Plzeňští zahradníci zasadili na festivalu v italském letovisku stovky květin

31.05.2024 17:50 Stovkami květin osázela Plzeň italské přímořské letovisko Cervia. Zapojila se tak i letos do největšího projektu evropské výstavy květinového umění pod širým nebem, jehož 52. ročník byl slavnostně zahájen 28. května pod názvem Cervia – město zahrad.

Meteorologové zpřísnili výstrahu před povodněmi, očekávají i třetí stupeň

31.05.2024 17:50 Ještě horší situaci kolem povodní než původně očekávají o víkendu v západních Čechách meteorologové.

Jedl maso z mamuta. Chutnalo jako lojová svíčka, říká populární paleontolog

31.05.2024 17:50 Je znám jako skvělý vypravěč a popularizátor vědy, ale také jako zkušený paleontolog a znalec přírody. Za své největší úspěchy, kromě vědecké práce, považuje vyhlášení pěti chráněných krajinných oblastí, konkrétně Kokořínska, Křivoklátska, Blaníku, Broumovska a rozšíření Českého ráje a nalezení části kostry dinosaura nedaleko Kutné Hory. Václav Ziegler přijel do Plzně podpořit unikátní výstavu obrazů Pravěk štětcem, tužkou a uhlem a zároveň připomenout všem zájemcům o prehistorii, jak významným územím z pohledu paleontologie je Plzeňsko a celé západní Čechy.

V Plzeňském kraji už lidé nosí z lesů hřiby. Kde je největší šance je najít?

31.05.2024 11:20 Zatímco loňská houbařská sezona patřila kvůli suchu k těm slabším, ta letošní by mohla být výrazně lepší. Deště a mírně teplé počasí vytvořily ideální podmínky pro růst hub.

Lambora v kobce, nacisté v Úterý. Filmaře i letos láká Plzeňský kraj

31.05.2024 11:20 Herci Marek Lambora a Tomáš Weber trpící hodiny v chladné kobce, nacisté v malebném Úterý. Tak vypadala natáčení pohádky Zlatovláska na zámku v Horšovském Týně či dobrodružného snímku Tichá pošta na Plzni-severu. Šlo o první z letošních vlaštovek, během tohoto roku dorazí do Plzeňského kraje i další filmaři.

Přijdou další silné deště, hrozí povodně, varovali opět meteorologové

30.05.2024 21:51 Další výstrahu pro západní Čechy vydali ve čtvrtek po poledni meteorologové. Varují v ní před vydatnými srážkami a vzestupy hladin řek.

Nastává čas trvalek, říká zahradník z Dobřan. Má i tip, jak se zbavit slimáků

30.05.2024 21:51 Zahrádkáři finišují s výsadbou sazenic zeleniny. Ti, kterým mladé rostliny poškodily jarní mrazy nebo škůdci, mají ještě čas nahradit je novými. Podle majitele Zahradnictví Dobřany Radka Šerlovského teď nastává správná doba na sázení trvalek a okrasných keřů. Je čas vylepšovat skalky a zakládat trvalkové záhony.

Začíná velká oprava Lidické a Plaské ulice. Potrvá až do září

30.05.2024 15:10 S komplikacemi v dopravě musejí už od tohoto víkendu počítat řidiči a cestující linek MHD v Plaské a Lidické ulici. Hned 1. června tu začíná výměna asfaltových vrstev vozovky v úseku od křižovatky ulic Karlovarská a Lidická až po železniční zastávku Bolevec. Práce by měly skončit do zahájení školního roku. V uvedeném termínu se opraví pruh ve směru z centra na Třemošnou, v příštím roce se plánuje oprava opačného směru.

Houbová omáčka či řízky. Houbaři slaví úspěchy. A bude ještě lépe

30.05.2024 08:01 Pro houbaře máme výbornou zprávu. Už rostou! Milovníci výprav s košíkem do lesa se vrací s úlovkem z různých míst Plzeňského kraje, houby se dají najít od Šumavy po sever Plzeňska. Mykologové potvrdili, že aktuálně na západě Čech roste hned několik druhů hřibů, lišky, tzv. masáci i další výborné jedlé houby. Prognóza je podle nich velmi dobrá, počasí houbařům přeje.

Malé vydry z plzeňské zoo už se učí lovit. Na klacíkách a kouscích kůry

29.05.2024 18:21 Plzeňská zoo má další přírůstky. Jsou jimi dvě mláďata, samec a samička, vydry říční. Zahrada odchov oznámila ve středu 29. května, kdy se slaví Mezinárodní den vyder.

Zaměstnanci krajských nemocnic byli na hradě ve Švihově oceněni za jejich práci

29.05.2024 18:21 Zaměstnanci nemocnic Plzeňského kraje v pondělí zaplnili areál hradu ve Švihově. Konalo se tam nejen jejich setkání, ale také si někteří z nich za svůj přístup k práci převzali ocenění Srdce Nemocnic Plzeňského kraje. Vrcholem akce s doprovodným programem byl koncert skupiny ABBA.cz na jejichž hity se pracovníci řádně roztančili.

Stacionář pro onkologické pacienty se rozšířil, podívejte se

29.05.2024 18:21 Denní stacionář, jenž je součástí Komplexního onkologického centra na Onkologické a radioterapeutické klinice FN Plzeň, zvýšil kapacitu a je v rekonstruovaných větších prostorách. Umožnilo to odstěhování plicního stacionáře do borské části nemocnice. Onkologické centrum a klinika jsou spádové pro nemocné z Plzeňského i Karlovarského kraje a části jižních Čech.

Zvířecí záchranáři začali s kroužkováním čápů na Plzeňsku

29.05.2024 12:00 Dobrovolníci ze Záchranné stanice živočichů v Plzni začali v sobotu s kroužkováním čápů v regionu. „Díky informacím od našich zpravodajů jsme přednostně jeli na lokality, kde čápi letos přilétli a zahnízdili nejdříve," uvedl Karel Makoň, který hnízda kontroloval společně s Milošem Paiskerem.

OBRAZEM: Skleněné peklo v Plzni šlo k zemi během deseti dnů

29.05.2024 12:00 Rozestavěná nikdy nezkolaudovaná budova v sousedství Rokycanské ulice, přezdívaná Skleněné peklo se podařila odstranit během deseti dnů. Na jejím místě vzniknou obchody, kanceláře a později i byty. Podívejte se, jak probíhala demolice.

Plzeňský Prazdroj láká turisty. Připravil novinky pro letní sezónu

29.05.2024 12:00 Rudolf Šlehofer, manažer pro turismus a tradice v Plzeňském Prazdroji, byl naším hostem podcastu Deníku Ze západu. A protože Plzeňský Prazdroj je v Plzni turistickým cílem číslo jedna, a blíží se letní sezóna, povídali jsme si právě o nadcházejících novinkách, prohlídkových trasách, získání prestižní ceny World Travel Awards a řadě dalších zajímavostí, které na návštěvníky čekají. Více v našem rozhovoru a podcastu.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.