pásu a cesty tím, že pomůže usnadnit ekologické investice, minimalizovat negativní dopad nových investic a vytvořit zdravé obchodní příležitosti," řekl Chen Yulu, zástupce guvernéra Čínské lidové banky. „Těším se na to, že britské instituce budou spolupracovat s čínskými a mezinárodními partnery, aby sdílely osvědčené postupy pro robustní implementaci těchto principů," řekla Christina Scott, vedoucí úřadu britského velvyslanectví v Pekingu. „Ve spolupráci s našimi čínskými partnery prostřednictvím Britsko-čínského zeleného finančního centra hrajeme zásadní roli při zajišťování toho, že největší projekty infrastruktury budou zahrnovat nízkouhlíkový a udržitelný rozvoj," řekl Sir Roger Gifford, předseda Britského institutu zeleného financování. Na dnešním zasedání se účastníci dohodli, že zřídí tři pracovní skupiny, které budou studovat osvědčené postupy a vyvíjet nástroje a metodiku pro zavádění principů. Těmto pracovním skupinám, které budou odpovídat za témata včetně hodnocení environmentálních rizik, zveřejňování informací a inovace ekologických finančních produktů, budou spolupředsedat signatáři principů GIP. KONTAKT: Cheng Lin, +86-10-83021702, lin.cheng@greenfinance.org.cn; James Boyle, +44-020-7332-3380, james.boyle@cityoflondon.gov.uk
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.