Pohled na stavbu vratné smyčky v Pisárkách. Součástí je unikátní kolejová harfa

18.05.2024 20:01 /FOTO, VIDEO/ Takzvaná kolejová harfa, neboli kolejové rozvětvení, je součástí stavby vratné tramvajové smyčky v brněnských Pisárkách. Patnáct kolejí se postupně napojuje na jednu centrální. Reportér Brněnského deníku Rovnost měl možnost nahlédnout přímo na staveniště.

Závody Spartan ovládly Brno. Soutěžily malé děti i zkušení sportovci

18.05.2024 20:01 Víkend plný adrenalinu a překročení vlastních hranic zavítál na brněnský Masarykův okruh už podruhé. Závodu Spartan určeného nejen pro zkušené sportovce se nemuseli bát ani začátečníci. Soutěžilo se v pěti kategoriích, přičemž kategorie Kids byla dokonce určena dětem již od čtyř let.

Chřestové hody v Ivančicích: jídlo se snoubí s vínem, kuchař Stupka a jeho show

18.05.2024 20:01 Vůně chřestu se line v sobotu před polednem Palackého náměstím v Ivančicích. Lidé si prohlížejí nabídky pokrmů, které nabízejí jednotlivé restaurace, a vybírají si, co ochutnají. Koná se tady jubilejní třicátý ročník Slavností chřestu a vína.

Pohádková sobota s jídlem, pitím a Jógou v areálu Nové zbrojovky

18.05.2024 20:01 V barvách, chutích a rytmech světové kuchyně se v Brně odehrála třetí květnová sobota. Poprvé mohli návštěvníci Světového Piknik festiválu v areálu Nové Zbrojovky ochutnat pochoutky a laskominy ze všech koutů světa. Prohlédněte si bohatou fotogalerii či video.

Hasiči ve Šlapanicích si pro děti připravili pestré dopoledne, podívejte se

17.05.2024 19:10 V městském parku ve Šlapanicích se v sobotu 11. května konalo Dětské dopoledne s hasiči. Návštěvníci si užili hudební vystoupení a viděli také ukázky zásahu při dopravní nehodě. Akce byla připomínkou 135. výročí od založení hasičského šlapanického sboru. 

PŘEHLEDNĚ: Začíná Muzejní noc i Open Space festival. Zpřístupní desítky míst

17.05.2024 19:10 Do míst, kam se běžně nedostanou, nahlédnou Brňané už v sobotu 18. května. Přesně na Mezinárodní den muzeí si v Brně vychutnají jubilejní dvacátý ročník Brněnské muzejní noci a festivalu Open House Brno. Brněnský deník Rovnost připravil přehledný seznam několik desítek lokalit, kam se návštěvníci nejen po setmění podívají.

VIDEO: Kadeřnická show v Brně. Podívejte se na přehlídku odvážných účesů

17.05.2024 19:10 /FOTO/ Soutěž mladých kadeřníků se odehrála v pátek v Brně. Pod rukama jim vznikaly nápadité a barevně pestré účesy. Hodnotil se nejen střih, ale i celkový styling. Trendy ukazují na rostoucí odvahu pánských účesů. Deník akci zachytil ve videu a fotogalerii.

FOTO: Vysoké plameny a hustý dým. Muži v Brně pálili kusy střechy i lavičky

17.05.2024 14:40 Nepříjemný štiplavý zápach ucítila ve středu 15. května hlídka městské policie na Lesné. Když strážníci došli k jednomu z pozemků pod Tomečkovou ulicí, uviděli skupinu mužů, která na zahradě likvidovala lavičky i kusy střechy. Bagrem hrnula nepotřebné předměty do vysokých plamenů, ze kterých pak stoupal hustý dým.

Hasiči v Brně zasahovali u vážné nehody trolejbusu. Šlo o cvičení

17.05.2024 14:40 Nehoda trolejbusu v městské části Žebětín zaměstnala ve čtvrtek 16. května brněnské hasiče. Na místě měl být dle slov operačního důstojníka i velký počet zraněných. Po příjezdu ale hasiči zjistili, že se jedná o prověřovací cvičení. K žádné nehodě tedy skutečně nedošlo.

VIDEO: Policisté odhalili u letiště nelegální migranty z Eritrei a Etiopie

17.05.2024 14:40 Při kontrole u brněnského letiště narazili policisté na nečekaný nález. V odstaveném kamionu objevili skupinu cizinců z Afriky, kteří se pokusili nelegálně vstoupit na české území.

V kabině se strojvedoucím, pokyn výpravkou. Reportér jel z Brna do Přerova

17.05.2024 09:40 /FOTO, VIDEO/ V kabině se strojvedoucím absolvoval reportér Brněnského deníku Rovnost cestu vlakem RegioJetu. Ve středu jel rychlíkem linky R8 mezi Brnem a Přerovem v obou směrech.

KVÍZ: A jsme v pr..., monsignore. Zkuste, jak moc znáte legendu Jeana Gabina

17.05.2024 04:50 Jean Gabin je bez debaty impozantní a nezaměnitelnou hereckou tváří. Potomek operetních a muzikálových zpěváků, který se narodil jako Jean-Alexis Moncorgé, převzal umělecký pseudonym po otci. Ve 30. letech natočil slavné filmy Nábřeží mlh a Člověk bestie a proslavil se legendárním protiválečným snímkem Velká iluze, který z něj udělal zahraniční hvězdu. Poté následovala nabídka do Hollywoodu. Co všechno vědí o herci, od jehož narození 17. května uplyne 120 let, si mohou čtenáři Deníku vyzkoušet v kvízu.

Na hřbitově v Brně otevřou úly. Lidé uvidí, jak vzniká med z hřbitovního kvítí

16.05.2024 19:21 Široká veřejnost má možnost zavítat v pátek 17. května na brněnský Ústřední hřbitov, kde se uskuteční Den otevřených úlů. Zájemci mohou na akci dorazit už od osmé hodiny ranní. Nahlédnou do zákulisí práce včelařů a také se dozví, jak vzniká med z hřbitovního kvítí.

VIDEO: Zahrada Arnoldovy vily je otevřená. Nese jména posledních majitelů

16.05.2024 19:21 /FOTO, VIDEO/ Zahrada Cecilie a Cornela Hože. Takový název nese nově zpřístupněná zahrada Arnoldovy vily v Brně. Z Drobného do Černopolní ulice a naopak procházejí lidé od čtvrtka. Navrhovatelem pojmenování se stal rakouský historik umění Ivo Hammer.

Další změny dopravy v Bystrci: Obvodovou opět jen v jednom směru

16.05.2024 19:21 Objížďka čeká od pátku řidiče mířící z centa Brna do Bystrce. Polovina křižovatky Obvodové a Přístavní bude přes víkend kvůli opravám uzavřená. Auta tudy projedou pouze v jednom směru, a to z Bystrce do centra.

Následujíci měsíc
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.