Týden.cz 02.05.2024 07:30 Jiří Pavel Kafka, který se 2. května dožívá 100 let, se v dětství spolu s bratrem dostal v rámci transportů organizovaných Nicolasem Wintonem do Británie a v roce 1942 vstoupil do armády. Nejprve sloužil v československé pozemní jednotce a poté působil jako letec 311. československé bombardovací peruti RAF. Po válce se vrátil do Československa, v roce 1947 odešel znovu do Británie a žil tam s přestávkou v 60. letech, kdy pobýval v Izraeli, až do pádu komunistického režimu v Československu. Od roku 1990 žije v Praze.

Číst celý článek >>

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.