Přístrojů na vyšetření osteoporózy přibývá, kromě ordinací si ho pořídil i penzion pro seniory

31.03.2024 09:50 Preventivní vyhledávání pacientů s osteoporózou funguje v tuzemsku rok. S ním se rozšiřuje také síť míst, která nabízí vyšetření hustoty kostí. Nyní jich je v Česku celkem 139. Nejnověji mají denzitometr v Jedovnicích na Blanensku nebo Přešticích na Plzeňsku.

Historie manikúry: Autolaky, henna a další předchůdci laků na nehty. Znali je už staří Egypťané

31.03.2024 09:50 Víte, jak staré jsou vlastně laky na nehty, kromě těch, které máte doma v koupelně? Jak je to dlouho, co lidi napadlo zdobit si nehty nejrůznějšími důmyslnými způsoby? Možná si pamatujete rudě nalakované nehty ze starých filmů, ale těžko si jen dokážete představit, že by takové laky existovaly například už ve starověkém Egyptě. A třeba ani netušíte, že první doložené záznamy o péči o nehty jsou staré přes 5000 let.

Medvědí česnek: Recept na krémovou polévku a další tipy, jak s ním v kuchyni naložit

30.03.2024 11:30 Sezóna medvědího česneku je tu a s ní rozumování nad tím, jak hojnou úrodu zužitkovat. Máme tipy i recept od semifinalisty soutěže MasterChef Česko.

Nemoc zkamenělých lidí mění svaly na kost. V USA mají lék, Evropa si ještě počká

30.03.2024 11:30 Zkamenění je v lidové mytologii častým motivem. Věděli jste ale, že pár set lidí po celém světě ho zažívá doopravdy? Na rozdíl od toho pohádkového bývá skutečné zkamenění jen částečné, o to více bolesti však způsobuje. Příčinou je neléčitelná nemoc, při které svaly porůstají kostí.

Zapomeňte na mazanec. V USA jedí marshmallow kuřata, Italové si dávají sladkou pizzu

29.03.2024 08:10 O velikonoční neděli, které se také říká Boží hod velikonoční, končí čtyřicetidenní půst. Období odříkání střídá stůl plný pochoutek a prvních jarních darů. Ve všech zemích, kde se Velikonoce slaví jako křesťanský svátek, slavnostní jídelníček vychází především z náboženské symboliky.

Velikonoční sladkosti zdravější než jindy. Na výrobu želé bonbónů stačí jen ovoce

29.03.2024 08:10 Když místo čokoládových vajec odměníte děti na Velikonoční pondělí domácími gumovými medvídky z ovoce, radost z koledy jim nejspíš nezkazíte, a navíc tím uděláte službu jejich zdraví. Stejně tak můžete upéct veselé velikonoční minidortíky bez cukru a bílé mouky. Ocení to i rodiče, kteří nebudou muset celý zbytek dne dětem zakazovat další čokoládu.

Pašijový týden před Velikonocemi: Co znamenají jednotlivé dny a co se během nich dělalo

28.03.2024 16:00 Velikonoce patří mezi významné křesťanské svátky, které oslavují Zmrtvýchvstání Ježíše Krista. Pojí se s mnoha tradicemi, a to nejen křesťanskými, ale i pohanskými. Zkusme se teď přenést třeba o sto, sto padesát let zpátky a podívat se, jak takové Velikonoce slavily naše praprababičky.

Klíšťata ve městech jsou nebezpečnější než ta v přírodě. Boreliózu přenáší každé čtvrté

28.03.2024 10:20 Kdo nechodí do lesa, aby nechytil klíště, bude asi překvapený a zklamaný. Podle vědců je totiž vyšší pravděpodobnost, že se tak stane v parku ve městě než ve volné přírodě. Klíšťata v městských parcích jsou navíc přenašeči nemocí více než ta v přírodě. Ukazuje to projekt „Klíšťata ve městě“, který odstartoval loni a potrvá ještě tři roky.

VZP chce dát méně peněz nemocnicím, které pacienta dobře nevyléčí. Zatím u tří typů operací

28.03.2024 10:20 Plán zdravotní péče šitý na míru, dotazníky spokojenosti a k ruce koordinátor, jenž s pacientem doladí formu péče a třeba i podobu následné rehabilitace. To bude vyžadovat VZP od nemocnic, jež budou chtít nový bonus za vyléčení. Naopak o peníze přijdou ty, které pacientovi přivodí komplikace.

Do nemocnic brzy zamíří nové antibiotikum proti odolným bakteriím

28.03.2024 10:20 Evropský lékový úřad doporučil schválit k užívání nové antibiotikum. Je určené k léčbě infekcí močových cest nebo dýchací soustavy, jež se nedaří kvůli odolnosti bakterií zvládat současnými preparáty. Novinku bude nutné podávat infuzí v nemocnici.

Kašel v těhotenství mimořádně vyčerpává. Léčbu je nutné konzultovat s odborníkem

27.03.2024 06:20 Kašel a jiné symptomy respiračních onemocnění se nevyhýbají ani nastávajícím maminkám. Na rozdíl od horečky není kašel nebezpečný pro plod, je ale velice vyčerpávající a nepříjemný pro matku. V tomto období je ovšem léčba kašle poněkud problematická, protože těhotné nemohou užívat většinu běžných léků.

Velikonoční nabídka řetězců: někdo láká na slevu 10 procent, jiný na mazanec za akční cenu

27.03.2024 06:20 Zmapovali jsme nabídku českých řetězců těsně před Velikonocemi. Čím výrazně rozšiřují své portfolio, nač lákají a jak ve sváteční čas díky nim můžete pomáhat?

Přibývá farmářů, kteří hospodaří bez půdy, houby vyrostou i na pilinách

27.03.2024 06:20 Po zimní pauze se rozjíždějí farmářské trhy. Stále častěji na nich narazíte na prodejce, kteří využívají alternativní metody hospodaření, například akvaponii – v symbióze chovají ryby a pěstují zeleninu bez využití půdy. Komu nákup u stánků nevyhovuje, může si zajet přímo k farmáři. Aplikací, v nichž si lze rychle vyhledat konkrétního zemědělce třeba podle typu produktu a lokality, funguje hned několik.

Otřes mozku obvykle nezanechává trvalé následky. Nikdy se ale nesmí podceňovat

26.03.2024 19:01 Otřes mozku je poměrně běžné poranění hlavy, ke kterému dochází v důsledku pádu, při autonehodách nebo při sportu. Výsledkem je dočasná porucha mozkových funkcí, zatímco pacient bývá nějakou dobu v bezvědomí. Oproti těžším traumatům obvykle nezanechává trvalé následky, i tak je ale nutné zavolat rychlou záchrannou službu. K otřesu mozku se totiž může přidružit nitrolebeční krvácení či poškození páteře.

Onkolog: Bolesti zad nebo virózy. Příznaky mnohočetného myelomu lidé často svádí na stáří

26.03.2024 07:33 Mnohočetný myelom je druhým nejčastějším zhoubným onemocněním krve, přesto se o něm ví jen málo. Příznaky jsou nespecifické a trvá dlouho, než pacienta přivedou k lékaři. Při příležitosti Národního dne myelomu, který připadá na 30. březen, přinášíme rozhovor s doktorem Martinem Štorkem z Interní hematoonkologické kliniky FN Brno.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.