Lucid Motors představuje Lucid Air, nejvýkonnější a nejúčinnější luxusní elektrický sedan na světě

Datum: 12.09.2020
Newark (Kalifornie) 12. září 2020 (PROTEXT/PRNewswire) - Elektromobily Lucid Air jsou novým měřítkem inovace, výkonu, luxusu a udržitelnosti elektrických vozidel. Cena nabízených modelů začíná těsně pod 80 tisíci dolary. Společnost Lucid Motors, která se snaží o zavedení...
Newark (Kalifornie) 12. září 2020 (PROTEXT/PRNewswire) - Elektromobily Lucid Air jsou novým měřítkem inovace, výkonu, luxusu a udržitelnosti elektrických vozidel. Cena nabízených modelů začíná těsně pod 80 tisíci dolary.
Společnost Lucid Motors, která se snaží o zavedení nových standardů udržitelné dopravy svými pokrokovými luxusními elektromobily, dnes odhalila podrobnosti týkající se velmi očekávaného elektromobilu Lucid Air. Představení vozu bylo globálně odvysíláno online z hlavního sídla společnosti v Silicon Valley. Dodávky tohoto sedanu, který se stal měřítkem výkonu, efektivity a designu v segmentu elektromobilů a luxusních vozů, budou zahájeny na jaře 2021.
„V Lucid Motors se snažíme elektromobily neustále vylepšovat, a pomáhat tak celému odvětví v rychlejším posunu směrem k osvojení si udržitelné mobility. Cílem tohoto neoblomného přístupu k vývoji nejpokročilejších elektrických aut na světě je poskytnout lidstvu udržitelnou dopravu bez emisí a také přilákání nových zákazníků do světa elektromobilů," prohlásil Peter Rawlinson, generální a provozní ředitel Lucid Motors. „Vyvinutím Lucid Airu jsme celému odvětví předvedli pokroky, kterých lze dosáhnout při posouvání technologických a výkonnostních hranic elektromobilů na novou úroveň."
Efektivní využití prostoru při vývoji řady Air
Lucid Air je výsledkem revolučního přístupu k automobilové konstrukci s názvem Lucid Space Concept, který je založen na miniaturizaci firmou vyvíjeného elektromobilového hnacího ústrojí. Jeho aplikací jsou optimalizovány vnitřní prostory kabiny a je ústředním prvkem architektury Lucid Electric Advanced Platform (LEAP), na které bude postaven jak Lucid Air, tak i budoucí vozidla značky Lucid. Jedná se o komplexní přístup k pokročilé konstrukci elektromobilů bez nutnosti použití improvizovaných řešení, která používají především výrobci klasických aut při vývoji vlastních elektrických vozidel.
Výrobou menších, avšak výkonnějších elektromotorů a dramatickým vylepšováním konstrukce celého elektrického hnacího ústrojí dokáže společnost Lucid poskytnout cestujícím dodatečný prostor a zvýšený komfort během jízdy. Vozidlo Lucid Air je tudíž hyperúčinné ve všech ohledech; energetickou účinností počínaje, prostorovou efektivitou konče, a nabízí tak nevšední kombinaci dlouhého dojezdu na jedno nabití, praktičnosti, výkonu a luxusu.
Tento koncept rovněž přispívá k lehce odlišným a moderním proporcím Lucid Airu. Tradiční prvky automobilového designu byly upozaděny a bylo vyvinuto auto, které působí zcela neotřele a osobitě.
„Naše firemní filozofie odmítá kompromisy a při vývoji našeho prvního auta s názvem Lucid Air tomu nebylo jinak. Již na začátku jsme se rozhodli, že je třeba zaměřit se na všechny aspekty výkonu, inovace a luxusu," prohlásil Derek Jenkins, viceprezident pro design firmy Lucid Motors. „Výsledkem je vyvinutí nejlepšího auta na světě, čísla jednoduše mluví samy za sebe. Navíc jsme to dokázali, aniž bychom automobilu ubírali na kráse. Designéři při navrhování vzhledu začínali od píky a vzniklo tak první auto demonstrující nevídanou tvůrčí svobodu, které je možné dosáhnout při vývoji elektromobilů."
Stav inspirace
Inspiraci kalifornským duchem lze pocítit nejen ve všech produktech Lucid Motors, ale také v maloobchodních a digitálních zkušenostech se značkou. Jak název napovídá, společnost Lucid je podněcována vizionářskými pohledy na věci a plněním snů. Firemní filozofie je shrnuta ve sloganu značky „Dream Ahead" („Sněte dopředu"), což odpovídá současné vizi společnosti o odmítání statutu quo a neustálé snaze posouvat se dál překračováním hranic v technologickém vývoji elektroaut.
„Lucid cílí na rychle narůstající potřeby nejprogresivnějších, post-luxusních, zákazníků. Máme nakročeno k budoucnosti, ve které uvědomělí spotřebitelé považují udržitelnost, moderní design a technické inovace za stejně důležité jako tradičnější ukazatele luxusu - kvalitu a řemeslné zpracování," uvedl Jenkins. „Myslíme si, že Lucid hraje klíčovou roli při posunu zákaznických preferencí směrem k novým značkám, které nabízejí přímé obchodní vztahy spolu s produkty s úplně novou úrovní technologie, výkonu a designu."
Zavedení nových standardů na všech úrovních:
Rekordy lámající výkon a dojezd Lucid Air je vystavěn na architektuře s dvojitým motorem a pohonem všech čtyř kol a disponuje výkonem až 1080 koní, což mu umožňuje dosažení konzistentního a opakovatelného času, za který urazí čtvrt míle, 9,9 sekundy. K dnešnímu dni je to jediný elektrický sedan, který je schopen ujet čtvrt míle pod 10 sekund. Výkon Lucid Airu je doplněn dlouhým dojezdem na jedno nabití, který odpovídá EPA odhadu 517 mil.
Elektromobil s nejrychlejším nabíjením na světě Po příchodu na trh bude Lucid Air také nejrychleji nabíjejícím se elektrickým vozidlem, které kdy bylo nabízeno. Po připojení k rychlonabíjecí sítí DC je možné jej nabíjet rychlostí až 20 mil za minutu. Pro budoucí majitele, kteří by chtěli nabíjet auto v reálných silničních podmínkách to znamená, že po 20 minutách nabíjení zvýší svůj dojezd na 300 mil.
Závody ověřené akumulátory Při vytváření vlastních kompaktních akumulátorů o kapacitě 113kWh s prodlouženým dojezdem čerpala společnost ze své 10leté zkušenosti a testování, při kterém bylo naježděno více než 20 milionů mil v reálných podmínkách. Následný vývoj probíhal v rámci předního světového šampionátu v elektromobilních závodech, který schopnosti akumulátoru důkladně ověřil. Mezi konkurencí vyniká vlastním systémem pro správu baterií (BMS), chytrým obalem článků a špičkovou hustotou energie.
Prvotřídní interiér a přední kufr s největším objemem Díky aplikaci Space Conceptu nabízí Lucid Air luxusní plnohodnotný prostorný interiér i přesto, že exteriér zachovává prvky rychlého sportovního sedanu. Výsledkem tohoto přístupu je také přední kufr s doposud největším objemem a neuvěřitelné kapacitní možnosti dvouúrovňových úložných prostorů jak v přední, tak v zadní části auta.
Nejaerodynamičtější luxusní automobil na světě Lucid Air je nejaerodynamičtějším luxusním vozem na světě. Testy prováděné v pokročilém aerodynamickém tunelu Windshear naměřily součinitel odporu vzduchu 0,21.
Kombinace pokročilých skleněných displejů a fyzických ovládacích prvků v kokpitu Interiér Lucid Airu svědčí o revolučním přístupu společnosti integrací nové generace displejů volného tvaru do kabiny. Člověku je tak umožněn plynulý a příjemný způsob interakce se softwarem vozidla skrze přívětivé uživatelské prostředí. Před řidičem je 34palcový zakřivený displej Glass Cockpit s rozlišením 5K, který se „vznáší" nad palubní deskou a přispívá k pocitu prosvětlenosti, lehkosti a vzdušnosti interiéru. Řidič i spolujezdec mají navíc na dosah zasouvatelný centrální pilotní panel, který umožňuje lepší kontrolu nad systémy a funkcemi vozidla. Digitální displeje doplňuje několik snadno hmatatelných, přesně vyfrézovaných fyzických ovládacích prvků, včetně žebrovaných turbín pro ovládání funkcí volantu, kolečka pro ovládání hlasitosti a hliníkových páčkových přepínačů pro přesné ladění klimatizace.
Dosažení další úrovně v asistenčním systému Pokročilý systém pro asistenci při řízení (ADAS) Lucid Airu nese název Lucid DreamDrive. Jakožto první platforma svého druhu, která kombinujenejkomplexnější sadu senzorů na trhu spolu s nejmodernějším systémem monitorování řidiče (DMS), bude standardně dostupná v limitované modelové edici Dream. Jedná se o první systém, který nabízí 32 senzorů s vizuálními, radarovými a ultrazvukovými funkcemi. Také jako první elektromobil disponuje standardní metodou pro měření vzdálenosti laserem (LIDAR) ve vysokém rozlišení. Systém pracuje s DMS a zónově monitorovaným mapováním ve vysokém rozlišení, a poskytuje tak nejbezpečnější možný přístup k asistenčním technologiím 2. a 3. úrovně.
Nepokročilejší technologie osvětlení na světě Světlomety Lucid Airu jsou revolučním systémem Micro Lens Array, uspořádaným z doslova tisíců „světelných kanálů." Zcela interně vyvinutá technologie poskytuje nejjasnější, nejpřesnější a nejpokročilejší systém osvětlení vůbec. Směr světla je možné digitálně ovládat přepínáním světelných kanálů do různých směrů. Tyto prvky značně posilují bezpečnost a zásadně upravují viditelnost.
Hlas Alexy je zakomponován ve výchozím nastavení Lucid Airu Lucid spolupracoval s Amazonem na implementaci pokročilého vestavěného modulu Alexa přímo do Lucid Airu. Díky tomu si může řidič spolu s cestujícími vychutnat plný zážitek z asistence poskytované Alexou, včetně navigace, telefonování, streamování médií, ovládání chytré domácnosti, upravování nákupního seznamu či denního plánu, aniž by spustil oči z cesty a ruce z volantu. Tato speciální implementace také umí ovládat některé funkce auta, včetně topného a klimatizačního systému za pomocí jednoduchých povelů. Při používání Alexy bude řidiči rovněž poskytována vizuální podpora pro příkazy na displeji Glass Cockpit. Časem se funkce zabudovaného modulu budou rozšiřovat skrze Over-the-Air (OTA) aktualizace.
Sen se stává realitou Lucid Air bude zpočátku dostupný v Severní Americe a bude nabízen ve čtyřech modelových řadách: ● Air, model se základní výbavou, bude dostupný v roce 2022 a jeho cena bude začínat těsně pod 80 tisíci dolarů (72,5 tisíce po vratkách americké federální daně)*. ● Air Touring, model s nadstandardní výbavou, bude k dispozici koncem roku 2021 a jeho cena bude začínat na 95 tisících dolarů (87,5 tisíce po vratkách americké federální daně)*. ● Air Grand Touring, plně vybavený model bude dostupný v polovině roku 2021 a jeho cena bude začínat na 139 tisících dolarů (131,5 tisíce po vratkách americké federální daně)*. ● K dispozici bude také limitovaná edice Air Dream. Model bude obsahovat unikátní prvky a na trh se dostane na jaře roku 2021. Jeho cena bude začínat na 169 tisících dolarů (161,5 tisíce po vratkách americké federální daně)*.
Edice Dream Pro edici Lucid Air Dream bude charakteristická unikátní kombinace jízdních vlastností a užitých technologií, která zajistí neuvěřitelný výkon vozidla a výjimečně dlouhý dojezd. Luxusní elektrický sedan o síle 1080 koní bude dostupný v provedení Stellar White, Infinite Black nebo v exkluzivní úpravě pro edici Dream - Eureka Gold. Každé barevné provedení bude obsahovat speciální interiérové čalounění s motivem „Santa Monica", včetně potahů ze zrnitě vzorované napa kůže s akcentem postříbřeného dřeva eukalyptu z dílny Bridge of Weir. Edice Dream bude rovněž vybavena jedinečnými 21palcovými „AeroDream" koly. Od ostatních modelů se liší speciálním znakem a čalouněním, označujícím jeho postavení vlajkové, početně omezené, lodě řady Lucid Air.
Edice Touring a Grand Touring Srdcem řady Lucid Air budou modely Air Touring a Air Grand Touring o síle 620 a 800 koní. Model Air Grand Touring se bude pyšnit maximálním dojezdem, který bude odpovídat nedávno oznámené odhadované hodnotě EPA, 517 mil. Veškeré podrobnosti o dostupných konfiguracích a všech modelech Air naleznete na webových stránkách Lucid Motors.
Dostupnost Rezervace jsou nyní spuštěny pro zákazníky ze Spojených států a Kanady, stejně tak pro zákazníky z vybraných evropských států a zemí Blízkého východu. Ti, kteří o auto mají zájem, si mohou zarezervovat Lucid Air složením vratné zálohy ve výši 1000 amerických dolarů. Pro rezervaci limitované edice Dream je potřeba složit kauci ve výši 7500 dolarů. Tento luxusní sedan bude taktéž k dostání v síti 20 poboček a servisních center Lucid, které by měly být otevřeny napříč Severní Amerikou do konce roku 2021. Dodací lhůty na trhy Evropy a Blízkého východu budou oznámeny později spolu s ceníky a podrobnostmi o prodejnách a servisních centrech. V následujících měsících bude v továrně Lucid Motors ve městě Casa Grande v Arizoně zahájena výroba a první dodávky vozidel začnou na jaře 2021.
Stručný přehled modelů Lucid Air pro rok 2021
Informace o dalších verzích Lucid Air a jiných nových modelů budou sdíleny v budoucnu spolu s bližší specifikací aktuálně plánovaných modelů Lucid Air:
ModelCena (USD)Maximální odhadovaný EPA dojezdKoňská sílaOdhadovaný výkonNabití (max.)Dostupnost
ZákladPo vrácení daně0-60 m/h (v sekundách)1 míle(v sekundách) / dosažená rychlost(mph)Maximální rychlost(mph)Míle/Čas rychlonabíjeníMaximální rychlost nabíjení
AirPod$80,000$72,500Doposud nezveřejněnoDoposud nezveřejněnoDoposud nezveřejněnoDoposud nezveřejněnoDoposud nezveřejněno300/20 minut1200 mph2022
Air Touring$95,000$87,500*406**6203.211.4 / 123155300 /20 minut1200 mph1. čtvrtletí 2021
AirGrandTouring$139,000$131,500*517**800310.8 / 133168300 /20 min1200 mph2. čtvrtletí 2021
Air Dream Edition$169,000$161,500*465 (21"AeroDreamwheels); 503(19" wheels)1,0802.59.9 / 144168300 /20 min1200 mph2. čtvrtletí2021
*v potaz je bráno potenciální vrácení federální daně ve výši 7500 dolarů ve Spojených státech **ve verzi s 19palcovými koly a pneumatikami AeroRange
O Lucid Motors
Posláním společnosti Lucid je inspirovat lidstvo k přechodu na udržitelnou dopravu vytvářením dechberoucích elektrických vozidel, zaměřených na uživatelský komfort. Její první auto nese název Lucid Air a jedná se o prvotřídní luxusní sedan s designem inspirovaným kalifornským duchem, který staví na závodních technologiích. Díky luxusnímu vnitřnímu prostoru vměstnaném do středně velkého exteriéru, je Air schopen dosáhnout odhadovaného EPA dojezdu přes 500 mil a zrychlit z 0 na 60 mph za méně než 2,5 sekundy. Tento elektromobil bude produkován v novém závodu společnosti Lucid v Casa Grande v Arizoně a k prvním zákazníkům doputuje na jaře 2021.
Mediální kontakt: Andrew Hussey media@lucidmotors.com
Foto - https://mma.prnewswire.com/media/1251413/Lucid_Motors_Lucid_Air.jpg
Foto - https://mma.prnewswire.com/media/1251414/Lucid_Motors_Cabin_Architecture.jpg
Foto - https://mma.prnewswire.com/media/1251415/Lucid_Motors_Luxury_Sedan.jpg
Logo - https://mma.prnewswire.com/media/1080273/LucidMotors_Logo.jpg ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.