OBRAZEM: Záchranka jezdí v Plzeňském kraji už padesát let

18.05.2024 14:21 Kulaté výročí oslavili v pátek odpoledne na nádvoří plzeňského pivovaru nejen členové plzeňských výjezdových stanovišť Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje, ale i další zaměstnanci a příslušníci všech složek IZS.

Na univerzitě otevřeli samoobslužnou prodejnu. Je první svého druhu v republice

17.05.2024 18:50 Pečivo, uzeniny, chlazené nápoje i nanuky – to vše a mnohem více najdou lidé v samoobslužné kontejnerové prodejně Samoška 24/7 v kampusu Západočeské univerzity v Plzni na Borech, do které budou moci za pomoci QR kódu vstoupit v jakoukoliv denní dobu.

Řidiči, pozor! Brzy začne oprava dálničního obchvatu u Plzně

17.05.2024 06:30 Od pondělí 20. května začnou opravy na dálničním obchvatu Plzně, a to mezi 76. a 85. kilometrem, tedy od sjezdu na České Budějovic u Černic k mostu přes Radbuzu u Lhoty.

Dříve lidé měli úctu, teď jsou agresivnější a mají pocit, že mají a vše nárok

17.05.2024 06:30 Jana Průchová z Plzně je už bezmála dvě desetiletí hlavní sestrou Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje. Předtím strávila roky v terénu, k nejzávažnějším případům nejprve mířila ve vrtulníku coby sestra Letecké záchranné služby a poté sanitkou jako sestra u Zdravotnické záchranné služby.

Nejsmutnější období v historii Plzně? Dva těžké nálety, říká historik Karel Foud

16.05.2024 17:30 Hostem podcastu Deníku Ze západu byl etnograf, historik, plzeňský rodák Karel Foud. Hovořil na téma konce druhé světové války, bombardování Plzně a také o prvních dnech svobody a obnovy zničených částí města.

Tipy na víkend: Festival pro gurmány, otevřou se dvorky i Český rozhlas

16.05.2024 10:10 V Plzni se o víkendu uskuteční další ročník Prima Fresh Festivalu, zájemci si mohou projít jindy nepřístupné plzeňské dvorky či budovu Českého rozhlasu, už v pátek oslaví 50 let Zdravotnická záchranná služba Plzeňského kraje, v sobotu se u Města Touškova uzavře charitativní projekt Deka pro Hospic sv. Lazara, akci podpoří svým koncertem i zpěvák Dan Bárta. V Nepomuku a Přešticích se koná pouť a v Blovicích se připojí k Mezinárodnímu dni muzeí.

Na střední školu se dostalo devadesát procent dětí. Cermat zveřejnil výsledky

16.05.2024 10:10 Sítem přijímacích zkoušek na střední školy v Plzni prošla drtivá většina uchazečů, zbytek bude mít šanci v druhém kole, posílat přihlášky bude možné od 21. do 24. května.

Letní školy na univerzitě nabídnou umění, cizí jazyky i umělou inteligenci

15.05.2024 20:11 Cizí jazyky, umělecké a kreativní kurzy ale i elektrotechnika nebo kybernetika. To všechno nabídnou letní školy Západočeské univerzity v Plzni. Většina kurzů se koná během letních prázdnin, zájemci se ale mohou přihlásit už teď.

Spolek Hůrka a Radyně se stará o památky i přírodu. Uvítá nové členy

15.05.2024 20:11 Péče o naučnou stezku, opravy památek, údržba vinice, ale i úklid v přírodě a nespočet akcí, to je jen část aktivit staroplzeneckého spolku Hůrka a Radyně. Jeho členové jsou doslova lidé mnoha řemesel. Rádi by mezi sebou uvítali další nadšence, kterým není lhostejné okolí ani historie místa, kde žijí.

Deka pro hospic spěje do finále, projekt podpoří koncertem i Dan Bárta

15.05.2024 13:40 Velké finále charitativního projektu Deka pro hospic se odehraje už tuto sobotu mezi Městem Touškov a Kozolupy. Právě tyto obce na severním Plzeňsku organizátoři spojí dlouhým řetězem vytvořeným z dek, které během dobročinného úmyslu vznikly. Záměrem je podpořit mobilní domácí hospic sv. Lazara v Plzni finanční částkou, kterou se podaří získat za uháčkované deky.

Záchranka oslaví 50. výročí ve velkém, zvána je veřejnost

15.05.2024 07:20 Už plných padesát let jezdí v plzeňských ulicích sanitky zdravotnické záchranné služby. Začátky byly skromné, dnes už zdravotnická záchranná služba působí po celém kraji. Jen vloni zaznamenala přes 57 tisíc událostí. Svoje 50. výročí oslaví s plnou parádou v pátek 17. května v Plzeňském Prazdroji.

Krajina se sklady. Divadelní hra se inspirovala historií západočeského pohraničí

15.05.2024 07:20 Portrét západočeského pohraničí za posledních sto let vykresluje nová divadelní inscenace plzeňské scény Moving Station a pražského souboru Tygr v tísni. Premiéra představení Krajina se sklady se v Plzni odehraje ve čtvrtek 16. května.

OBRAZEM: Výstava v Plzni-Skvrňanech přilákala stovky železničních nadšenců

14.05.2024 12:11 Výstava vláčků v Plzni Skvrňanech přilákala za týden konání stovky dětí se svými rodiči, ale také železničních nadšenců nejrůznějšího stáří. Členové spolku Vlaky Plzeňského kraje připravili modelové kolejiště o velikosti H0 v prostorách Salesiánského střediska mládeže ve Skvrňanech.

Cyklostezka do Chrástu se otevře už za pár dnů. Zatím bez městského úseku

14.05.2024 12:11 Po tři a půl metru široké asfaltové stezce, vedoucí po tělese zrušené železnice Plzeň – Praha, se už prohánějí první nedočkaví cyklisté, skateboardisté i in-line bruslaři. Oficiální otevření téměř šest kilometrů dlouhého úseku mezi Bukovcem a Chrástem je však naplánováno až na úterý 21. května. V těchto dnech probíhají na několika místech nové cyklostezky ještě poslední terénní úpravy s občasným pohybem stavebních strojů. Práce tam byly zahájeny v loňském roce začátkem února.

VIDEO: Lužanský rybník se mění v Labutí jezero. Přilákal přes 40 ptáků

14.05.2024 12:11 Na Labutí jezero by se mohl nyní přejmenovat Lužanský rybník na jižním Plzeňsku. Na chovné vodní ploše o rozměru zhruba deset hektarů se aktuálně pohybují více než čtyři desítky majestátních ptáků. Rybáři i ochránci přírody se shodují, že jde o jev, se kterým se na západě Čech dříve nesetkávali, ale nyní se začíná objevovat. Vloni na jednom rybníce na Tachovsku bylo dokonce přes sto labutí.

Následujíci měsíc
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.