Zemřel rocker Miroslav Imrich. Zpěváka skupiny Abraxas proslavil také hit Obyčejnej svět

05.05.2024 18:41 Zemřel zpěvák Miroslav Imrich, který vystupoval v rockové kapele Abraxas nebo skupině Tango. Bylo mu 71 let. Informace o úmrtí se objevila na zpěvákově facebookovém profilu, podle hudebního serveru Headliner zemřel Imrich v nemocnici v noci na sobotu. Byl spoluautorem a interpretem hitů jako Obyčejnej svět nebo Karel drogy nebere.

Jedna z posledních fotografií Simony Postlerové. Zdrcená přišla dát poslední sbohem kolegyni

05.05.2024 18:41 Zesnulá herečka Simona Postlerová, která zemřela nečekaně ve věku 59 let, pracovala téměř do poslední chvíle. Na veřejné akci se naposledy objevila na konci ledna na pohřbu své milované herecké kolegyně Jany Hlaváčové. Do Národního divadla, kde se rozloučení konalo, tehdy dorazila v doprovodu herce Ladislava Freje.

TikTok nefunguje ani v Číně. Proč se země otáčejí zády k mimořádně populární síti?

05.05.2024 18:41 Nad 150 miliony uživatelů v USA se vznáší hrozba, že jim vláda zakáže oblíbenou sociální síť TikTok. Nešlo by o nijak revoluční tah. Indie už je bez TikToku čtyři roky a sociální síť nesmějí používat státní zaměstnanci v řadě západních států, uvedl časopis Time.

Drama v Německu: Vítr strhl skákací hrad do Labe, několik dětí skončilo v řece

05.05.2024 18:41 V německém Magdeburgu v neděli poryv větru strhl do Labe skákací hrad, na kterém se bavilo několik dětí. Devět lidí utrpělo lehčí zranění, informovala agentura DPA. Na akci bytového družstva, kde měly děti k dispozici skákací hrad, byl i stánek záchranářů. Ti se díky tomu mohli rychle pustit do akce na pomoc dětem.

KOMENTÁŘ: Opravdový důvod jít k evropským volbám politickým nechutnostem navzdory

05.05.2024 18:41 Menu nabízené voličům před letošními evropskými volbami je bohaté. Pošmáknout si na sobě libém pokrmu si může každý, stejně jako se znechutit nevábnými kampaněmi a slogany. Vezměme to popořadě, pěkně podle volebních preferencí.

Když Simoně Postlerové umíral manžel, držela ho za ruku. Nemocný syn se bez ní neobešel

05.05.2024 18:41 Zesnulá herečka Simona Postlerová, která zemřela nečekaně v neděli ve věku 59 let, neměla život jednoduchý. Před osmi lety se musela vyrovnat se ztrátou svého milovaného manžela, hudebníka Zdeňka Hráška, který zemřel v pouhých dvaašedesáti letech na rakovinu. Syn Damián navíc trpí Aspergerovým syndromem.

Zemřel legendární herec Bernard Hill. Ztvárnil Théodena z Pána prstenů i kapitána Titanicu

05.05.2024 18:41 Filmový svět truchlí – v 79 letech zemřel anglický herec Bernard Hill, který se do duší fanoušků zapsal rolí Théodena ve filmové sérii Pán prstenů. Výraznou roli ztvárnil ale také v Titanicu, kde si zahrál roli kapitána. O smrti herce informovala BBC.

Bombové či žhářské útoky. Rusko plánuje sabotáže napříč Evropou, varují tajné služby

05.05.2024 18:41 Tajné služby různých evropských zemí varují vlády, že Rusko plánuje sabotážní akce napříč kontinentem, napsal list Financial Times . Moskva podle nich začala chystat bombové nebo žhářské útoky a akce namířené proti infrastruktuře na evropském území, a to buď sama nebo prostřednictvím svých spojenců. Nebere přitom v potaz možné civilní oběti, uvedli zástupci tajných služeb.

Pojede dítě na tábor? Pojišťovny nabízejí příspěvky. Částky a podmínky se však výrazně liší

05.05.2024 18:41 Letní prázdniny se nezadržitelně blíží. Řada rodičů tak řeší, kdo ohlídá jejich ratolesti – a častou volbou jsou letní tábory. Ty však něco stojí. Dobrou zprávou je, že finančně mohou pomoci zdravotní pojišťovny. Jak říkají, zájem o příspěvek každoročně roste. Zjistěte si, kolik vám na dětský tábor může přispět právě ta vaše. Nabídky se totiž liší.

Zemřela Simona Postlerová. Oblíbenou herečku našli v jejím bytě na Vinohradech

05.05.2024 18:41 Ve věku 59 let zemřela herečka a dabérka Simona Postlerová. Smutnou zprávu oznámil Nadační fond Dvojka srdcem, jehož byla patronkou. Podle informací webu Blesk.cz zesnula herečka ve svém bytě na pražských Vinohradech. Policisté na místě potvrdili, že šlo o smrt bez cizího zavinění.

Hamás z Rafáhu ostřeloval Izrael. Na místě jsou mrtví, židovský stát uzavírá hraniční přechod

05.05.2024 18:41 Izraelská armáda v neděli oznámila, že po ostřelování uzavírá hraniční přechod Kerem Šalom, určený pro humanitární pomoc z Izraele do Pásma Gazy. K raketovému útoku se přihlásilo radikální palestinské hnutí Hamás, se kterým Izrael již sedm měsíců válčí. Informovala o tom agentura Reuters s odkazem na místní média, podle kterých blíže neupřesněný počet Izraelců přišel o život.

Bez Evropské unie by nám bylo lépe, jsme ale odkázáni v ní zůstat, připustil exprezident Klaus

05.05.2024 18:41 Bez členství v Evropské unii by nám bylo lépe. Vystoupit z ní ale není řešení, musí se tlumit škody, prohlásil bývalý prezident Václav Klaus, který sám Českou republiku dříve do unijních struktur dostal. Podle něj bylo „fatálním zločinem“ otevření evropských hranic, které dalo volný prostor nelegální migraci. „Fatální chyba. Jsem ochoten na hranicích České republiky s jakoukoliv zemí světa vyndat z kapsy pas a ukázat, kdo jsem,“ nešetřil kritikou Klaus.

Prahu čeká další demonstrace. Pozdější odchod do důchodu je nepřijatelný, brojí odboráři

05.05.2024 18:41 Českomoravská konfederace odborových svazů svolala na 21. května do Prahy protestní akci proti změnám, které chystá vláda v zákoníku práce a v oblasti důchodů. Vymezit se chtějí například proti propuštění bez udání důvodu či prodlužování věku odchodu do důchodu. Odborový svaz o tom informoval na svých webových stránkách. O tom, že svaz chystá protestní akce, kvůli novele zákoníku práce ČMKOS informoval už v polovině dubna. Proti případnému návrhu uzákonit možnost propuštění bez udání důvodu chystá kampaň také aliance 14 odborových svazů.

První bouřky udeřily v Čechách i na Moravě. Hrozí krupobití a silný vítr, varují meteorologové

05.05.2024 18:41 První bouřky se již objevily na severu Moravy a ve východních Čechách, informovali odborníci z Českého hydrometeorologického ústavu . Experti zároveň varovali i před krupobitím a prudkými nárazy větru.

Česko odvolalo velvyslance v Rusku Pivoňku, oznámil Lipavský. Skončí už na konci května

05.05.2024 18:41 Vláda odvolala českého velvyslance v Rusku Vítězslava Pivoňku, řekl v neděli v diskusním pořadu televize Nova Za pět minut dvanáct ministr zahraničních věcí Jan Lipavský . Ministerstvo zahraničních věcí na dotaz ČTK doplnilo, že Pivoňka skončí ke konci května. Lipavský již dříve Pivoňkovi za jeho působení v Moskvě osobně poděkoval, doplnila diplomacie.

Následujíci měsíc
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.