Šílený Max je zpět. Furiose tleskali v Cannes šest minut

18.05.2024 05:40 Šílený Max si dojel v Cannes pro svou slávu na červeném koberci. Nebylo to sice na ostrých motorkách jako na plátně, ale přesto byla světová premiéra filmu Furiosa: Sága Šíleného Maxe velkolepá. Selfíčka, autogramy a jásot provázely tým režiséra George Millera od chvíle, kdy vystoupil z limuzíny. Největší ohlas si vysloužil Chris Hemsworth, jenž hraje Dementuse a který v duchu své divoké postavy narušil protokol a místo černého obleku zvolil bílý. Po slavnostní gala premiéře v kině pak přišel šestiminutový aplaus. Tleskali i ti, kteří se možná v Millerově dystopickém světě příliš neorientují. Kdo by to ale přiznával…

TV tipy na víkend: ČT představí Bohdalovou jako Svatou. Prima Zakleté pírko

17.05.2024 10:11 Na televizní obrazovky v neděli zamíří nový film režiséra Jiřího Stracha v hlavní roli s Jiřinou Bohdalovou Svatá. Diváci si budou moci vychutnat i lyrikál Kudykam z dílny Michala Horáčka a Petra Hapky.

KVÍZ: A jsme v pr..., monsignore. Zkuste, jak moc znáte legendu Jeana Gabina

17.05.2024 05:10 Jean Gabin je bez debaty impozantní a nezaměnitelnou hereckou tváří. Potomek operetních a muzikálových zpěváků, který se narodil jako Jean-Alexis Moncorgé, převzal umělecký pseudonym po otci. Ve 30. letech natočil slavné filmy Nábřeží mlh a Člověk bestie a proslavil se legendárním protiválečným snímkem Velká iluze, který z něj udělal zahraniční hvězdu. Poté následovala nabídka do Hollywoodu. Co všechno vědí o herci, od jehož narození 17. května uplyne 120 let, si mohou čtenáři Deníku vyzkoušet v kvízu.

Nové audioknihy: Obermannová, Caplinová, Vondruška i Kunderovy eseje

16.05.2024 10:03 Babičku, která ještě není „dead“, přináší Irena Obermannová. Hosteska na luxusní jachtě mezi dvěma muži je hlavní hrdinkou romance od Julie Caplinové. Bylo nás pět za časů normalizace slibuje kniha Zítra přijde Olah. K tomu prozření barového povaleče a milovníka žen od Alexe Walló i další případ středověkého kriminalisty Oldřicha z Chlumu z pera Vlastimila Vondrušky. To jen jen zlomek z nabídky audioknižních novinek. Deník vám přináší výběr těch nejzajímavějších z nich.

Svatba Harapese a Zagorové byla účelová. Adoptovanou holčičku jim nakonec vzali

16.05.2024 10:03 Prožil jsem neobyčejný život, i když jsem ho proskákal. Nedá se říct, že by to byla práce. Je to činnost, která vás musí bavit. A je ohromné, když se člověk najde v tom, k čemu má předpoklady. To jsou slova Vlastimila Harapese, který ve středu v 77 letech podlehl rakovině plic. Jaké byly jeho baletní začátky, jak vzpomínal na vztah s Hanou Zagorovou a proč často prohlašoval, že má odpor k pohybu?

Jak jsi proboha stihla mít čtyři děti? Meryl Streepová je miláčkem Cannes

16.05.2024 10:03 Filmový festival v Cannes svižně odstartoval a má velkou úvodní hvězdu - Meryl Streepovou. „Můj život a kariéra? Všechno to uběhlo nějak rychle. Tedy kromě mé dnešní řeči. Ta byla opravdu dlouhá,“ žertovala herečka v úterý na zahajovacím večeru, když děkovala za čestnou Zlatou palmu. Bylo to emotivní, ostatně i díky herečce Juliette Binocheové, jež jí cenu předávala a během bilance rolí své kolegyně se rozplakala. Prostě dojemný dámský večer, který korunovala upřímná Juliettina otázka: „Jak jsi proboha stihla při tom všem mít čtyři děti?“

Zemřel Vlastimil Harapes. Baletní mistr podlehl vážné nemoci, bylo mu 77 let

15.05.2024 19:30 Po dlouhé nemoci ve středu zemřel herec, tanečník a pedagog Vlastimil Harapes, bylo mu 77 let. ČTK to sdělil mluvčí Národního divadla Tomáš Staněk. Harapes byl dlouholetým sólistou baletu Národního divadla, později baletní soubor první české scény vedl jako umělecký šéf. Na závěr svého angažmá se stal jako jeden z mála čestným členem Národního divadla, v roce 2016 vstoupil do Síně slávy ND.

David Prachař o seriálu Iveta: S Josefem Rychtářem jsem se sejít nechtěl

15.05.2024 09:20 Byl posledním mužem, jehož měla zpěvačka Iveta Bartošová po svém boku do doby, než dobrovolně ukončila svůj život. V závěrečné premiérové minisérii Iveta, kterou v těchto dnech vysílá Voyo, ztvárňuje postavu Josefa Rychtáře herec David Prachař. „Oslovili mě do ní přes castingovou firmu producentky Maji Hamplové. Asi měli pocit, že se Josefu Rychtářovi podobám. Následně jsem vedl rozhovor s režisérem a scenáristou Michalem Samirem a pak mi poslali scénář, který mě bavil. A tak jsem do toho šel,“ popisuje v rozhovoru pro Deník herec.

Začíná filmový festival v Cannes. Rozsvítí ho Streepová, Costner i Trump

14.05.2024 09:00 Meryl Streepová, Kevin Costner, George Lucas, Megalopolis i Šílený Max. Na francouzské Riviéře v úterý začíná největší filmový svátek světa - filmový festival v Cannes 2024. Očekává 35 tisíc hostů ze 160 zemí a různých kultur, o něž bude pečovat 500 sekuriťáků i speciální tým pro zásah proti případnému sexuálnímu obtěžování. Budou u toho i Monte Christo a Donald Trump, samozřejmě na filmovém plátně.

KVÍZ: Pulp Fiction slaví 30 let. Plný počet bodů dokáží jen opravdoví fandové

14.05.2024 09:00 V květnu před 30 lety měl na festivalu v Cannes premiéru kultovní film Pulp Fiction: Historky z podsvětí. Jeho režisér a scenárista Quentin Tarantino díky němu vstoupil mezi legendy kinematografie a John Travolta dal nový směr své herecké kariéře. Říkají vám něco postavy jako Vincent Vega, Jules Winnfield, Marsellus Wallace nebo Butch Coolidge? A víte, kdo pronesl větu: „Takže si to shrneme. Máme tady jedno auto plus jedno tělo minus hlava v garáži“? Vyzkoušejte si v kvízu Deníku své znalosti!

V nové vánoční pohádce ČT se potkají tři princezny. Chytrá, odvážná a krásná

13.05.2024 18:10 V lesích Českého Švýcarska, které před dvěma lety zachvátil rozsáhlý požár, začal režisér Tomáš Pavlíček natáčet letošní vánoční premiérovou pohádku České televize Tři princezny. Spálenou krajinou v ní putují na koních chytrá Sofie, odvážná Leona a krásná Flóra. Čeká je cesta plná nástrah, dobrodružství a zdolávání nesnadných úkolů.

Rammstein předvedli v Praze další ohnivou show. Podívejte se, jak vypadala

13.05.2024 12:50 Svátkem hudby nejen pro české publikum byly dva víkendové koncerty populární německé kapely Rammstein. Jak v sobotu 11. května, tak i v neděli 12. května se v areálu v pražských Letňanech podle pořadatelů sešlo na 60 tisícovek diváků. Koncertům již v pátek předcházela generální zkouška kapely před další částí jejího velkého turné.

Petr Hapka by slavil osmdesátiny. Býval elegánem prvorepublikového střihu

13.05.2024 12:50 Levandulová, Dívám se, dívám, S cizí ženou v cizím pokoji, Štěstí je krásná věc nebo Bude mi lehká zem. Těmito a mnoha dalšími songy proslul skladatel Petr Hapka, který svou hudbou oblažil i mnohé filmy či televizní seriály. Od jeho narození uplyne 13. května osmdesát let.

Film Jedna noc budí jeden pocit: Škoda času

12.05.2024 12:00 Zatímco Netflix láká na Jeden den, do kin vstupuje Jedna noc. Z lásky k muži tu podstupuje žena den co den nedůstojné erotické služby online. Čeští tvůrci dali do podtitulu provokativní otázku: „A co byste pro lásku udělali vy?“ K odpovědi však divák nemá šanci dospět. Hlavní hrdina je totiž natolik nesympatický a bez charismatu, že je vám jeho osud prakticky fuk.

České videohry ve světě oceňují, říká specialista Vladimír Geršl

11.05.2024 21:30 Beat Saber, Arma, Mafia, Last Train Home ale třeba i Playing Kafka. České videoherní scéně se daří, podle odborníků chybí jen větší provázanost mezi artovými obory a herním průmyslem a podpora státu. Svůj prostor mají domácí hry už delší čas na festivalu animovaného filmu Anifilm, jehož aktuální ročník se nyní koná v Liberci a který letos udělal důležitý krok - otevřel platformu pro prezentaci začínajících tvůrců a titulů. 

Následujíci měsíc
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.