TESCAN rozvíjí vztahy s dodavateli pořádáním exkurzí

Datum: 28.06.2019
Praha 28. června 2019 (PROTEXT) - Elektronový mikroskop tvoří tisíce součástek, od robustních obrobků po miniaturní čipy. Požadavky na kvalitu výroby jednotlivých dílů jsou extrémní, protože přesnost a spolehlivost každého z nich má vliv na fungování celého přístroje....
Praha 28. června 2019 (PROTEXT) - Elektronový mikroskop tvoří tisíce součástek, od robustních obrobků po miniaturní čipy. Požadavky na kvalitu výroby jednotlivých dílů jsou extrémní, protože přesnost a spolehlivost každého z nich má vliv na fungování celého přístroje. Technologicky unikátní díly nesoucí klíčové know-how si brněnský TESCAN vyrábí sám. Podstatnou část však zajišťují také jeho dodavatelé. Právě pro ně TESCAN pravidelně pořádá dodavatelské návštěvy. Pokud chcete zobrazit vzorky v rozlišení nanometrů, potřebujete velmi přesnou a citlivou techniku, jejíž každou součást je náročné vyrobit. V TESCANu jsou si toho dobře vědomi, proto se rozhodli spolupráci s dodavateli dílů upevnit a otevřeli jim své výrobní prostory. "Zhruba 80 procent našich dodavatelů je z České republiky. Chtěli jsme, aby pracovníci dodavatelských firem, konkrétně lidé z dílny - soustružníci, frézaři nebo mistři -, měli představu, co a proč TESCAN vyrábí a jak je to důležité" uvedl ředitel marketingu Maroš Karabinoš. Exkurzí se zúčastnili zástupci více než deseti firem, přičemž nešlo primárně o management společností, ale pracovníky z výroby. Dodavatelé měli v rámci návštěv příležitost vůbec poprvé pozorovat, jak se jejich díly stávají součástí jednoho přístroje, a seznámit se s fungováním mikroskopu. "Překvapila mě technická úroveň TESCANu. Netušil jsem, že je Brno takovým centrem mikroskopie, jak komplikovaným a komplexním zařízením je elektronový mikroskop a jaké může mít modifikace a využití," podělil se o přínosy exkurze Dušan Komenda, jednatel společnosti Wolko-plast. Vyrobit elektronový mikroskop je kromě samotného know-how náročné i po organizační a logistické stránce. Některé díly se objednávají na měsíce dopředu, jiné jsou součástí speciální kusové výroby pro konkrétní zařízení. Termíny dodávek na sebe musí perfektně navazovat, aby zákazníci dostali mikroskop včas a v prvotřídní kvalitě, která se u přístrojů s cenou v řádu desítek milionů korun očekává. Proto se všechny mikroskopy sestavují v Brně. Takto centralizovaná výroba umožňuje TESCANu efektivně pracovat se zdroji a kontrolovat celý proces výroby i jeho plánování. "TESCAN dlouhodobě roste, máme za sebou rekordní rok jak v tržbách, tak i v počtu dodaných mikroskopů. Chceme, aby dodavatelé rostli společně s námi, abychom dokázali naše řešení neustále zlepšovat a zpřesňovat, a uspět tak v mezinárodní konkurenci," dodal Maroš Karabinoš. Kontakt: Helena Cábová e-mail: helena.cabova@tescan.com
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.