Pouze tři měsíce! První víceúčelové stíhačky F-35 Husarz pro polské letectvo

16.05.2024 16:10 Roll-out první polské víceúčelové stíhačky F-35A Lightning II v texaské továrně Fort Worth proběhne v létě. Polské letectvo letoun slavnostně zařadí do výzbroje v srpnu. Současně polské F-35A na základě veřejného hlasování dostaly bojové jméno Husarz .

Nové raketomety pro francouzskou armádu

14.05.2024 14:20 Francouzská vyzbrojovací agentura DGA plánuje výměnu pásových raketometů LRU , což jsou francouzským podmínkám upravené americké M270A1 MLRS . Nákup nových raketometů proběhne během vojenského plánovacího období LPU pro roky 2024 až 2030.

Firmy CSG Defence se představí na veletrhu obranných technologií IDEB v Bratislavě

11.05.2024 14:00 Slovensko je vedle České republiky domovským trhem řady firem spadajících do Czechoslovak Group . Proto budou letos vystavovat na veletrhu obranných technologií IDEB, který se pravidelně koná v Bratislavě. Nadcházející IDEB 2024 se uskuteční ve dnech 14. až 16. května, přičemž na stánku divize CSG Defence, která zastřešuje výrobce obranných technologií v rámci skupiny CSG, se představí společnosti Tatra Export ve spolupráci s Tatra Defence Slovakia, MSM Group, MSM Land Systems, Karbox, Czech Camouflage Systems a Tatra Defence Vehicle. Hlavními exponáty společné expozice na stánku 101 v hale D budou především vojenská vozidla a munice pro těžkou vojenskou techniku, přičemž půjde o největší expozici veletrhu IDEB o rozloze 600 m2.

Italský systém protivzdušné obrany Grifo otestoval střelu CAMM-ER

10.05.2024 10:10 Evropa, na základě temných zkušeností Ukrajiny s ruskou imperiální rozpínavostí, pět minut po dvanácté horečně posiluje protivzdušnou obranu . Výjimkou není Itálie. Ta pracuje na systému PVO krátkého a středního dosahu Grifo založeného na střele země-vzduch CAMM-ER . Podobnou cestou se vydalo Polsko se systémem Narew.

Nové americké bojové vozidlo pěchoty M2A5 Bradley

06.05.2024 23:52 Americká armáda představila novou verzi bojového vozidla pěchoty M2A4E1 Bradley – po dokončení kvalifikačních zkoušek a převzetí do provozu vozidla získají označení M2A5 Bradley. Od poslední verze M2A4 se liší především instalací systému aktivní obrany Iron Fist Light od izraelské Elbit Systems. Těmito zcela nepostradatelnými obrannými systémy budou vybaveny také české BVP CV90 CZ.

Cesta na konec naší civilizace: Rusové se na Ukrajině chovají hůř než nacisté

03.05.2024 13:20 Nezisková organizace Cesta naděje života působí přímo ve válkou zasažených oblastech Ukrajiny: Jejich úkolem je pomáhat lidem a usnadňovat život v nepříznivých podmínkách války. Tento článek je o jedné jejich výpravě na Ukrajinu.

Následujíci měsíc
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.