Roční kurz češtiny pro cizince – vrhněte se do něho online!

Datum: 28.02.2022

Každým rokem se zvyšuje počet zahraničních studentů, kteří se chtějí naučit česky, aby v České republice mohli studovat na univerzitě. K přijetí na většinu univerzit je potřebná úroveň B1 (na některých i B2), což odpovídá aktivnímu a pokročilému používání jazyka. Není to proto něco, co se dokážete naučit za dva měsíce kurzu češtiny.

Každým rokem se zvyšuje počet zahraničních studentů, kteří se chtějí naučit česky, aby v České republice mohli studovat na univerzitě. K přijetí na většinu univerzit je potřebná úroveň B1 (na některých i B2), což odpovídá aktivnímu a pokročilému používání jazyka. Není to proto něco, co se dokážete naučit za dva měsíce kurzu češtiny.

Podle našich zkušeností je nejefektivnějším způsobem, jak se naučit dostatečně dobře česky, roční kurz češtiny pro cizince. Tento kurz můžete teď studovat i online – jaké jsou výhody online výuky češtiny? Jak to funguje v praxi? Jaké certifikáty potřebujete pro přijetí na univerzitu? Na to vám odpoví dnešní článek.

Proč se učit česky

Kurzy češtiny pro cizince se v posledních letech staly stále více vyhledávanějšími. Stále více cizinců přichází do Česka z nejrůznějších oblastí ať už Ruska, Ukrajiny, Kazachstánu, ale i Egypta nebo Saudské Arábie. Všichni tito nově příchozí potřebují překonat jazykovou bariéru a naučit se česky, aby se mohli bezproblémově začlenit do běžného života v Česku.

Většina našich studentů v kurzech češtiny pro cizince chce bezplatně studovat na českých vysokých školách a k tomu potřebují češtinu na jazykové úrovni B1 až B2. Právě k těmto úrovním kurz celý rok směřuje. Zkoušky pro získání potřebného certifikátu probíhají zpravidla v květnu. Studenti se pak mohou rozhodnout, jestli složí Osvědčení o znalosti jazyka na úrovni B1 nebo Státní jazykovou zkoušku na úrovni B2 (nebo i C1).

Kurz češtiny v praxi

Za celý školní rok se budete učit 560 školních hodin, vychází to tedy na 20 hodin studia týdně. Studium češtiny probíhá každý všední den od pondělí do pátku 4 x 45 minut denně.

Lekce máte převážně v odpoledních hodinách, takže pokud chcete na univerzitu ihned po skončení střední školy, je to pro vás ideální. Budete plně připraveni a neztratíte rok navíc studiem češtiny. Příležitost je to proto skvělá.

Online varianta jako aktuálně nejlepší řešení

Kvůli epidemii Covid-19 máme za sebou už druhý školní rok převážně v online podobě, takže máme s čím srovnávat. Studenti, kteří studovali češtinu online, dosáhli stejné úrovně jako ti, kteří studovali prezenčně. V drtivé většině absolvovali zkoušku B1 (v některých případech i B2) a dostali se na své vysněné univerzity. Online podoba výuky je tedy plnohodnotnou alternativou.

Výhody této varianty jsou jasné. Učíte se z pohodlí domova, využíváte uživatelsky příjemné platformy a nemusíte ztrácet čas dojížděním. A doslova se můžete učit z každého koutu světa (kde je připojení k internetu).

Online kurz češtiny pro cizince jako příprava na české univerzity představuje opravdový pozitivní produkt naší doby. Pokud se chcete zeptat, jak to funguje s vízy, nebo jaká je cena za roční kurz, napište nebo zavolejte do Jazykové školy PELICAN, kde vám rádi zodpoví tyto i veškeré další dotazy!

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.