Jak vybrat notebook pro grafika

Datum: 08.02.2022

Nejlepší notebook pro grafika nebo pro práci v CAD je velmi výkonný se schopným procesorem, robustní grafickou kartou a odpovídající pamětí RAM. Ať už děláte 3D design, výkresy nebo potřebujete notebook pro fotografa, je třeba více než jen vynikající výkon, potřebujete také kvalitní displej, který vám tolik nenamáhá oči, zobrazuje barvy přesně a přichází se správnými barevnými prostory.

Nejlepší notebook pro grafika nebo pro práci v CAD je velmi výkonný se schopným procesorem, robustní grafickou kartou a odpovídající pamětí RAM. Ať už děláte 3D design, výkresy nebo potřebujete notebook pro fotografa, je třeba více než jen vynikající výkon, potřebujete také kvalitní displej, který vám tolik nenamáhá oči, zobrazuje barvy přesně a přichází se správnými barevnými prostory.

Stejně tak je třeba velkokapacitní SSD, který rychle ukládá všechny vaše soubory a poskytuje vám k nim rychlejší přístup. Při výběru takového notebooku musíte dbát také na přenositelnost a dlouhou životnost baterie, to se hodí pro práci při cestování. Níže jsou vypsány tipy na nejlepší notebooky pro grafiky, kterými se můžete řídit při vašem výběru.

1. MacBook Pro 14palců (2021)

14palcový MacBook Pro (2021) se kompletně proměnil v notebook pro kreativní profesionály, a to díky vysoce výkonným čipům M1 Pro a M1 Max. Naprosto zaujme dechberoucím výkonem a stejně dechberoucí výdrží baterie.

Apple vám v tomto modelu nabízí svůj XDR displej s maximálním jasem 1600 nitů a širokým barevným gamutem, což z něj činí ideální notebook pro grafika či fotografa. K dispozici máte také slot pro kartu SD, port HDMI a tři porty Thunderbolt 4 (nabíjení MagSafe) pro připojení vašich nezbytných periferií. Notebook je svým výkonem také ideální pro práci v CAD.

2. MacBook Pro 16palců (2021)

Šestnácti-palcový MacBook Pro (2021) je mimořádný stroj, částečně díky neuvěřitelně výkonnému čipu M1 Pro a M1 Max, stejně jako předchozí model. Disponuje obrazovkou XDR, na které je radost pracovat.

Životnost baterie vás udrží na cestách bez zpomalení výkonu při odpojení z napájení, a navíc obsahuje široký výběr portů pro vaše periferní zařízení. Je o něco dražší a není tak snadno přenosný jako jeho 14palcový bratr, ale na oplátku máte větší displej, který se krásně hodí při práci v CAD. 

3. Dell XPS 17 (2021)

Notebook pro grafika jako vyšitý. Výkon notebooku Dell XPS 17 (2021) je navržen tak, aby zvládl téměř jakoukoli práci grafického designu. Se specifikacemi, jako je procesor Intel Core i9, 64 GB paměti RAM a grafická karta Nvidia RTX GeForce 3060 můžete dokonce řešit úpravy videí ve 4K, zejména pokud upgradujete na displej UHD.

Celý tento výkon je zabalen do překvapivě tenké přenosné stanice, což z něj dělá skvělého pracovního společníka i na cesty.

4. Gigabyte Aero 17 (2021)

Jedna z nejvýkonnějších mobilních pracovních stanic, ideální notebook pro práci v CAD a pro grafiky. Gigabyte Aero 17 (2021), přichází s velkým výkonem grafické karty AMD Radeon Pro 5300M / Radeon Pro 5500M a CPU Intel Core i7 / i9, přepychovým displejem a celým zástupem portů.

Nejlepší však je, že jeho cena je výrazně nižší než jeho méně výkonní soupeři, což z něj činí lepší nabídku pro vás grafiky, kteří máte flexibilnější rozpočet. Na druhou stranu, životnost baterie by mohla být mnohem delší. Ale za to, kolik zaplatíte a za věci, které dostanete od tohoto výkonného notebooku na oplátku, je to jen nepatrná oběť.

Repasovaný notebook pro grafika nebo práci v CAD? Proč ne?

Pokud nechcete utrácet zbytečně moc peněz za nové výkonné modely notebooků, máte i jinou možnost. Repasované notebooky pro grafiky se nabízí se slevou v desítkách procent oproti zcela novému modelu.

Pochází z předváděcích akcí, ukončených leasingů nebo se vrátily v zákonné lhůtě. Jedná se o modely z vyšších produktových řad výrobců. Před uvedením do prodeje notebooky navíc prochází náročným testováním a případnou náhradou vadných dílů. Záruka na repas je 12 měsíců.

U tradičního prodejce repasované výpočetní techniky – Eurotech.cz máte pak navíc v ceně i instalaci operačního systému. Ušetříte si tak čas a můžete se pustit rovnou do instalací svých oblíbených grafických programů.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.