Pavel kritizoval předvolební kampaň koalice Spolu i některé Babišovy výroky

02.05.2024 22:50 Kampaň dělající z hnutí ANO zastánce ruských zájmů je podle prezidenta Petra Pavla stejně nefér a nebezpečná jako výroky předsedy ANO Andreje Babiše podněcující protiukrajinské nálady. Jedno ani druhé nezlepší politickou kulturu v Česku a nezvýší důvěru občanů v politiky. Prezident to dnes uvedl na síti X.

Rusko v zemích NATO provádí nejen špionáž, sáhlo i k útokům

02.05.2024 22:50 Výběr nepřátelských ruských aktivit ve vybraných zemích NATO :

U Klínce v Praze-západ vykolejil vlak bez cestujících, je na boku, provoz stojí

02.05.2024 22:50 Osobní vlak bez cestujících vykolejil dnes odpoledne u Klínce v okrese Praha-západ. Rozjel se samovolně, uvnitř v té době nebyl strojvůdce ani nikdo jiný z personálu. Po nehodě skončil převrácený na boku mimo koleje. Událost se obešla bez zranění, příčinu vyšetřují policie a Drážní inspekce. Provoz vlaků mezi Čisovicemi a Měchenicemi stojí, na místě jsou hasiči. Strojvůdce byl postaven mimo službu, vyplynulo z informací policie, Správy železnic a Českých drah . ČD předpokládají, že úsek zůstane bez vlakového provozu nejméně do dnešní půlnoci.

Tuleja stáhne ze svých publikací články z potenciálně predátorských časopisů

02.05.2024 22:50 Kandidát TOP 09 na ministra pro vědu Pavel Tuleja požádal Slezskou univerzitu, aby stáhla z jeho publikačního seznamu články, které vyšly v časopisech zařazených na Beallův seznam tzv. potenciálně predátorských časopisů. Texty pocházejí z roku 2015, uvedl dnes na síti X. Zpětně vnímá, že měl více zkontrolovat kvalitu nakladatelství, kde články vyšly. Mluvčí Slezské univerzity Gordana Raková ČTK potvrdila, že Tulejovu žádost už univerzita obdržela.

Phishing a jeho formy v praxi

02.05.2024 22:50 Phishing je forma kybernetického podvodu, jejímž prostřednictvím se útočník pokouší získat citlivé informace od obětí, a to často prostřednictvím falešných e-mailů či webových stránek.

Biden: Protesty nesmí být násilné, pro nenávist a antisemitismus není místo

02.05.2024 22:50 Americký prezident Joe Biden dnes v reakci na propalestinské protesty na amerických univerzitách uvedl, že je třeba zachovat svobodu slova a zároveň dodržovat zákony. Poznamenal, že právo na pokojný protest je chráněné, což ale neznamená, že protest může být násilný.

ČNB snížila úrok na 5,25 procenta a zlepšila výhled ekonomiky, koruna posílila

02.05.2024 22:50 Bankovní rada České národní banky dnes snížila základní úrokovou sazbu o půl procentního bodu na 5,25 procenta. Rozhodnutí bylo jednomyslné, řekl guvernér ČNB Aleš Michl. Pokles sazeb odpovídal očekávání finančního trhu.

Hokejové fan zóny v Praze a v Ostravě budou bezhotovostní

02.05.2024 22:50 Organizátoři mistrovství světa v hokeji v Praze a Ostravě připravili pro fanoušky u obou hal fan zóny, které v součtu pojmou až 12.000 návštěvníků. Větší prostor o rozloze 8400 m2 s kapacitou 7000 lidí bude u pražské arény, v moravskoslezské metropoli bude k dispozici 7000 m2 pro až 5000 osob.

EU není s to přijít s mírovou iniciativou pro Ukrajinu, všechny schůzky členských zemí EU jsou váleč

02.05.2024 17:41 Evropská unie není s to přijít s mírovou iniciativou pro Ukrajinu, všechny schůzky státníků členských zemí EU jsou válečné kabinety, řekl dnes slovenský premiér Robert Fico. Ukrajina se už přes dva roky brání ruské ozbrojené agresi, západní země jí v jejím odporu proti invazi pomáhají finančně i materiálně. Na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU ministerský předseda Slovenska rovněž kritizoval zahraniční politiku unie a odmítl její nový migrační pakt.

Celníci na pražském letišti zadrželi muže, který v cestovní tašce pašoval 4,6 kilogramu kokainu

02.05.2024 17:41 Celníci na pražském letišti v Ruzyni zadrželi minulý týden muže, který v cestovní tašce pašoval 4,6 kilogramu kokainu. Do Prahy přicestoval z Kolumbie přes Německo. Zda byla droga určena pro český trh, policie zjišťuje. V tiskové zprávě o tom dnes informovaly mluvčí celníků Martina Kaňková a Národní protidrogové centrály Lucie Šmoldasová.

Ministr zemědělství Výborný bude dnes jednat se zástupci ovocnářů a vinařů o možné pomoci kvůli škod

02.05.2024 17:41 Ministr zemědělství Marek Výborný bude dnes v Praze jednat se zástupci ovocnářů a vinařů o možné pomoci kvůli škodám způsobených jarními mrazy. Na úrodě ovoce jsou škody za více než miliardu korun, na vinicích přesahují dvě miliardy korun. Ministr minulý týden řekl, že jeho úřad spustí program s pomocí 70 až 100 milionů korun, chce také poslat žádost o mimořádnou finanční pomoc Evropské komisi. Zástupci vinařů se v úterý shodli, že kompenzace za škody způsobené mrazy požadovat nebudou. Místo toho požadují, aby vláda ustoupila od záměru zavést spotřební daň na tichá vína.

Tereza Pergnerová zběhla na Primu a opustila partnera

02.05.2024 17:41 Po nevalném úspěchu nováckého dokumentárního seriálu Ztracená rodina přechází moderátorka Tereza Pergnerová na konkurenční Primu. Měsíční natáčení na Filipínách si věnovala ke svým blížícím se padesátým narozeninám.

Daniela Kolářová vyrazí na cesty. Dostala zájezd do Norska

02.05.2024 12:30 Věk ji nezastaví. Herečka Daniela Kolářová prozradila, že od syna dostala ke svým blížícím se 78. narozeninám dovolenou v Norsku, a už teď se na to neskutečně těší!

Jiří Pavel Kafka utekl před nacisty díky Wintonovi, létal u RAF

02.05.2024 07:30 Jiří Pavel Kafka, který se 2. května dožívá 100 let, se v dětství spolu s bratrem dostal v rámci transportů organizovaných Nicolasem Wintonem do Británie a v roce 1942 vstoupil do armády. Nejprve sloužil v československé pozemní jednotce a poté působil jako letec 311. československé bombardovací peruti RAF. Po válce se vrátil do Československa, v roce 1947 odešel znovu do Británie a žil tam s přestávkou v 60. letech, kdy pobýval v Izraeli, až do pádu komunistického režimu v Československu. Od roku 1990 žije v Praze.

USA uvalily nové sankce na stovky subjektů - v Rusku, Číně i na Slovensku

02.05.2024 02:10 Spojené státy dnes na stovky osob a právnických subjektů uvalily nové sankce, které podle agentury Reuters souvisejí hlavně s ruskou válkou proti Ukrajině. Jsou namířeny proti obcházení předchozích západních sankcí, například prostřednictvím čínských subjektů.

Následujíci měsíc
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.