V Česku se chystá první městská zelená čtvrť

Datum: 17.02.2020
Praha 17. února 2020 (PROTEXT) - V České republice vznikají plány první reálné městské čtvrti, která si dokáže sama vyrobit více než polovinu roční spotřeby elektřiny pro zajištění potřeb obyvatel a zároveň umí šetrně hospodařit s pitnou i dešťovou vodou a cíleně...
Praha 17. února 2020 (PROTEXT) - V České republice vznikají plány první reálné městské čtvrti, která si dokáže sama vyrobit více než polovinu roční spotřeby elektřiny pro zajištění potřeb obyvatel a zároveň umí šetrně hospodařit s pitnou i dešťovou vodou a cíleně zmírňovat oteplování krajiny vlivem tzv. městského tepelného ostrova. Za ideou s pracovním názvem Green District stojí mezinárodně ceněný projekt Český soběstačný dům ve spolupráci s developerskou společností V Invest. Návrh čtvrti je v první fázi součástí zadání studentské architektonicko-technické soutěže, která bude probíhat na všech relevantních vysokých školách v České republice a Slovensku. Studenti v soutěži představí svá pojetí urbanistického a technického řešení dalších dvou plánovaných etap již probíhajícího stavebního projektu Nová Valcha v Plzni. Součástí návrhů budou bytové i rodinné domy, technická rozvaha, centrální park a koncept vege tace. Studenti budou muset samozřejmě zohlednit také ekonomickou proveditelnost svých vizí. Kontakt: Pavel Podruh info@csdum.cz ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.