Čerstvě státní Net4Gas loni prodělal 1,7 miliardy. Počítali jsme s tím, tvrdí ministerstvo

30.04.2024 21:40  Společnost NET4GAS, kterou v závěru loňského roku koupil státní podnik ČEPS, loni prodělala 1,7 miliardy korun. Předloni přitom společnost zaznamenala zisk přes 6,2 miliardy korun. Výrazně v loňském roce klesly i tržby podniku, meziročně o více než 76 procent na tři miliardy korun. Vyplývá to z výroční zprávy NET4GAS. Hlavní příčinou propadu je výpadek dodávek ruského plynu do střední Evropy cestou přes Německo. Podle nynějšího vyjádření ministerstva průmyslu a obchodu se se ztrátou počítalo už při koupi, do budoucna se předpokládá nárůst přepravy plynu.

Pražská nenavázala na pondělní růst, stáhly ji akcie Monety

30.04.2024 21:40  Český akciový parket představuje pro řadu investorů zajímavé místo, kam v době zvýšených sazeb a účtů za energie uložit peníze. Banky a energetický podnik ČEZ i z toho důvodu patří mezi nejlikvidnější akcie pražské burzy. Jak se těmto a dalším titulům dařilo během posledního obchodního dne? Každý obchodní den po jeho skončení také shrnuje zpravodajství webu e15. Aktuální vývoj indexu PX nabízí automaticky aktualizovaná infografika.

EU je největší mírový projekt Evropy, od první ligy nás dělí přijetí eura, prohlásil Pavel

30.04.2024 21:40  Evropská unie je největším mírovým projektem v historii kontinentu, členství v unii a v Severoatlantické alianci je základem svobody, prosperity a bezpečnosti země. Na konferenci věnované 20 letům Česka v EU na Pražském hradě to řekl prezident Petr Pavel. Chce-li Česko hrát pomyslnou první ligu v Evropě, logicky se nabízí například přijetí eura, uvedl. Nespokojení jsou ti, kteří jím neplatí, dodal.

Bezradnost, nebo dobře utajený jaderný plán? Vláda musí brzy rozhodnout o budoucnosti ČEZ

30.04.2024 21:40  Na stole definitivně leží dvě nabídky na největší investici v historii České republiky. Brzy tak budeme vědět, co a za kolik se státu nabízí. Odpověď na další důležitou otázku – pro koho se budou nové jaderné bloky stavět – ale vláda veřejnosti stále dluží. 

Dostavba Dukovan získala štempl od Evropské komise. Český model ovlivní evropský přístup k jádru

30.04.2024 16:31  Bezmála dva roky čekalo Česko na kladné stanovisko Bruselu, které je zcela zásadní pro další rozvoj jaderné energetiky. Nyní jej získalo. Evropská komise v úterý oznámila, že Česku uděluje takzvané povolení pro veřejnou finanční podporu na výstavbu nového jaderného bloku v Dukovanech. Nový blok v Dukovanech by měl stát v roce 2036. Ve stejný den energetické společnosti EDF a KHNP podaly své závazné nabídky na stavbu až čtyř jaderných reaktorů v České republice. 

ČEZ za vyšší stovky milionů koupil poskytovatele internetu Edera. Prodávající peníze dá na startupy

30.04.2024 16:31  Skupině Chilli Ventures Jana Marečka a Antonína Mlejnka se podařil významný obchod na tuzemském telekomunikačním trhu. Dvojice prodala polostátní energetické skupině ČEZ stoprocentní podíl v regionálním poskytovateli internetu Edera Group. Podle informací e15 jde o transakci ve vyšších stovkách milionů korun. Chilli Ventures chce získané prostředky použít na startupové investice a vlastní projekty.

Inflace v eurozóně zůstává nad cílem ECB. Přesto začne banka sazby nejspíš snižovat

30.04.2024 16:31  Spotřebitelské ceny v eurozóně se v dubnu meziročně zvýšily o 2,4 procenta, inflace tak zůstala na březnové úrovni. V rychlém odhadu to dnes uvedl evropský statistický úřad Eurostat. Údaje za celou Evropskou unii odhad neobsahuje.

Do důchodu později a s méně penězi. Vláda schválila reformu, aby penzijní systém nezkolaboval

30.04.2024 16:31  Šest měsíců po představení návrhu reformy důchodového systému veřejnosti vláda schválila příslušný balík opatření. Nyní je řada na Poslanecké sněmovně. Reforma má podle premiéra Petra Fialy zachovat důstojné penze pro dnešní třicátníky a čtyřicátníky. Změny obsahuje novela zákona o důchodovém pojištění. Ostře je kritizuje opoziční hnutí ANO, o případných úpravách ale odmítá jednat. Vláda je připravena zapracovat náměty opozice při projednávání reformy v parlamentu.

Evropská komise vyšetřuje Facebook a Instagram kvůli dezinformacím, obává se ovlivnění voleb

30.04.2024 16:31  Facebook a Instagram čelí novému vyšetřování kvůli podezření, že tyto sociální sítě neplní povinnosti v oblasti boje proti dezinformacím, oznámila Evropská komise. Vedoucí představitelé komise vyjadřují obavy z možných manipulací voleb do Evropského parlamentu ze strany Ruska.

Důchodová kalkulačka 2024: Spočítejte si starobní důchod

30.04.2024 16:31 Výpočet důchodu v roce 2024 závisí na výši průměrné měsíční mzdy za odpracované roky a získané době pojištění. Průměrná měsíční mzda se vypočítává z příjmů, ze kterých bylo odvedeno důchodové pojištění od roku 1986.

Philip Morris mění vedení kutnohorské tabačky, po letech končí Gontkovičová

30.04.2024 16:31  Společnost Philip Morris ČR povede od 1. června Fabio Costa, dosavadní viceprezident pro strategii mateřské společnosti Philip Morris International . Nahradí Andreu Gontkovičovou, která funkci generální ředitelky opouští po pěti letech. Nově bude viceprezidentkou PMI pro vnější vztahy v rozsáhlém regionu zahrnujícím trhy Afriky, Blízkého východu a střední a jihovýchodní Asie. 

Novým ministrem pro vědu bude bývalý rektor Slezské univerzity Pavel Tuleja

30.04.2024 16:31  TOP 09 vybrala nového ministra pro vědu a výzkum, který nahradí Helenu Langšádlovou. Ta na funkci rezignovala v pátek po kritice strany, že nezvládá svou práci prezentovat na veřejnosti. Výběr jejího nástupce, ekonoma a bývalého rektora Slezské univerzity Pavla Tuleju, už vládě schválil i prezident Petr Pavel. Do funkce by nový ministr měl být uveden v pondělí, uvedla předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová. 

Praha se Středočeským krajem chystají ve velkém nakupovat vlaky. Investují 40 miliard

30.04.2024 12:20  Tendr na provoz železniční dopravy na 30 let za více než 40 miliard korun chystají společně Praha a Středočeský kraj. Vítěz by nakoupil vlaky a provozoval je od roku 2029 do roku 2059. Tendr má být vypsán letos na podzim a vítěze chtějí metropole a kraj vybrat nejpozději příští rok v červnu. Uzavření smlouvy se poté předpokládá v říjnu. Na středočeském krajském úřadu řto dnes prozradili radní Středočeského kraje pro veřejnou dopravu Petr Borecký a náměstek pražského primátora pro dopravu Zdeněk Hřib .

Česká ekonomika se začíná zvedat. Brzy se vrátí na předpandemickou úroveň

30.04.2024 12:20  Česká ekonomika začala v prvním čtvrtletí výrazněji ožívat, její růst táhne zejména spotřeba domácností. Shodují se na tom analytici, kteří reagují na dnešní údaje o vývoji hrubého domácího produktu . Podle prvního odhadu Českého statistického úřadu HDP v prvním čtvrtletí meziročně vzrostl o 0,4 procenta, mezikvartálně o 0,5 procenta. Ve druhém čtvrtletí by podle analytiků mohlo české hospodářství překonat předpandemickou úroveň, za celý rok odhadují růst HDP kolem 1,5 procenta.

Samba a Gazelle. Adidas je zpět v zisku díky sálovkám, které dnes kupuje celý svět

30.04.2024 12:20  Německý výrobce sportovního oblečení a obuvi Adidas se vrátil do zisku. V prvním čtvrtletí vykázal čistý zisk 170 milionů eur po ztrátě 39 milionů eur před rokem. Tržby rostly v Evropě a v Číně, hlavně díky zájmu o sportovní boty Samba a Gazelle. Firmě se ale nedaří na klíčovém trhu, kterým jsou Spojené státy.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.