Pohádková sobota s jídlem, pitím a Jógou v areálu Nové zbrojovky

18.05.2024 20:01 V barvách, chutích a rytmech světové kuchyně se v Brně odehrála třetí květnová sobota. Poprvé mohli návštěvníci Světového Piknik festiválu v areálu Nové Zbrojovky ochutnat pochoutky a laskominy ze všech koutů světa. Prohlédněte si bohatou fotogalerii či video.

Chřestové hody v Ivančicích: jídlo se snoubí s vínem, kuchař Stupka a jeho show

18.05.2024 20:01 Vůně chřestu se line v sobotu před polednem Palackého náměstím v Ivančicích. Lidé si prohlížejí nabídky pokrmů, které nabízejí jednotlivé restaurace, a vybírají si, co ochutnají. Koná se tady jubilejní třicátý ročník Slavností chřestu a vína.

Závody Spartan ovládly Brno. Soutěžily malé děti i zkušení sportovci

18.05.2024 20:01 Víkend plný adrenalinu a překročení vlastních hranic zavítál na brněnský Masarykův okruh už podruhé. Závodu Spartan určeného nejen pro zkušené sportovce se nemuseli bát ani začátečníci. Soutěžilo se v pěti kategoriích, přičemž kategorie Kids byla dokonce určena dětem již od čtyř let.

Pohled na stavbu vratné smyčky v Pisárkách. Součástí je unikátní kolejová harfa

18.05.2024 20:01 /FOTO, VIDEO/ Takzvaná kolejová harfa, neboli kolejové rozvětvení, je součástí stavby vratné tramvajové smyčky v brněnských Pisárkách. Patnáct kolejí se postupně napojuje na jednu centrální. Reportér Brněnského deníku Rovnost měl možnost nahlédnout přímo na staveniště.

VIDEO: Kadeřnická show v Brně. Podívejte se na přehlídku odvážných účesů

17.05.2024 19:10 /FOTO/ Soutěž mladých kadeřníků se odehrála v pátek v Brně. Pod rukama jim vznikaly nápadité a barevně pestré účesy. Hodnotil se nejen střih, ale i celkový styling. Trendy ukazují na rostoucí odvahu pánských účesů. Deník akci zachytil ve videu a fotogalerii.

PŘEHLEDNĚ: Začíná Muzejní noc i Open Space festival. Zpřístupní desítky míst

17.05.2024 19:10 Do míst, kam se běžně nedostanou, nahlédnou Brňané už v sobotu 18. května. Přesně na Mezinárodní den muzeí si v Brně vychutnají jubilejní dvacátý ročník Brněnské muzejní noci a festivalu Open House Brno. Brněnský deník Rovnost připravil přehledný seznam několik desítek lokalit, kam se návštěvníci nejen po setmění podívají.

Hasiči ve Šlapanicích si pro děti připravili pestré dopoledne, podívejte se

17.05.2024 19:10 V městském parku ve Šlapanicích se v sobotu 11. května konalo Dětské dopoledne s hasiči. Návštěvníci si užili hudební vystoupení a viděli také ukázky zásahu při dopravní nehodě. Akce byla připomínkou 135. výročí od založení hasičského šlapanického sboru. 

VIDEO: Policisté odhalili u letiště nelegální migranty z Eritrei a Etiopie

17.05.2024 14:40 Při kontrole u brněnského letiště narazili policisté na nečekaný nález. V odstaveném kamionu objevili skupinu cizinců z Afriky, kteří se pokusili nelegálně vstoupit na české území.

Hasiči v Brně zasahovali u vážné nehody trolejbusu. Šlo o cvičení

17.05.2024 14:40 Nehoda trolejbusu v městské části Žebětín zaměstnala ve čtvrtek 16. května brněnské hasiče. Na místě měl být dle slov operačního důstojníka i velký počet zraněných. Po příjezdu ale hasiči zjistili, že se jedná o prověřovací cvičení. K žádné nehodě tedy skutečně nedošlo.

FOTO: Vysoké plameny a hustý dým. Muži v Brně pálili kusy střechy i lavičky

17.05.2024 14:40 Nepříjemný štiplavý zápach ucítila ve středu 15. května hlídka městské policie na Lesné. Když strážníci došli k jednomu z pozemků pod Tomečkovou ulicí, uviděli skupinu mužů, která na zahradě likvidovala lavičky i kusy střechy. Bagrem hrnula nepotřebné předměty do vysokých plamenů, ze kterých pak stoupal hustý dým.

V kabině se strojvedoucím, pokyn výpravkou. Reportér jel z Brna do Přerova

17.05.2024 09:40 /FOTO, VIDEO/ V kabině se strojvedoucím absolvoval reportér Brněnského deníku Rovnost cestu vlakem RegioJetu. Ve středu jel rychlíkem linky R8 mezi Brnem a Přerovem v obou směrech.

KVÍZ: A jsme v pr..., monsignore. Zkuste, jak moc znáte legendu Jeana Gabina

17.05.2024 04:50 Jean Gabin je bez debaty impozantní a nezaměnitelnou hereckou tváří. Potomek operetních a muzikálových zpěváků, který se narodil jako Jean-Alexis Moncorgé, převzal umělecký pseudonym po otci. Ve 30. letech natočil slavné filmy Nábřeží mlh a Člověk bestie a proslavil se legendárním protiválečným snímkem Velká iluze, který z něj udělal zahraniční hvězdu. Poté následovala nabídka do Hollywoodu. Co všechno vědí o herci, od jehož narození 17. května uplyne 120 let, si mohou čtenáři Deníku vyzkoušet v kvízu.

Další změny dopravy v Bystrci: Obvodovou opět jen v jednom směru

16.05.2024 19:21 Objížďka čeká od pátku řidiče mířící z centa Brna do Bystrce. Polovina křižovatky Obvodové a Přístavní bude přes víkend kvůli opravám uzavřená. Auta tudy projedou pouze v jednom směru, a to z Bystrce do centra.

VIDEO: Zahrada Arnoldovy vily je otevřená. Nese jména posledních majitelů

16.05.2024 19:21 /FOTO, VIDEO/ Zahrada Cecilie a Cornela Hože. Takový název nese nově zpřístupněná zahrada Arnoldovy vily v Brně. Z Drobného do Černopolní ulice a naopak procházejí lidé od čtvrtka. Navrhovatelem pojmenování se stal rakouský historik umění Ivo Hammer.

Na hřbitově v Brně otevřou úly. Lidé uvidí, jak vzniká med z hřbitovního kvítí

16.05.2024 19:21 Široká veřejnost má možnost zavítat v pátek 17. května na brněnský Ústřední hřbitov, kde se uskuteční Den otevřených úlů. Zájemci mohou na akci dorazit už od osmé hodiny ranní. Nahlédnou do zákulisí práce včelařů a také se dozví, jak vzniká med z hřbitovního kvítí.

Následujíci měsíc
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.