Ekonomika - Akcie

OSVČ i dohodáři by měli mít právo na ošetřovné, chce Jurečka. Novelu...

07.05.2024 20:10  Ošetřovné by od příštího roku mohli mít i živnostníci a dohodáři s nemocenským pojištěním. Vedle nemocenské by se měly elektronicky začít vyřizovat i mateřská, otcovská a běžné i dlouhodobé ošetřovné. Počítá s tím navrhovaná novela o nemocenském pojištění, kterou v úterý schválila vláda.

Plán na záchranu Liberty je nerealistický, bojí se Stanjura. Jurečka chystá...

07.05.2024 20:10  Podle ministra financí Zbyňka Stanjury se naplňují obavy, že plán majitele na záchranu hutní společnosti Liberty Ostrava není realistický. Ministr práce Marian Jurečka chystá pro případ potřeby sociální pomoc. Česko jedná o možných krocích i s Evropskou komisí. 

První návštěva od pandemie. Čínský prezident dorazil do Evropy v době...

07.05.2024 20:10  Si Ťin-pching přijel na návštěvu evropského kontinentu poprvé po pěti letech, od vypuknutí pandemie covidu-19 je to tak premiéra. Čínský prezident vyrazil na šestidenní návštěvu Francie, Maďarska a Srbska v době, kdy se objevilo vícero případů napadení evropských institucí čínskými hackery s vazbami na stát. Nicméně hlavními tématy diskuze mezi Čínou a Evropskou unií jsou ruská agrese vůči Ukrajině a vzájemný obchod, který ohrožují restrikce.

Pražská burza opět posílila, růstu pomohly bankovní akcie a ČEZ

07.05.2024 20:10  Český akciový parket představuje pro řadu investorů zajímavé místo, kam v době zvýšených sazeb a účtů za energie uložit peníze. Banky a energetický podnik ČEZ i z toho důvodu patří mezi nejlikvidnější akcie pražské burzy. Jak se těmto a dalším titulům dařilo během posledního obchodního dne? Každý obchodní den po jeho skončení také shrnuje zpravodajství webu e15. Aktuální vývoj indexu PX nabízí automaticky aktualizovaná infografika.

Apple představil nové iPady i Apple Pencil. Překvapení ale nepřišlo žádné

07.05.2024 20:10  Applu se poslední dobou příliš nedaří držet své novinky pod pokličkou. Téměř všechno, co totiž Keynote Let loose přinesla, bylo známo už relativně dlouho dopředu. Dočkali jsme se tedy dvou iPadů Air, dvou iPadů Pro, nové klávesnice i Apple Pencil.

Drtivá většina Gruzínců chce do EU. Vláda jim ale servíruje ruské metody

07.05.2024 20:10  V Gruzii neutuchují protesty kvůli vládní snaze protlačit zákon o zahraničním vlivu. Kritici tvrdí, že jeho vzorem je ruská norma, kterou Kreml používá k potlačování opozice, občanské společnosti a médií. Gruzie proto podle komentátorů nyní stojí na důležitém rozcestí, kdy se rozhoduje o svém směřování na Západ, či o propadu do sféry moskevského vlivu.

České firmy bodují se solárními inovacemi. Řada domácích nápadů se prosazuje...

07.05.2024 14:50  Solární boom v Česku pokračuje. Na trhu tak přibývá společností, které se o sluneční energii zajímají a do vývoje a výroby fotovoltaických elektráren investují stále větší sumy. Mezi ryze české inovace patří třeba titanové baterie s extrémně dlouhou životností, speciální konstrukce pro pozemní elektrárny nebo například úplně nový typ solárních panelů.

Ministerskou blamáž má ukončit Ženíšek. TOP 09 jeho nominaci do čela rezortu...

07.05.2024 14:50  Předsednictvo TOP 09 navrhlo výkonnému výboru strany nominaci šéfa sněmovního zahraničního výboru Marka Ženíška na ministra pro vědu, výzkum a inovace. Po jednání užšího vedení strany to uvedla předsedkyně Markéta Pekarová Adamová. Výkonný výbor by měl rozhodnout ve čtvrtek.

Malina jde do konkurzu, naděje na příchod investora vyhasly

07.05.2024 14:50  Městský soud v Praze rozhodl o přeměně reorganizace Energetického Holdingu Malina na konkurz. Učinil tak na návrh samotné firmy, která je v úpadku od loňského května. Vyplývá to z dokumentu zveřejněného v elektronické verzi Insolvenčního rejstříku. Firmě se přes několik pokusů nepodařilo nalézt partnera, se kterým by dokončila stávající zakázky.

Streaming od Disneyho nabral šest milionů nových uživatelů a je poprvé v plusu

07.05.2024 14:50  Streamingové služby americké zábavní společnosti Walt Disney jsou poprvé v zisku. Ten ve druhém finančním čtvrtletí na provozní úrovni činil 47 milionů dolarů po ztrátě 587 milionů dolarů ve stejném období loni. Do zisku se služby Disney+ a Hulu dostaly o dvě čtvrtletí dříve, než firma plánovala. Podnik ve své výsledkové zprávě také zvýšil celoroční výhled zisku na akcii.

OSVČ i dohodáři by měli mít právo na ošetřovné, chce Jurečka. Novelu...

07.05.2024 18:12  Ošetřovné by od příštího roku mohli mít i živnostníci a dohodáři s nemocenským pojištěním. Vedle nemocenské by se měly elektronicky začít vyřizovat i mateřská, otcovská a běžné i dlouhodobé ošetřovné. Počítá s tím navrhovaná novela o nemocenském pojištění, kterou v úterý schválila vláda.

Streaming od Disneyho nabral šest milionů nových uživatelů a je poprvé v plusu

07.05.2024 18:12  Streamingové služby americké zábavní společnosti Walt Disney jsou poprvé v zisku. Ten ve druhém finančním čtvrtletí na provozní úrovni činil 47 milionů dolarů po ztrátě 587 milionů dolarů ve stejném období loni. Do zisku se služby Disney+ a Hulu dostaly o dvě čtvrtletí dříve, než firma plánovala. Podnik ve své výsledkové zprávě také zvýšil celoroční výhled zisku na akcii.

Malina jde do konkurzu, naděje na příchod investora vyhasly

07.05.2024 18:12  Městský soud v Praze rozhodl o přeměně reorganizace Energetického Holdingu Malina na konkurz. Učinil tak na návrh samotné firmy, která je v úpadku od loňského května. Vyplývá to z dokumentu zveřejněného v elektronické verzi Insolvenčního rejstříku. Firmě se přes několik pokusů nepodařilo nalézt partnera, se kterým by dokončila stávající zakázky.

Plán na záchranu Liberty je nerealistický, bojí se Stanjura. Jurečka chystá...

07.05.2024 18:12  Podle ministra financí Zbyňka Stanjury se naplňují obavy, že plán majitele na záchranu hutní společnosti Liberty Ostrava není realistický. Ministr práce Marian Jurečka chystá pro případ potřeby sociální pomoc. Česko jedná o možných krocích i s Evropskou komisí. 

Pražská burza opět posílila, růstu pomohly bankovní akcie a ČEZ

07.05.2024 18:12  Český akciový parket představuje pro řadu investorů zajímavé místo, kam v době zvýšených sazeb a účtů za energie uložit peníze. Banky a energetický podnik ČEZ i z toho důvodu patří mezi nejlikvidnější akcie pražské burzy. Jak se těmto a dalším titulům dařilo během posledního obchodního dne? Každý obchodní den po jeho skončení také shrnuje zpravodajství webu e15. Aktuální vývoj indexu PX nabízí automaticky aktualizovaná infografika.

První návštěva od pandemie. Čínský prezident dorazil do Evropy v době...

07.05.2024 18:12  Si Ťin-pching přijel na návštěvu evropského kontinentu poprvé po pěti letech, od vypuknutí pandemie covidu-19 je to tak premiéra. Čínský prezident vyrazil na šestidenní návštěvu Francie, Maďarska a Srbska v době, kdy se objevilo vícero případu napadení evropských institucí čínskými hackery s vazbami na stát. Nicméně hlavními tématy diskuze mezi Čínou a Evropskou unií jsou ruská agrese vůči Ukrajině a vzájemný obchod, který ohrožují restrikce.

Filip Zelenka z e15 získal Novinářskou cenu v premiérové kategorii Ekonomická...

07.05.2024 13:30  Analýza srovnávající hospodářské vyhlídky Česka, Polska a jejich obyvatel od redaktora e15 Filipa Zelenky se stala nejlepším novinářským počinem v oblasti ekonomické žurnalistiky za rok 2023. Text Česko vs. Polsko: v porodnosti i inovacích jsme lepší, Poláci se zase nebojí velkých cílů se pouští do netypického srovnání, které ale může dávat více smyslu než obvyklé poměřování Česka se Slovenskem či s Německem.

Stavebnictví se v březnu propadlo nejvíce za tři roky, čeká na impulz od...

07.05.2024 13:30  Stavební výroba v Česku se letos v březnu meziročně propadla o 8,3 procenta, což je nejvýraznější pokles za více než tři roky. Vyplývá to z údajů Českého statistického úřadu . Oslabilo pozemní i inženýrské stavitelství. Počet zahájených staveb bytů se oproti loňskému březnu snížil skoro o pětinu. Produkce ve stavebnictví výrazně poklesla i oproti únoru.

České firmy bodují se solárními inovacemi. Řada domácích nápadů se prosazuje...

07.05.2024 13:30  Solární boom v Česku pokračuje. Na trhu tak přibývá společností, které se o sluneční energii zajímají a do vývoje a výroby fotovoltaických elektráren investují stále větší sumy. Mezi ryze české inovace patří třeba titanové baterie s extrémně dlouhou životností, speciální konstrukce pro pozemní elektrárny nebo například úplně nový typ solárních panelů.

Ministerskou blamáž má ukončit Ženíšek. TOP 09 jeho nominaci do čela rezortu...

07.05.2024 13:30  Předsednictvo TOP 09 navrhlo výkonnému výboru strany nominaci šéfa sněmovního zahraničního výboru Marka Ženíška na ministra pro vědu, výzkum a inovace. Po jednání užšího vedení strany to uvedla předsedkyně Markéta Pekarová Adamová. Výkonný výbor by měl rozhodnout ve čtvrtek.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.