Vodňanské rybářské dny hostí Street food festival. Ewa Farna zazpívá na náměstí

18.05.2024 20:01 Ve Vodňanech vrcholí v sobotu 18. května 2024 největší městská slavnost - Vodňanské rybářské dny. Jejich 32. ročník začal ve čtvrtek 16. května a nabídl bohatý kulturní, vzdělávací, gastronomický, ale i charitativní program.

Na jih Čech míří nadějný klavírista. Miluje vlaky, drůbež a zahradničení

18.05.2024 20:01 /ROZHOVOR/ Klavírista Matyáš Novák patří díky mimořádnému harmonickému cítění, širokému repertoáru a vynikající úhozové technice k nejperspektivnějším pianistům své generace. V deseti letech vystoupil poprvé s orchestrem, v devatenácti debutoval v Carnegie Hall v New Yorku, ve dvaceti se představil samostatným recitálem na festivalu Pražské jaro.

Silné bouřky zasáhnou v sobotu Jindřichohradecko. V neděli pak celé Česko

18.05.2024 15:00 Silné bouřky v sobotu zasáhnou hlavně Moravu a jihovýchod Čech, v neděli pak celé Česko. Bouře přinesou kroupy i přívalové deště. Vyplývá to z výstrahy, kterou v sobotu zveřejnil Český hydrometeorologický ústav .

ŘSD získalo povolení k dostavbě kousku dálnice D3 u Tábora

18.05.2024 15:00 Dostavba chybějícího kousku D3 u Tábora, který řidiči museli roky objíždět, se přiblížila. Ředitelství silnic a dálnic nyní pro akci získalo stavební povolení.

Při malování musím úplně vypnout, říká Vlaďka Kuthanová z Kamenného Újezda

18.05.2024 09:50 Vlaďka Kuthanová prožila dětství v Loučovicích, později ji cesty zavály do Českých Budějovic a nyní spolu s manželem a dvěma dospívajícími syny žije v Kamenném Újezdu. Zde má v rodinném domku úhlednou místnost, kde vznikají její díla. Nejsou to okázalé záležitosti, ale výtvarné práce, které mají jedno společné: do každého z nich vkládá srdce.

FOTOHÁDANKA: Poznáte ves na Budějovicku plnou zajímavostí?

18.05.2024 09:50 Připravili jsme další hádanku, ve které se můžete pokusit poznat vesnici, jejíž dominantou je barokní zámek. Ten je nyní v soukromých rukou.

Od sousedů: Silový sport "pro šlapky"

17.05.2024 19:10 Dva chlapci ve věku 9 a 12 let z Breitenbrunnu v okrese Neumarkt se věnují neobvyklému koníčku: jsou úspěšné šlapky, představil Donaukurier 12letého Josefa Ferstla a jeho o tři roky mladšího bratra Stefana.

OBRAZEM: Jaká jsou tajemství Kendeho vily? Můžete s námi nakouknout dovnitř

17.05.2024 19:10 Unikátní Kendeho vila v budějovické Otakarově ulici má svůj dramatický příběh.

Connor vyčenichal 170 tisíc cigaret. Celníci našli i nebezpečnou pyrotechniku

17.05.2024 19:10 Při květnových kontrolách zajistili jihočeští celníci více než 9000 balení cigaret, tedy více než 171 tisíc cigaret. Nemalou pomocí k tomu přispěl služební pes Connor.

Ze zašlého areálu u Lužnice vykouzlili nevšední apartmány pro rodiny a rybáře

17.05.2024 19:10 Nadšenci až z Libereckého kraje, Miloš Zelnický a Lukáš Hejduk, koupili část zanedbaného rekreačního areálu u řeky Lužnice v místní části Hvožďany u Bechyně. Během asi roku a půl z něj vytvořili nadčasové ubytování v srdci jihočeské přírody. O svůj příběh se podělili s Deníkem.

Vrhla se po své sokyni. Zasáhnout musela policie, napadená skončila v nemocnici

17.05.2024 14:40 Ve středu 15. května v půl deváté večer vyjížděla hlídka městské policie do Suchého Vrbného na oznámení o potyčce dvou žen.

Na budějovickém nádraží koupíte puget. Chystá se otevření i dalších obchodů

17.05.2024 14:40 Vejdete do vestibulu nádraží a ovane vás vůně lilií. V časech minulých věc nevídaná. Teď si v nově otevřeném květinářství můžete nechat na počkání svázat kytici pro babičku i nevěstu.

KVÍZ: Víte, kdy vyhubili medvědy na Šumavě a kdo měl ve znaku zubra?

17.05.2024 09:40 Patří medvědi do obydlené krajiny? Návštěva huňáče na Zlínsku připomněla, že kdysi žili medvědi trvale i na území České republiky, stejně jako vlci nebo bobři. Zkuste v našem kvízu uhádnout, kdy byli zastřeleni poslední medvědi na Šumavě, kdy poslední vlk nebo kdy zmizeli zubři.

Takhle se do temelínského reaktoru zaváží palivo. To nové v něm vydrží déle

17.05.2024 09:40 Místo pěti briket jich do kamen hodíte sedm a přivřete přívod vzduchu. Bude v nich hořet déle a nemusíte je každou chvíli otevírat, abyste přiložili. Něco podobného teď dělají energetici na prvním bloku Jaderné elektrárny Temelín. V rámci pravidelné odstávky vymění místo obvyklých čtyřiceti dvou palivových souborů čtyřicet osm.

KVÍZ: A jsme v pr..., monsignore. Zkuste, jak moc znáte legendu Jeana Gabina

17.05.2024 09:40 Jean Gabin je bez debaty impozantní a nezaměnitelnou hereckou tváří. Potomek operetních a muzikálových zpěváků, který se narodil jako Jean-Alexis Moncorgé, převzal umělecký pseudonym po otci. Ve 30. letech natočil slavné filmy Nábřeží mlh a Člověk bestie a proslavil se legendárním protiválečným snímkem Velká iluze, který z něj udělal zahraniční hvězdu. Poté následovala nabídka do Hollywoodu. Co všechno vědí o herci, od jehož narození 17. května uplyne 120 let, si mohou čtenáři Deníku vyzkoušet v kvízu.

Následujíci měsíc
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.