Zpráva o závislostech: Přes 500 lidí ročně zemře na intoxikaci alkoholem

29.02.2024 23:31 Stovky lidí ročně zemřou v Česku na intoxikaci alkoholem, předloni jich podle zprávy o závislostech bylo 504. V míře užívání alkoholu je Česko stále mezi nejhoršími na světě. Na dnešní tiskové konferenci po jednání Rady vlády pro koordinaci politiky v oblasti závislostí to řekl národní protidrogový koordinátor Jindřich Vobořil, který kvůli tomu, že se nedaří dostatečně plnit plány boje se závislostmi ze strategických dokumentů, které vláda schválila, zvažuje odchod z funkce.

Pavel v Lucembursku jednal o spolupráci v technologicky vyspělých odvětvích

29.02.2024 23:31 Český prezident Petr Pavel dnes v Lucembursku jednal o spolupráci v technologicky vyspělých odvětvích, například v oblasti kybernetické bezpečnosti, v kosmickém výzkumu či ve zdravotnictví. Řekl to novinářům.

Koalice jedná o pomoci farmářům, výsledky oznámí Výborný zemědělcům v pátek

29.02.2024 23:31 Vládní koalice aktuálně jedná o nástrojích pomoci českému zemědělství. ČTK to dnes večer sdělil ministr zemědělství Marek Výborný , který chce výsledky jednání oznámit zemědělcům v pátek.

Putin varoval před jaderným konfliktem v případě vyslání vojáků NATO na Ukrajinu

29.02.2024 23:31 Ruský prezident Vladimir Putin dnes uvedl, že země Severoatlantické aliance budou riskovat jaderný konflikt, pokud vyšlou své vojáky na Ukrajinu. Informovaly o tom světové agentury.

Soud v Illinois rozhodl o vyloučení Trumpa z republikánských primárek

29.02.2024 23:31 Soudkyně z Illinois rozhodla o vyloučení amerického exprezidenta Donalda Trumpa z republikánských primárek v tomto státě, informovala dnes agentura AP. Verdikt byl pozastavený do pátku, aby měl Trump čas se proti němu odvolat, to však exprezident udělal záhy už dnes ráno .

Jarní úklid s mazlíčky: jak ho hravě zvládnete

29.02.2024 23:31 Jaro už je za dveřmi, a tak byste ho měli přivítat i ve svých domovech. Právě proto je ten správný čas pustit se do úklidu. Vyměňte nejen váš zimní šatník za jarní, ale i bedlivě vytřete každý kout a důkladně vyčistěte prostory vašich domácích mazlíčků. Aby u vás vše vonělo čistotou a ještě jste šetřili přírodu, použijte ekologické úklidové prostředky.

Koaliční politici vítají návrhy do orgánu na kontrolu rozvědek, opozice má výtky

29.02.2024 18:50 Koaliční poslanci vítají, že vláda ve středu schválila pětici kandidátů do orgánu nezávislé kontroly tajných služeb. Sdělili to dnes ČTK. Opoziční poslanci výběr kritizují a považují ho za politický.

Soud poslal kvůli kauze dotací tenisového funkcionáře Flégla do vazby

29.02.2024 18:50 Soud dnes poslal do vazby tenisového funkcionáře Vojtěcha Flégla. Novinářům to po neveřejném jednání u Obvodního soudu pro Prahu 7 řekl Fléglův advokát Miroslav Synek. Podle něj je důvodem to, že policie ještě nestihla vyslechnout všechny svědky. Doplnil, že si s klientem ponechali lhůtu pro případné podání stížnosti proti dnešnímu rozhodnutí. Ta by ale neměla odkladný účinek a rozhodoval by o ní pražský městský soud.

Na Bulovce hořel ventilátor, část pacientů hasiči evakuovali, nikdo se nezranil

29.02.2024 18:50 Pražští hasiči dnes odpoledne zasahovali ve Fakultní nemocnici Bulovka, na jednotce intenzivní péče oddělení ortopedie hořel ventilátor. Několik pacientů přesunuli na jiná oddělení v nemocnici.

Simona Stašová promluvila o jednom z nejsilnějších zážitků svého života

29.02.2024 18:50 Ačkoli její maminka Jiřina Bohdalová zanedlouho oslaví 93. narozeniny a stále žije krásný a aktivní život, což by ji mělo uklidňovat, herečce Simoně Stašové se blíží sedmdesátka a to u ní vyvolává nutkání bilancovat. Simona stojí pevně nohama na zemi a uvědomuje si, že většinu toho krásného, co člověk má možnost prožít, už prožila. Jenže co bude dál?

Česko dokázalo, co ani EU nezvládla, hodnotí německá veřejnoprávní stanice ZDF zásobování Ukrajiny m

29.02.2024 13:40 České republice se v zásobování Ukrajiny municí podařilo něco, co dokonce ani Evropská unie nedokázala. Tak německá veřejnoprávní stanice ZDF ve své reportáži hodnotí českou snahu zajistit v zemích mimo Evropskou unii 800.000 kusů dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu, která přes dva roky vzdoruje ruské invazi. Českému návrhu se věnuje také německá zpravodajská televize ntv, podle které projekt získává stále více příznivců.

Nejvyšší správní soud definitivně potvrdil pokutu 274 milionů Kč pro České dráhy za zneužití dominan

29.02.2024 13:40 Nejvyšší správní soud definitivně potvrdil pokutu 274 milionů korun, kterou v roce 2019 potrestal antimonopolní úřad České dráhy za zneužití dominantního postavení. Vyplývá to z rozhodnutí zveřejněného na elektronické úřední desce soudu. Vyjádření Českých drah ČTK zjišťuje.

Na Metu si kvůli ochraně soukromí stěžuje osm spotřebitelských organizací z Evropské unie, včetně če

29.02.2024 13:40 Na americkou společnost Meta Platforms si kvůli ochraně soukromí stěžuje osm spotřebitelských organizací z Evropské unie, včetně českého dTestu. Vadí jim způsob, jak firma shromažďuje údaje uživatelů, protože podle nich přitom porušuje pravidla unie o ochraně soukromí. Zmiňují přitom konkrétně systém předplatného zavedeného na sítích Facebook a Instagram. Žádají proto kontrolní orgány, aby proti majiteli Facebooku zakročily. Stížnosti adresují úřadům pro ochranu údajů ve svých zemích, informovala na webu Evropská spotřebitelská organizace.

Nejlepší Xiaomi roku dorazilo do Česka. Xiaomi 14 má brutální foťák Leica a top displej

29.02.2024 13:40 Novinky Xiaomi 14 a 14 Ultra jsou konečně tady. S napětím očekávaná čtrnáctá řada od Xiaomi překvapila svou nekompromisní výbavou, díky které bude Xiaomi 14 Ultra jednoznačným aspirantem na nejlepší telefon tohoto roku. Jeho koupě se vyplatí především v prvních dnech prodeje. Speciálně u Mobil Pohotovosti ušetříte až 4 000 Kč, dostanete 3letou záruku zdarma, vyšší kapacitu za cenu nižší a k tomu všemu ještě skvělé dárky.

Českého lva za celoživotní dílo získá kameraman Vladimír Smutný

29.02.2024 13:40 Předávání prestižních filmových cen je naplánováno na druhou březnovou sobotu. Letos si sošku lva za mimořádný přínos české kinematografii odnese legendární kameraman Vladimír Smutný. Ten svůj nezaměnitelný rukopis vtiskl více než šesti desítkám filmů a na kontě má spolupráci s režiséry jako Jan Svěrák, Václav Marhoul, Karel Kachyňa či Jiří Vejdělek.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.