Dětská křížová výprava 1963: Přes tisíc školáků protestovalo v ulicích proti rasové segregaci

03.05.2024 22:30 Dne 2. května roku 1963 v Birminghamu v Alabamě se vydalo na pochod více než 1 000 černošských školáků skrz město v rámci rozsáhlé demonstrace proti rasové segregaci. Cílem nenásilné demonstrace, která vešla ve známost jako "Dětská křížová výprava" bylo vyprovokovat představitele města, aby souhlasili s desegregací.

Místo činu a gumové rukavice: Standardní vyšetřovací praktika má původ u případu brutální vraždy v s

03.05.2024 22:30 Psal se 2. květen roku 1924, když byl zatčen Patrick Mahon pro podezření z vraždy poté, co se objevil na vlakovém nádraží Waterloo v Londýně, aby si vyzvedl svůj kufr. Rychle se přiznal, že zakrvácený nůž a pouzdro uvnitř souvisí se smrtí jeho milenky Emily Kayeové. Mahon pak detektivy Scotland Yardu nasměroval na obzvlášť hrůzné místo v sussexském bungalovu, kde našli rozčtvrcené ostatky Kayeové ukryté mezi krabicemi od klobouků, dalšími kufry a plechovkami od sušenek.

Spatření lochnesské příšery: První snímek mýtického tvora pochází z roku 1933. Jedná se o podvrh?

03.05.2024 22:30 Moderní legenda o lochnesské příšeře se zrodila 2. května roku 1933, když se objevilo její údajné zpozorování v místních zprávách. Noviny Inverness Courier přinesli zprávu o tamější dvojici, která tvrdila, že viděla "obrovské zvíře, které pluje a noří se pod hladinu". Příběh o "příšeře" se stal mediálním fenoménem, londýnské noviny vyslali do Skotska dopisovatele a cirkus nabídl za dopadení zvířete odměnu 20 000 liber.

Payola a skandál Dicka Clarka: Byl americký moderátor vynálezcem nebo pouhou obětí temného fenoménu

03.05.2024 22:30 Dne 2. května roku 1960 skončil Dick Clark svůj druhý den výpovědí v takzvaném Payola skandálu. Clarkovy výpovědi v rámci případu nerovné soutěže v rámci rozhlasových stanic nakonec televiznímu moderátorovi zachránily jeho kariéru.

Vrah s duší lovce: Robert Hansen se k obětem choval jako ke zvěři, svlékl je a pronásledoval

03.05.2024 06:00 Sériový vrah Robert Hansen zacházel se svými oběťmi stejně jako lovec se zvěří. Odvážel je do odlehlých aljašských lesů, dal jim několik minut náskok a poté je začal lovit. Policii se podařilo ho chytit až poté, co jedna dívka uprchla. Jeho zločiny jsou zobrazeny ve filmu Zmrzlá zem, kde si zahráli Nicolas Cage a John Cusack.

Člověk proti počítači: Příběh o tom, jak Garri Kasparov prohrál s počítačem Deep Blue

02.05.2024 12:51 Garri Kasparov je slavný šachista, kterého mnoho lidí považuje za neporazitelného šachového génia. Šachům se začal věnovat už jako dítě a už tehdy si tak trochu tušil, že má před sebou velkou kariéru. To se potvrdilo, když se stal mistrem světa v šachu v letech 1985 až 2000. Dříve soupeřil jen s lidmi, ale postupem času musel čelit i počítačům, které mu zašpinily jeho čistý výherní štít.

Vánoce bez chvíle pohody: Ty nejbrutálnější vraždy se dějí na Štědrý den, ukazuje historie

01.05.2024 04:50 I když to máme do Vánoc celkem daleko, tak bychom si měli neustále opakovat, že zlo nikdy nespí. V dobách klidu a míru se v minulosti odehrála dlouhá řada brutálních vražd, které by neměly být nikdy zapomenuty. Na Štědrý den zemřela například i šestiletá královna krásy JonBenét Ramsey. To ovšem nebyl jediný případ.

Následujíci měsíc
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.