Ford BlueCruise má potíže: Řidiči začínají mít velké obavy z autonomních vozidel

30.04.2024 21:20  V poslední době se stále více mluví o autonomních vozidlech a jejich potenciálu změnit způsob, jakým se pohybujeme po světě. Ale co když technologie, která má za úkol zvýšit naši bezpečnost, má opačný efekt?

Stalkování přes videozvonek: S novou bezpečnostní aktualizací mají šmíráci utrum

30.04.2024 21:20  V době, kdy naše domovy stále více propojujeme s internetem, se bezpečnost stává klíčovou otázkou. Nedávné odhalení bezpečnostních chyb ve video zvoncích od společnosti Eken však přimělo k rychlé reakci nejen výrobce, ale i prodejce a regulátory.

TikTok je na rozcestí: Stále probíhá velký boj o budoucnost sociálních médií

29.04.2024 12:04  V posledních dnech se TikTok stal terčem nového zákona podepsaného prezidentem Joe Bidenem, který by mohl vést k jeho trvalému zákazu ve Spojených státech. Tento krok vyvolal obří vlnu diskusí o svobodě projevu, ochraně dat a geopolitických napětích.

Záhadné výpadky Apple ID: Uživatelé si stěžují na nečekané odhlašování

29.04.2024 12:04  V posledních dnech se sociální sítě zaplavily zprávami frustrovaných uživatelů Apple ID, kteří byli náhle a bez varování odhlášeni ze svých účtů. Tento fenomén, který se zdá být rozšířený a zasahuje uživatele po celém světě, vyvolává otázky o bezpečnosti.

Oheň na Orionu: Záhada štítu, která zůstává neodhalena

29.04.2024 12:04  V roce 2021 se NASA mohla pochlubit úspěchem mise Artemis I. Raketa Space Launch System a kosmická loď Orion předvedly téměř bezchybný nepilotovaný let, který je zavedl kolem Měsíce a zpět na Zemi. Tento úspěch nastavil laťku pro Artemis II.

Genetické stopy viru ptačí chřipky byly nalezeny i v pasterizovaném mléce

26.04.2024 19:30  FDA zjišťuje genetické stopy viru ptačí chřipky v pasterizovaném mléce a provádí další testy, aby určila jejich potenciální riziko pro veřejné zdraví. Zatímco tvrdí, že komerční dodávky mléka zůstávají bezpečné díky pasterizaci, zdůrazňuje potřebu dalšího výzkumu a transparentnosti. Veřejnost může očekávat další aktualizace ohledně bezpečnosti potravinových dodávek.

Epic rozdává zdarma dvě hry. Potěší hráče stříleček a RPG her

26.04.2024 19:30  Digitální obchod s videohrami Epic Games Store nabízí tento týden zdarma dvě hry, které potěší milovníky stříleček a RPG her.

Rozvojové země jsou hřiště pro hackery

26.04.2024 19:30  Kybernetičtí lupiči našli novou půdu, kde se mohou zdokonalovat ve svých praktikách. Jde o rozvojové země v Africe, Asii a Jižní Americe, kde experimentují se svými nejnovějšími ransomwary předtím, než se přesunou do bohatších zemí se sofistikovanějšími obrannými systémy.

Sociální síť Threads už má 150 milionů uživatelů

26.04.2024 19:30  Sociální síť Threads, patřící společnosti Meta, dosáhla milníku 150 milionů uživatelů díky nové funkci archivace příspěvků. I přes počáteční pochyby popularita této platformy významně roste, jak sdělil Mark Zuckerberg.

GIGABYTE GeForce RTX 4070 Ti SUPER GAMING OC 16G se představuje

26.04.2024 03:11  Grafická karta GeForce RTX 4070 Ti Super představuje jednu z nejnovějších a nejvýkonnějších nabídek společnosti NVIDIA pro herní a grafické aplikace. S novými technologiemi a vylepšeným výkonem nabízí tato karta revoluční zážitek ze hry.

Robopes s plamenometem může být váš za pakatel

25.04.2024 10:00  Throwflame z Ohia představuje Thermonatora, prvního robotického psa s plamenometem za méně než 10 000 $. S výkonnou baterií, dosahem 30 stop a funkcemi Wi-Fi a Bluetooth nabízí široké možnosti využití. Nicméně, s takovou mocí přichází i velká zodpovědnost, a proto je důležité používat ho s ohledem na bezpečnost a společenské dopady.

"Halušky" od AI mohou pomoci ve vývoji antibiotik

25.04.2024 10:00  Halucinace umělé inteligence se zdají být projevem chyby, ale v oblasti bakteriologie mohou hrát klíčovou roli v hledání nových antibiotik. Model umělé inteligence nazvaný SyntheMol, vyvinutý výzkumníky z Stanford Medicine a McMaster University, identifikoval tisíce potenciálních antibiotik za rekordně krátký čas. Tyto nové sloučeniny ukázaly slibné výsledky v boji proti rezistentním bakteriím a dalším infekcím, což naznačuje nový směr v léčbě a boji proti antimikrobiální rezistenci.

Windows 11: Nová aktualizace přináší reklamy do nabídky Start

25.04.2024 10:00  Aktualizace Windows 11 přináší reklamy na aplikace do nabídky Start. Tato změna vyvolává obavy ohledně monetizace operačního systému a nedostatečného zohlednění uživatelské zpětné vazby.

NASA se již připravuje na první let Starlineru s posádkou

24.04.2024 17:10  NASA se po letech příprav a odkladů blíží k historickému okamžiku - vypuštění svých prvních astronautů na palubu kosmické lodi CST-100 Starliner od Boeing. Tato mise symbolizuje spojení technického úspěchu a lidské odvahy, které posouvá lidstvo blíže k průzkumu vesmíru.

EU se domnívá, že TikTok způsobuje závislost. Zahajuje vyšetřování

24.04.2024 17:10  Evropská unie se pouští do dalšího formálního vyšetřování platformy TikTok a obviňuje ji z porušení regionálního zákona o digitálních službách . Důvodem je údajná návykovost TikTok Lite, menší verze populární sociální aplikace, která má prý negativní dopad na duševní zdraví uživatelů, zejména mladých.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.