Vodňanské rybářské dny hostí Street food festival. Ewa Farna zazpívá na náměstí

18.05.2024 23:00 Ve Vodňanech vrcholí v sobotu 18. května 2024 největší městská slavnost - Vodňanské rybářské dny. Jejich 32. ročník začal ve čtvrtek 16. května a nabídl bohatý kulturní, vzdělávací, gastronomický, ale i charitativní program.

Historická auta na Rallye Český Krumlov v Jelence. Podívejte se

18.05.2024 23:00 51. ročník Rallye Český Krumlov je u konce. Dominik Stříteský s Jiřím Hovorkou a Škodou Fabia RS Rally2 se stali absolutními vítězi, druzí v hodnocení FIA European Rally Trophy a Mistrovství ČR v rally dojeli Jan Kopecký s Janem Hlouškem na stejném voze, třetí pak Filip Mareš s Radovanem Buchou. 

Na jih Čech míří nadějný klavírista. Miluje vlaky, drůbež a zahradničení

18.05.2024 18:51 /ROZHOVOR/ Klavírista Matyáš Novák patří díky mimořádnému harmonickému cítění, širokému repertoáru a vynikající úhozové technice k nejperspektivnějším pianistům své generace. V deseti letech vystoupil poprvé s orchestrem, v devatenácti debutoval v Carnegie Hall v New Yorku, ve dvaceti se představil samostatným recitálem na festivalu Pražské jaro.

Platí výstraha před bouřkami. Podívejte se, jak kroupy umí potrápit Krumlovsko

18.05.2024 14:00 /FOTO, VIDEO/ Na neděli 19. května odpoledne a večer meteorologové předpovídají výskyt silných bouřek, které můžou doprovázet kroupy a intenzivnější srážky. Výstraha platí i pro Českokrumlovsko. Připomeňte si, jaké škody tu v minulých letech dokázaly kroupy napáchat.

Silné bouřky zasáhnou v sobotu jižní Čechy. V neděli pak celé Česko

18.05.2024 14:00 Silné bouřky v sobotu zasáhnou hlavně Moravu a jihovýchod Čech, v neděli pak celé Česko. Bouře přinesou kroupy i přívalové deště. Vyplývá to z výstrahy, kterou v sobotu zveřejnil Český hydrometeorologický ústav .

ŘSD získalo povolení k dostavbě kousku dálnice D3 u Tábora

18.05.2024 14:00 Dostavba chybějícího kousku D3 u Tábora, který řidiči museli roky objíždět, se přiblížila. Ředitelství silnic a dálnic nyní pro akci získalo stavební povolení.

Mladý rybář boduje, vytáhl z jezera kapitálního kapra. Měl skoro 20 kilo

18.05.2024 14:00 Start letošní rybářské sezony si nemohl Adam Grulich z Kostelce na Hané představit lépe. Z vyhlášeného rybářského jezera vylovil monstrózního šupináče. Vážil 18,21 kilogramu! 

Krumlovská zuška se představí na náměstí. Bude i burza prací výtvarného oboru

18.05.2024 08:20 Krumlovská Základní umělecká škola se stěhuje na náměstí, a to v rámci letošnímu ročníku festivalu ZUŠ Open. Diváky čeká celodenní představení orchestrů, souborů i sólistů, tanečních skupin, dramatických souborů, výstava a také burza uměleckých prací žáků výtvarného oboru.

Jedna extra široká, druhá rekordně vysoká. Sochy letos ztvárňují téma voroplavby

17.05.2024 23:11 /FOTOGALERIE, VIDEO/ Pětice pískových soch na náplavce řeky Otavy v Písku byla v pátek 17. května odpoledne slavnostně zpřístupněna veřejnosti. Námětem je tentokrát Voroplavba: příběh dřeva, řeky a lidí. Sochy jsou v Písku už poosmnácté.

Ve Větřní bude ordinovat praktik z nemocnice. Začít by měl v červnu

17.05.2024 13:40 S dobrou zprávou přišel starosta města Větřní Antonín Krák. „Máme nového obvodního lékaře, na spolupráci jsme se domluvili s českokrumlovskou nemocnicí,“ vysvětlil.

Sochy a děti. Krumlovská Bouda se znovu proměnila ve velký sochařský ateliér

17.05.2024 13:40 Možnost přiučit se sochařině a dalším výtvarným technikám přímo od profesionála dostaly děti a mládež z Českokrumlovska. V nízkoprahovém zařízení Bouda na krumlovském Špičáku se od pondělí 13. května do pátku 17. května 2024 konal 22. ročník projektu Sochy a děti pod vedením akademického sochaře Petra Fidricha.

Poslední rozloučení na Českokrumlovsku. Kdo nás opustil v uplynulých dnech

17.05.2024 13:40 Ve spolupráci s pohřebními službami přinášíme jména zemřelých, s nimiž se jejich příbuzní a přátelé v uplynulých dnech rozloučili.

Takhle se do temelínského reaktoru zaváží palivo. To nové v něm vydrží déle

17.05.2024 13:40 Místo pěti briket jich do kamen hodíte sedm a přivřete přívod vzduchu. Bude v nich hořet déle a nemusíte je každou chvíli otevírat, abyste přiložili. Něco podobného teď dělají energetici na prvním bloku Jaderné elektrárny Temelín. V rámci pravidelné odstávky vymění místo obvyklých čtyřiceti dvou palivových souborů čtyřicet osm.

Nová noha pro Šimona. Vodňany podpořily mladého rybáře po amputaci nohy

17.05.2024 13:40 Před Střední rybářskou školou ve Vodňanech se ve čtvrtek 16. května 2024 odpoledne sešly desítky lidí. Na trička a bundy si připínají startovní čísla a mají jediný cíl - podpořit Šimona. Právě pro něj se tu koná charitativní běh Run and Help Konta Bariéry. Výtěžek akce půjde na pořízení sportovní protézy, se kterou se bude moci mladík, který následkem nešťastného úrazu z dětství přišel o nohu, po letech zase rozběhnout.

V Třeboni musí po letech přemalovat panelák. Červená barva ruší v památkové zóně

17.05.2024 08:40 Sociální sítě v uplynulých dnech rozvířil kuriózní příspěvek z Třeboně. Panelový dům v sytě červené a oranžové barvě na sídlišti Hliník totiž musí po letech změnit kabát na méně nápadný.

Následujíci měsíc
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.