Na vodní elektrárnu Orlík se zase valí voda tunely většími než v metru

18.05.2024 20:20 Jen dvě minuty stačí vodní elektrárně Orlík na najetí do plného výkonu. Největší česká klasická vodní elektrárna dostala po jarní údržbě a opravách nový řídicí systém. Nyní se vrátila do provozu. Útrobami obrovské betonové hráze se valí voda na lopaty čtyř turbín tunely většími než jsou v pražském metru.

Vlak srazil člověka, mezi Ostravou a Opavou je přerušena doprava

18.05.2024 20:20 Kvůli srážce vlaku s člověkem je přerušena železniční doprava mezi Ostravou a Opavou. Podle informací Novinek.cz měl vlak srazit muže, který na místě zemřel.

Bouřky se prohnaly Českem, potvrzeno je tornádo

18.05.2024 20:20 Bouřky i slabé tornádo zaznamenali v sobotu odpoledne meteorologové na Ústecku. Bouřky se v souladu s výstrahou během odpoledne vyskytovaly i na Vysočině a na východě republiky.

Ukrajinci sestřelili ruský Su-25. Čtvrtý za dva týdny

18.05.2024 20:20 Ukrajinská armáda sestřelila ruský Su-25 nad Doněckou oblastí na východě Ukrajiny. Na svých facebookových stránkách o tom informovala 110. ukrajinská samostatná mechanizovaná brigáda.

Zachránila své dvojče před krokodýlem. Dala mu pár pěstí

18.05.2024 20:20 Angličanka, jež zachránila své dvojče před útokem krokodýla, dostane letos Královu medaili za statečnost. K incidentu došlo v červnu 2021 v Mexiku. Nyní jednatřicetiletá Georgia Laurieová ze Sandhurstu tehdy krokodýla zahnala jednoduše tak, že ho opakovaně udeřila pěstí do čelisti.

OBRAZEM: Sexuální objekt i křehká krása. To je Skryto v ženě

18.05.2024 20:20 Ženy jako poetické krásky, jako sexuální idoly i jako křehké, smyslné bytosti. To je podstata tvorby umělkyně Aleny Kupčíkové. Nově jsou ke zhlédnutí v rámci výstavy Skryto v ženě, která představuje průřez její tvorbou, inspirovanou každodenním světem a také osobností umělkyně.

Plná prodejna padělků. Celníci zasahovali v centru Teplic

18.05.2024 20:20 Téměř čtyři stovky výrobků podezřelých z porušování práv duševního vlastnictví zajistili tento týden ústečtí celníci v jedné teplické prodejně. Padělky výrobků věhlasných značek za zhruba 1,6 milionu korun skončily ve skladu celního úřadu.

Gruzínská prezidentka vetovala „ruský zákon“

18.05.2024 20:20 Kontroverzní zákon o zahraničním vlivu, proti němuž v Tbilisi v posledních týdnech demonstrovaly desetitisíce Gruzínců jako proti „ruskému zákonu“, vetovala gruzínská prezidentka Salome Zurabišviliová. Vládní strana Gruzínský sen má ale v parlamentu dost poslanců, aby veto přehlasovala.

Rakušan: Atmosféra je vyhrocená i u nás

18.05.2024 20:20 Politická situace a nálada ve společnosti je vyhrocená nejen na Slovensku, kde vyústila v atentát na premiéra Roberta Fica. Podle vicepremiéra a ministra vnitra Víta Rakušana je atmosféra napjatá i v Česku. V rozhovoru pro Novinky zkritizoval nejen opozici, ale i antikampaň koalice Spolu. Hovořil také o možných návratech bojeschopných Ukrajinců do vlasti nebo budoucnosti migračního paktu.

Ve Wilmingtonu za „svým“ Bidenem dál stojí, nadšení ale vyprchalo

18.05.2024 20:20 Ročně projede nádražím Josepha R. Bidena asi půl milionu pasažérů, většina ale pokračuje do rušnějších měst, jako jsou New York nebo Filadelfie. Sedmdesátitisícový Wilmington je sice největším městem malého státu Delawere, ale rozhodně není místem, které by lákalo velké davy návštěvníků odjinud. Americký prezident Biden si ovšem město zamiloval, doma je tu už od roku 1955. Z nádraží, které po něm pojmenovali, dojížděl coby senátor do metropole Washingtonu pravidelně 36 let.

Polsko začne stavět Východní štít

18.05.2024 20:20 Velký projekt na vytvoření bezpečnější ochrany východní hranice Polska a zároveň EU, nazvaný Východní štít, v hodnotě 10 miliard zlotých zahájil v sobotu v Krakově polský premiér Donald Tusk.

Čtrnáctiletá islamistka plánovala útok v Rakousku. Chtěla vraždit „nevěřící“

18.05.2024 20:20 Teroristický útok bodnou a sečnou zbraní, který plánovala 14letá dívka ve Štýrském Hradci, překazila rakouská policie. Podle portálu msn.com u ní policisté zajistili propagační materiály teroristického Islámského státu včetně videí s popravami zajatců.

Autu na dálnici praskla pneumatika. Za plného provozu se překutálelo napříč vozovkou

18.05.2024 20:20 Hororová dopravní nehoda se odehrála začátkem května na dálnici u východočínského města Gaomi. Za hustého provozu jednomu osobnímu autu zřejmě praskla pneumatika, načež vozidlo dostalo smyk a několikrát se převrátilo.

Rozzuřený senior vyhrožoval romské rodině sekerou a vzduchovkou

18.05.2024 20:20 Nadávky „černé opice“ a výhružky smrtí stvrzené sekyrou a pistolí zněly v pátek 3. května večer jednou z ulic ve Svitavách. Osmasedmdesátiletý senior měl podle zpravodajského serveru Romea.cz a policie napadnout mladou romskou rodinu. Případ policisté prověřují, podle policejní mluvčí Markéty Janovské ale rasistický motiv neprokázali.

Na Pardubicku shořela stodola. Uvnitř uhynuli králíci i slepice

18.05.2024 20:20 Škodu za tři miliony korun způsobil nedělní požár stodoly ve Skuhrově u České Třebové na Orlickoústecku. Na místě zasahovalo 11 jednotek hasičů. Stodola shořela, oheň se ale nerozšířil na obytnou část.

Následujíci měsíc
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.