Z počítačové hry Minecraft se rychle stal celosvětový fenomén

17.05.2024 08:20 Počítačová hra Minecraft, jejíž první verze byla představena 17. května 2009, je dnes celosvětový fenomén, kterému se věnují lidé všeho věku, typické kostičkované motivy na sobě mají trička nebo školní tašky, existuje i zvláštní edice stavebnice Lego. S tou má přitom Minecraft společného víc než jen prodanou licenci. I svět Minecraftu je totiž stvořený z kostiček - byť virtuálních - v trojrozměrném prostředí a z různých materiálů, jako je písek, kámen či zlato, které jdou těžit a zpracovávat na různé nástroje.

Lobotka přiznal vinu u malých požárů na Děčínsku, zapálení Č. Švýcarska odmítl

16.05.2024 23:00 Obžalovaný Jiří Lobotka dnes před krajským soudem v Ústí nad Labem částečně přiznal vinu v případě menších požárů v Českém Švýcarsku a na dalších místech Děčínska. To, že by úmyslně způsobil největší požár v České republice, odmítl.

Za vaše vrásky možná může nadbytek cukru

16.05.2024 23:00 Na tom, že nadměrná konzumace cukru nám přinejmenším komplikuje hon za vysněnou postavou a přinejhorším způsobuje nejrůznější zdravotní problémy, již není nic šokujícího. Ovšem skutečnost, že cukr nám kromě blaženého výrazu na tváři umí vykouzlit i vrásky, zcela určitě mnohé překvapí.

Do dvou let plánuje více než polovina Čechů změnu bydlení

16.05.2024 23:00 Podle nejnovějšího průzkumu společnosti IKEA, který zkoumal vztah Čechů k domovu, plánuje v příštích dvou letech změnit své bydlení více než polovina respondentů. Zjištění ukazují, že 68 % respondentů považuje svůj domov za nejpříjemnější místo pro trávení času. Navíc se má 27 % Čechů v plánu stěhovat a další čtvrtina chce investovat do rekonstrukce svého stávajícího bydlení.

Čaputová a Pellegrini vyzvali k opuštění bludného kruhu nenávisti

16.05.2024 23:00 Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová a její nástupce ve funkci Peter Pellegrini dnes společně důrazně odsoudili středeční atentát na premiéra Roberta Fica; jde podle nich o útok, který je také útokem na demokracii. Oba vyzvali občany i politiky k větší zodpovědnosti a k opuštění bludného kruhu nenávisti. Do prezidentského paláce s tímto cílem společně pozvou k jednání lídry všech parlamentních stran. Pellegrini rovněž vyzval k přerušení, či utlumení kampaně před volbami do Evropského parlamentu.

Prezidentem kolínské Toyoty bude od června jako první Čech Robert Kiml

16.05.2024 23:00 Novým prezidentem kolínské automobilky Toyota Motor Manufacturing Czech Republic se od června stane Robert Kiml, dosavadní viceprezident pro výrobu. Doposud funkci zastával Koreatsu Aoki, který zůstane na pozici výkonného poradce top managementu. Kiml bude prvním Čechem ve funkci prezidenta kolínské automobilky. ČTK o tom dnes informoval její mluvčí Tomáš Paroubek.

Rusko nemá dost vojáků pro průlom u Charkova, řekl vrchní velitel NATO v Evropě

16.05.2024 23:00 Ruská armáda nedisponuje dostatečným počtem vojáků k dosažení strategického průlomu v oblasti Charkova na severovýchodě Ukrajiny. Podle agentury Reuters to dnes prohlásil americký generál Christopher Cavoli, který je vrchním velitelem sil Severoatlantické aliance v Evropě, po jednání šéfů generálních štábů členských zemí NATO v Bruselu. Ukrajinské síly podle něj udrží v regionu své pozice.

Zastupitelé Chrášťan schválili vypsání referenda ke vzniku kasin v obci

16.05.2024 23:00 Zastupitelé Chrášťan dnes schválili vypsání referenda ohledně hazardu. Lidé se tak vyjádří, zda má chrášťanské vedení udělat veškeré možné kroky k zákazu hazardu v obci. Referendum bude 14. června.

V Kladně hořel sklad olejů, škoda bude v desítkách milionů korun

16.05.2024 23:00 V kladenské ulici Železničářů dnes odpoledne hořel sklad olejů u prodejny autodílů. Vyhlášený byl zvláštní, tedy nejvyšší, čtvrtý poplachový stupeň. Škoda vzniklá při požáru bude v desítkách milionů korun.

Šesti největším bankám v ČR letos stoupl čistý zisk o pětinu na 17,9 mld. Kč

16.05.2024 23:00 Šestice největších bank v Česku vydělala v prvním čtvrtletí 2024 celkem 17,9 miliardy Kč. O rok dříve to bylo 14,8 miliardy korun, nárůst je tak více než pětinový. Vyplývá to z výsledků bank. Za růstem zisku už podle analytiků nejsou úrokové výnosy, ale vyšší příjmy z poplatků a provizí.

Chantal Poullain má život jako na kolotoči. O zkušenosti se podělila v nové knize

16.05.2024 18:14 Před dvanácti lety vyšla herečce a šansoniérce Chantal Poullain prvotina s názvem Chantal – Život na laně. Netradiční mozaikový životopis, který vznikal ve spolupráci se spisovatelkou Michaelou Zindelovou získal velký ohlas a čtenáři si vyžádali pokračování.

Prezident Pavel dnes na Hradě jmenuje poslance Marka Ženíška ministrem pro vědu, výzkum a inovace

16.05.2024 18:14 Prezident Petr Pavel dnes na Pražském hradě jmenuje členem vlády poslance Marka Ženíška . Pětačtyřicetiletý politik se ujme funkce ministra pro vědu, výzkum a inovace po stranické kolegyni Heleně Langšádlové. Premiér Petr Fiala nového člena kabinetu uvede do funkce v kancelářích Úřadu vlády ČR. Současně dnes Ženíšek skončí ve funkci šéfa sněmovního zahraničního výboru a dalších sněmovních postech. Místo v zahraničním výboru bude podle dosavadních dohod zřejmě nově obsazeno po evropských volbách.

Pražská policie propustila policistu stíhaného za napadení devatenáctileté dívky před barem na Smích

16.05.2024 18:14 Pražská policie propustila policistu stíhaného za napadení devatenáctileté dívky před barem na pražském Smíchově. Uvedla to dnes na sociální síti X. Muže v dubnu obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů z těžkého ublížení na zdraví, za což mu v případě odsouzení hrozí až desetileté vězení. Policistu stíhá také za výtržnictví.

Zdravotní stav postřeleného premiéra Fica je stabilizovaný, ale vážný, uvedl ministr obrany Kaliňák

16.05.2024 18:14 Zdravotní stav postřeleného slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale vážný, řekli dnes novinářům ministr obrany Robert Kaliňák a ředitelka banskobystrické fakultní nemocnice Miriam Lapuníková, kde byl ministerský předseda po středečním atentátu hospitalizován. Fico podstoupil pětihodinovou operaci. Server listu Pravda napsal, že se lékařům podařilo zastavit krvácení do břicha, Fica ale ještě čeká operace kyčelního kloubu. Problémy mu podle serveru mohou způsobit léky na ředění krve, které dostává.

Slavný kouzelník čelí obvinění ze sexuálního obtěžování

16.05.2024 12:50 Americký iluzionista a kouzelník David Copperfield patří k nejúspěšnějším umělcům světa. Jeho jmění čítá bilion dolarů a cesta slavného mága od skromných začátků až po vyprodané sály v Las Vegas je fascinující. Umělce však neproslavily pouze jeho jedinečné schopnosti, ale také vztahy s populárními celebritami a slabost pro mladší ženy.

Následujíci měsíc
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.