Desetitisícové ztráty na nájemném, 30 tisíc za právníka. Pronájem bytu je riziko

Datum: 18.08.2020
Praha 18. srpna 2020 (PROTEXT) - Koronavirus otřásl ekonomikou, lidé přicházejí o příjmy a pronajímat byt je stále riskantnější. Neplatičům nájemného navíc nahrává nový zákon o odkladu nájmů. Roste proto zájem o služby firem garantujících pravidelné nájemné a...
Praha 18. srpna 2020 (PROTEXT) - Koronavirus otřásl ekonomikou, lidé přicházejí o příjmy a pronajímat byt je stále riskantnější. Neplatičům nájemného navíc nahrává nový zákon o odkladu nájmů. Roste proto zájem o služby firem garantujících pravidelné nájemné a převzetí veškerých rizik, která rozhodně nejsou malá.
"Jednou nám vystěhování neplatiče zabralo čtyři měsíce, advokát nás stál 30 tisíc. Jindy jsme zase hledali nájemníka za jediný rok čtyřikrát. Pokaždé znovu prohlídky bytu, rozúčtování energií, pojištění, úklid a opravy," popisuje Robert Urban, který od roku 2018 provozuje službu StálýNájem.cz. V obou případech majitelé bytů nemuseli nic řešit a dostávali nájemné, i když podnájemník neplatil nebo byl byt neobsazený. "Kdyby pronajímali byty sami, přišli by nejen o nájemné, ale i o další peníze, čas a nervy," upozorňuje Urban. Jak služba funguje a kolik stojí? "Zajistíme podnájemníka, komunikaci s ním i opravy. Majiteli pravidelně zasíláme nájem a ručíme za stav bytu. To vše už za marži 10 % ze sjednaného nájemného."
StálýNájem.cz info@stalynajem.cz https://stalynajem.cz/
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.