Zpravodajství - Politika

Raiffeisenbank výrazně stoupl čistý zisk, lidé si více půjčovali

02.05.2024 16:11  Raiffeisenbank v Česku v letošním prvním čtvrtletí meziročně stoupl čistý zisk o 62 procent na 1,4 miliardy korun. Aktiva banky vzrostla o 14,6 procenta na 737 miliard korun. Banka o tom dnes informovala v tiskové zprávě. Ostatním velkým bankám letos zisky také rostou.

Veškerý pokles sazeb České národní banky by se měl uskutečnit letos

02.05.2024 16:11  Inflace sice klesla na dvouprocentní cíl centrální banky, základní repo sazba ČNB však zůstává stále vysoko, na 5,75 procenta. Její snižování by tak mělo pokračovat, podle bankovní rady to ale bude nadále pouze pozvolným tempem. Na dalších třech zasedáních, včetně toho květnového, čekáme snížení vždy o půl procentního bodu, stejně jako tomu bylo v únoru a březnu. Na konci letošního roku by se repo sazba podle prognózy Komerční banky měla nacházet na 3,5 procenta. To by zároveň měla být konečná úroveň, kam sazby v současném cyklu měnové politiky klesnou. 

Český startup, který e-­shopům hlídá skladové zásoby, kupují Američané za...

02.05.2024 16:11  Zbytečně velké skladové zásoby, které ve výsledku značně komplikují život internetovým obchodům, byly po pandemickém nakopnutí velkým tématem. Této příležitosti se chopil tuzemský startup Inventoro, který e-shopům radí, kolik zboží budou v následujících měsících potřebovat. Ten nyní kupuje americká konkurence CIN7.

Křetínský investuje do léčby rakoviny, získal podíl ve francouzské firmě...

02.05.2024 16:11  Společnost EP Equity Investment Daniela Křetínského získala 25% podíl ve francouzské firmě Nanobacterie, která vyvíjí unikátní lék k léčbě rakoviny prostaty. Společnost vyvinula průlomovou metodu a zařízení, jež je nyní připraveno na fázi klinických testů a schvalování regulačními orgány. EPEI to oznámila v tiskové zprávě.

Škoda Auto v prvním kvartále zvýšila dodávky vozů, rostl zájem o elektromobil...

02.05.2024 16:11  Škoda Auto zvýšila v prvním čtvrtletí dodávky vozů zákazníkům o 5,2 procenta na 220 500 aut. Nejprodávanějším modelem značky zůstává Octavia s 61 200 vozy, což představuje meziroční nárůst o 36 procent. Následují Kamiq, Fabia a Karoq. Prodej elektrického modelu Enyaq stoupl o 12 procent. Škoda to dnes oznámila v tiskové zprávě.

ČEZ zlevní elektřinu a plyn zákazníkům bez fixace. Slevu pocítí 1,7 milionu lidí

02.05.2024 16:11  ČEZ zlevní dodávky elektřiny a plynu. Od léta sníží ceny energií pro 1,7 milionu stávajících zákazníků se smlouvou na dobu neurčitou, a to nejprve v červnu zlevní plyn zhruba o 17 procent, následně v červenci i elektřinu o devět procent. Od května firma zlevňuje i fixované produkty. Dnes o tom informovala společnost ČEZ Prodej. Energie letos postupně zlevňují i další dodavatelé, reagují tak na pokles velkoobchodních cen energií.

Vítek snižuje zadlužení své skupiny, po dekádě odchází ze švýcarského resortu...

02.05.2024 16:11  Společnost CPI Property Group miliardáře Radovana Vítka dokončila prodej lyžařského resortu Crans Montana ve Švýcarsku. Hodnota transakce je přes 100 milionů švýcarských franků .

Krátkodobá nezaměstnanost: Pojištění a daně. S čím pomůže registrace na Úřadu...

02.05.2024 16:11  Krátkodobá nezaměstnanost může postihnout každého. Jaké daňové dopady má nezaměstnanost během roku? 

Ministerstvo spustí pro ovocnáře pomoc jako po tornádu na Moravě. Sklizeň...

02.05.2024 16:11  Oproti předpokládaným 138 tisícům tun ovoce po období extrémních dubnových mrazů očekávají ovocnáři přibližně 30 tisíc tun sklizně. Ministr zemědělství Marek Výborný z KDU-ČSL to řekl po dnešním setkání se zástupci ovocnářů a vinařů na téma škod způsobených mrazem a možné pomoci státu. Ty nyní přesahují jednu miliardu korun. Ministerstvo plánuje spustit program pro řešení rizik a krizí v zemědělství, který v minulosti využilo například v souvislosti s řešením škod po zničujícím tornádu na Moravě v roce 2021, o pomoc bude také žádat Evropskou komisi. 

ČNB pokračuje ve snižování sazeb, stlačila je nejníže za dva roky

02.05.2024 16:11  Snižování úrokových sazeb pokračuje. Bankovní rada České národní banky rozhodla o dalším snížení základní úrokové sazby o půl procentního bodu na 5,25 procenta. Ta je tak na nejnižší úrovni od počátku května 2022.

Hašek : Časy se mění a s nimi i podoba a úroveň krajské samosprávy

02.05.2024 17:13 Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Jihomoravskému kraji.

„Inteligentní chlap, arogantní snob a elitář.“ Tvrdé, ale upřímné ohlédnutí...

02.05.2024 17:13 Zemřel Miroslav Macek, někdejší místopředseda ODS, člen poslední federální vlády a poté jeden z prvních českých internetových glosátorů. Jedné z nejvýraznějších tváří české politiky bylo 79 let. Jako na vysoce inteligentního chlapa na něj vzpomíná komentátor Štěpán Kotrba, ale také například exposlanec za ODS Walter Bartoš.

Šmarda, Zaorálek, Dienstbier a celá tato parta. Protibabišovaský projekt...

02.05.2024 17:13 „Víte, já už jsem od nich slyšela i to, že jsem mastodont, ale malý mastodont. Za to jsem samozřejmě panu Šmardovi poděkovala, protože jsem asi zhubla. Nicméně razíme systém, kdy bojujeme programem,“ zasmála se spoluzakladatelka České suverenity sociální demokracie Jana Volfová ohledně Socdem. Její stranický kolega Jiří Parobek byl mnohem tvrdší.

Ostrá : Největší šanci vrátit se do sněmovny a změnit poměry v naší zemi...

02.05.2024 17:13 Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k preferencím Sociálních demokratů.

Celní správa: Celníci objevili u cizince více než čtyři a půl kilogramu kokainu

02.05.2024 17:13 Na konci minulého týdne celníci na Letišti Václava Havla zadrželi 44letého cizince polské národnosti, který v zavazadle pašoval přes 4,5 kilogramů kokainu.

Petr Hampl: O bezpečnostních aktivech

02.05.2024 17:13 Denní glosy Petra Hampla.

Maláčová : Schválili nekonečné galeje za méně peněz

02.05.2024 17:13 Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k takzvané reformě důchodů.

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

02.05.2024 17:13 Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské demokraty starostou v Řeporyjích se pustil na tenký led, který pod ním může prasknout. Napsal, že dcera Felixe Slováčka Anička, která se léčí s rakovinou, zemře a nemá už žádnou šanci. Část ODS je šokována, zazněly výzvy k Novotného vyloučení i omluva rodině hudebníka Slováčka.

„Zapomeňte, nebudeme se o tom bavit.“ Mrazivá dohra covidu. Žaloba do Haagu a...

02.05.2024 17:13 Co říkají lidé o vakcinaci? Jedná se o zločiny na lidskosti? Kdo vyvolal covid? Kdo z toho udělal celosvětovou kauzu? Jak probíhá reflexe v ČR? Jaká jsou podezření po vakcinaci? Jak nechtějí hovořit o rizicích? Rozhovor pro Inovaci republiky poskytla bývalá senátorka Alena Dernerová.

„Hlad bude. Diktatura bude. Bohužel.“ Další, další věci, co Fiala nevidí

02.05.2024 17:13 VIDLÁKŮV TÝDEN Tržby v maloobchodu klesají či stagnují, žádné zlevnění se nekoná, konstatuje moravský zemědělec a bloger Daniel Sterzik zvaný Vidlák. Fiala a jeho vláda dle něj také nevidí, že antibabiš a nálepkování Ruskem nefunguje. Sterzik říká, že rozhodně nesní o „změně systému“. „Bohužel ale také konstatuji, že pokud to půjde dál stejným způsobem jako doteď, tak se nějaké diktatury prostě dočkáme, protože se dočkáme i toho hladu,“ dodává však.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.