Tip pro autaře, na Prvního máje je veteránský závod s devadesátiletou tradicí

30.04.2024 19:30 Okruh Českobrodský, slavný závod s devadesátiletou tradicí odstartuje svůj jubilejní ročník už zítra, ve středu 1. května v pravé poledne. Podívejte se, jak se automobiloví stařečci naparovali na loňském ročníku.

Analýza: EU by k zastavení ataku elektromobilů z Číny potřebovala 50% cla

30.04.2024 02:42 K zastavení přílivu levných elektromobilů z Číny by Evropská unie musela na dovoz těchto vozů uvalit cla kolem 50 procent. Vyplývá to z analýzy společnosti Rhodium Group, na kterou upozornil britský list Financial Times .

Hračka do terénu CFMOTO v akci. Novinku roku jsme zkusili jako první z Česka

30.04.2024 02:42 Největší novinka letošního roku je tady. Enduro CFMOTO 450MT jsme vyzkoušeli mezi prvními na světě. Nejde přitom o superbike ani litrový motor, ale o dvouválcovou čtyřistapadesátku určenou pro milovníky terénu a dobrodružství. Nový model čínské značky mnoho přímých konkurentů nemá, očekávání zákazníků i dealerů jsou tedy oprávněně obrovská.

Autosalon v Pekingu ukazuje, jak moc Čína ujela zbytku světa

30.04.2024 02:42 „Auto není mrtvé a autosalony také ne. Když vidíte, kolik stovek influencerů a moderátorů, převážně mladých lidí, se z veletrhu hlásilo hned první novinářský den, pak se diskuse o konci automobilu zdají být nesmyslné. Atraktivita automobilu se ve skutečnosti zvyšuje,“ cituje šéfredaktora magazínu Automobilwoche Burkharda Rieringa magazín Autoweek.

Fiat 500X je tajný tip z bazaru. Když měníte olej, vydrží věčně

29.04.2024 15:50 Kompaktní crossover je na trhu od roku 2014 a v roce 2018 prodělal facelift spolu s přechodem na přísnější emisní normu Euro 6d. Od loňského roku je nahrazován modelem Fiat 600 podobné koncepce, ale převážně už s elektrickým pohonem. U prodejců však zůstává docela dost aut a k dispozici jsou i sice drahá, ale velmi málo jetá předváděcí auta.

Přehlídka automobilových perel vzdala hold zapomenutým českým značkám

29.04.2024 15:50 Výstava automobilových veteránů v pražské Hostivaři připomněla výročí 90 let Jawy a 100 let Zbrojovky. Podle ředitele akce Automobilové klenoty Jiřího Martinky lidé často ani nevědí, že tyto firmy vyráběly i auta. Nejstarší předváděný vůz byl Autocar z roku 1902, nejmladším Porsche z roku 1989. Speciální cenu si odnesl majitel černého kabrioletu Mercedez-Benz z roku 1929.

Sdílení aut není jen doménou mladých. Zájem mají i padesátníci

29.04.2024 05:20 Carsharing je alternativou ke klasickému vlastnictví automobilu, na kterou sází města i automobilky. Nejčastějšími uživateli jsou zástupci mladší generace, pro které je sdílená ekonomika součástí životního stylu. Asociace českého carsharingu v posledních dvou letech sleduje další trend, významně roste využívání sdílených aut i u uživatelů ve věku 40 až 60 let.

Seat jede dál, přijdou facelifty a větší odlišení od značky Cupra

29.04.2024 05:20 Evropské automobilky se možná až příliš shlédly ve velkých vozech, na kterých je větší marže, a trochu zapomněly, že ne všichni taková auta chtějí, říká v rozhovoru pro iDNES.cz český šéf značek Cupra a Seat Aleš Novák. Cupra svoje mladší a bohatší zákazníky má, Seat tady podle něj bude dál i pro ty ostatní.

Autofotka: Sen z plakátů v kotrmelcích. Mladíček v tunelu rozbil Ferrari F40

28.04.2024 01:20 Symbol italské nenažranosti se již skoro čtyři dekády pokouší zabít své řidiče. Jízda s Ferrari F40 bez posilovače řízení, brzd a dnes obvyklých asistenčních systémů, to není jako práce s buzolou. Nejnověji se o tom přesvědčil německý mladíček, když s výročním modelem z Maranellla havaroval v dálničním tunelu u Stuttgartu.

Pražský vynález: dodávky ohlídá umělá inteligence, odpočítá jim parkování

27.04.2024 03:31 Časomíry, umělá inteligence, která umí číst poznávací značky a kamery. Radnice Prahy 1 dokončila nový systém pro kontrolu parkování na místech pro zásobování. Ten městská část zavádí kvůli nekázni, jež v případě těchto vyhrazených míst panuje.

Čína udává v autoprůmyslu směr, pekingskému salonu vládnou elektromobily

27.04.2024 03:31 Elektromobily a digitální konektivita jsou hlavním tématem největšího čínského autosalonu, který začal v Pekingu. Přední světové automobilky a začínající výrobci elektromobilů tam představují nové modely a koncepční vozy se zaměřením na přeměnu Číny v hlavní trh a výrobní základnu digitálně propojených elektromobilů.

Europoslanci schválili lepší vymáhání pokut za dopravní přestupky v zahraničí

26.04.2024 10:51 V Evropské unii by měla fungovat lepší spolupráce mezi členskými státy při vymáhání pokut pro nebezpečné zahraniční řidiče. Potřebné opatření ve Štrasburku schválili europoslanci. Hlavním cílem nových pravidel je větší bezpečnost silničního provozu a lepší chování řidičů na silnicích.

Test prodejců aut: Za hvězdy, exoty i nuly. Ani milion nezaručí respekt

26.04.2024 05:51 I když automobilky odvážně plánují strategie, jak si podmaní české zákazníky, takříkajíc skutek utek. V autosalonech dál sedí lidé, jimž na obchodě příliš nezáleží.

Toyota slaví, je novou dvojkou českého trhu

26.04.2024 05:51 Domácí automobilka Škoda Auto je prakticky neotřesitelnou jedničkou českého trhu s novými automobily. Za ní to ale docela vře a pozice se v posledních letech přelévají. Asi nejvíc zabrala Toyota. Japonská automobilka je dokonce v součtu prodejů osobních a lehkých užitkových vozů za letošní první čtvrtletí dvojkou českého trhu. Na vlastní akci firma ukázala, jak se jí to i díky šíři svého portfolia podařilo.

První jízda novou Dacia Duster. Odolný klasik dostal místo dieselu hybrid

25.04.2024 17:51 Dacia Duster prošla ve třetí generaci výraznou proměnou. I přes citelné změny v ceníku a nabídce motorů stále zůstává tím poctivým, celkem jednoduchým autem pro méně kvalitní cesty a lidi, kteří v autě nepotřebují nejmodernější elektronické asistenty. Ale emisní a bezpečnostní předpisy už trochu komplikují původní záměry výrobce.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.