Muž obviněný z atentátu na Fica jde do vazby

18.05.2024 15:42  Slovenská justice poslala do vazby muže obviněného ze středečního atentátu na premiéra Roberta Fica. Rozhodl o tom Specializovaný trestní soud v Pezinku, uvedla mluvčí tohoto tribunálu Katarína Kudjáková. Fica zasáhly čtyři z pěti vypálených střel. Je v nemocnici ve stabilizovaném, ale stále vážném stavu, řekla slovenská ministryně zdavotnictví Zuzana Dolinková. Páteční operace podle ní přispěla ke zlepšení zdravotního stavu předsedy vlády.

NATO se papírově rozšířilo na sever. Ve skutečnosti se do Arktidy tlačí Rusko s Čínou

18.05.2024 10:40  V době, kdy se Spojené státy soustředí zejména na jihovýchodní Asii a Evropská unie na svou východní hranici, zanedbává Severoatlantická aliance pohled na sever. Přestože se NATO v poslední době rozšířilo o dvě nordické země, nemá jasnou strategii pro Arktidu. Ve stínu války na Ukrajině tam mezitím roztahuje svá křídla Rusko. Pomocnou ruku mu ochotně nabízí Čína, která tak zároveň posiluje vliv na velkého souseda.

ODEMČENO: Česko prodává krypto, bankám se mimořádně daří, soláry se už prodávají i v supermarketech

18.05.2024 06:01  Elektrárna ze supermarketu. Němci si dávají soláry už i na balkon, trend se plíží do Česka Nejlepší první čtvrtletí v historii. Bankám se mimořádně daří, sektor vydělal o pětinu víc než loni Bitcoiny z rukou státu. Česko zkouší rozprodat svou sbírku digitálních mincí odemykáme pro vás tři premiové články z uplynulého týdne

Ruský soud nařídil zabavit majetek italské banky UniCredit kvůli sporu s Gazpromem

17.05.2024 19:53  Soud v Petrohradě dnes nařídil zabavit majetek italské bankovní skupiny UniCredit za 463 milionů eur . Informují o tom zahraniční tiskové agentury. Soud rozhodl v arbitrážním sporu, ve kterém figuruje jedna z dceřiných společnosti ruské plynárenské skupiny Gazprom. Italská banka rozhodnutí zatím nekomentovala.

Pražská burza mazala čtvrteční ztráty, dařilo se akciím Erste a pojišťovny VIG

17.05.2024 19:53  Český akciový parket představuje pro řadu investorů zajímavé místo, kam v době zvýšených sazeb a účtů za energie uložit peníze. Banky a energetický podnik ČEZ i z toho důvodu patří mezi nejlikvidnější akcie pražské burzy. Jak se těmto a dalším titulům dařilo během posledního obchodního dne? Každý obchodní den po jeho skončení také shrnuje zpravodajství webu e15. Aktuální vývoj indexu PX nabízí automaticky aktualizovaná infografika.

Kalkulačka OČR 2024: Výpočet ošetřovné

17.05.2024 19:53 Typický scénář: začne školka, rodiče se po období dovolených vrátí zpět do práce, a během pár týdnů si už musí brát „paragraf“, protože děti jsou nemocné, a tak je to pořád dokola. Zná to jistě každý rodič. První pravidelné navštěvování dětského kolektivu je zatěžkávací zkouškou dětské imunity, rodičovské trpělivosti a vstřícnosti zaměstnavatelů.

Šnobr vs. Hampl. Podívejte se na záznam debaty o ČEZ a windfall tax

17.05.2024 19:53  Především o windfall tax, ale i o další otázky týkající se energetiky a částečně státní skupiny ČEZ se veřejně přou předseda Národní rozpočtové rady Mojmír Hampl a investor a minoritní akcionář ČEZ Michal Šnobr. K diskusi u jednoho stolu si je pozvala komentátorka a analytička vydavatelství Czech News Center Lenka Zlámalová

Král československých hor TMR si jde pro miliardy. Chce poplatit dluhy a restartovat akcie

17.05.2024 19:53  Slovenská skupina Tatry mountain resorts, provozovatel lyžařských areálů a jiných atrakcí ve střední Evropě včetně Česka, si jde na burzu pro nové peníze. Skrze nabídku více než šesti milionů akcií určených stávajícím i novým investorům chce turistický gigant získat až tři miliardy korun. Peníze mají vedle další expanze plynout i na splacení části starých dluhů. Právě to bylo podle analytiků slabé místo byznysmenů z československých hor. 

Lázeňský podnikatel Burda podal trestní oznámení na obchodního partnera. Chce zpátky 180 milionů

17.05.2024 19:53  Třinecký miliardář Martin Burda a jeho dlouholetí byznysoví partneři z rodiny Kropových sčítají škody po neúspěšné investici do výrobce a dodavatele svítidel APTO. Byznys firmy, kterou na konci roku 2019 společně majoritně ovládli, zkolaboval a ve skutečnosti podle nich ani nikdy neexistoval. Na původního majitele Jakuba Mulače, který si ve firmě nechal 30 procent akcií, proto investoři podle zjištění e15 loni podali trestní oznámení. Pokud by jim dal soud za pravdu, hrozí Mulačovi až deset let vězení.

Příspěvek na penzijní spoření od zaměstnavatele je výhodný pro obě strany

17.05.2024 15:21  Plánovaná důchodová reforma ještě posílí úlohu vlastního spoření a investování na penzi. Oblíbeným firemním benefitem je zapojení zaměstnavatele do spoření na důchod. Daňové výhody v těchto případech čerpá zaměstnavatel i zaměstnanec. Jak vysoká je daňová úspora?

Startup Tuito chce do Polska a Rakouska. Pro pojišťovny už jsme partner, říká zakladatel Štěrba

17.05.2024 15:21  Projekt, který vznikl za covidu s cílem propojit tradiční svět pojišťovnictví s moderním digitálním prostředím. Insurtech startup Tuito, který obchodníkům nabízí vestavěné pojištění produktů a služeb, po úspěšném startu dál roste. „Experimentujeme s pojištěním mazlíčků, nemovitostí nebo kryptoaktiv,“ říká jeden z trojice zakladatelů Michal Štěrba, který byl hostem podcastu Business Club.

Robert Fico podstoupil další operaci. Je při vědomí, jeho stav ale zůstává vážný

17.05.2024 15:21  Robert Fico v pátek podstoupil CT vyšetření a lékaři také odstranili tkáň odumřelou v důsledku střelného poranění. Na briefingu to oznámila Miriam Lapuníková, šéfka nemocnice v Banské Bystrici, kde byl slovenský premiér po středečním atentátu hospitalizován. Dodala, že pacient je při vědomí a jeho stav je stabilizovaný, ale nadále vážný. Fico zůstává na jednotce intenzivní péče, uvedla Lapuníková. Zároveň sdělila, že nemocnice bude informace o jeho zdravotním stavu zveřejňovat každý den. Briefingu se zúčastnil i ministr obrany Robert Kaliňák, podle něhož potrvá několik dnů, než bude jasné, jak se Ficův zdravotní stav vyvíjí a zda bude možný jeho převoz.

Šnobr vs. Hampl. Sledujte debatu o ČEZ a windfall tax

17.05.2024 15:21  Především o windfall tax, ale i o další otázky týkající se energetiky a částečně státní skupiny ČEZ se veřejně přou předseda Národní rozpočtové rady Mojmír Hampl a investor a minoritní akcionář ČEZ Michal Šnobr. K diskusi u jednoho stolu si je pozvala komentátorka a analytička vydavatelství Czech News Center Lenka Zlámalová

Inflace v EU stagnuje, Česko se ve srovnání za duben propadlo

17.05.2024 15:21  Spotřebitelské ceny v Evropské unii se v dubnu meziročně zvýšily o 2,6 procenta, tempo růstu inflace tak zůstalo na březnové úrovni. Česko se v unijním srovnání zařadilo mezi země s vyšším tempem zdražování, tuzemská inflace se podle Eurostatu zvýšila z 2,2 procenta na 3,1 procenta.

Trumpův zeť chystá developerský projekt v Bělehradu, srbská opozice protestuje a vyhrožuje násilím

17.05.2024 15:21  Opoziční skupiny v Srbsku kritizují developerský projekt chystaný v místech někdejšího velitelství srbské armády zničeného na jaře roku 1999 při operaci NATO. Projekt financuje firma, která patří Jaredu Kushnerovi, zeti bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa, napsala v pátek agentura AP. Trump se letos o prezidentský úřad uchází znovu.

Následujíci měsíc
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.