Ministr Výborný zemědělce zklamal, chystají další protesty. Nemá konkrétní návrhy, říkají

29.02.2024 23:31  Vedení Agrární komory ČR a Zemědělského svazu vyzvalo zemědělce, aby zahájili přípravu na protestní akce 7. března v Praze. Pokud ministr zemědělství Marek Výborný předloží konkrétní návrhy na podporu zemědělství, protest se konat nemusí, uvedli zástupci organizací po dnešním jednání se šéfem resortu, které je zklamalo. Novinářům představili pět požadavků, které vůči Výbornému a vládě mají.

Největším českým bankám klesl zisk, kvůli windfall tax radši poslaly peníze klientům

29.02.2024 18:50  Šestice největších tuzemských bank, které budou za loňský rok platit daň z mimořádných zisků, vydělala v roce 2023 celkem 70,6 miliardy korun. O rok dříve to bylo 76,2 miliardy korun. Vyplývá to z výsledků bank. Hlavním důvodem snížení čistého zisku o 5,6 miliardy je podle analytiků meziroční pokles čistých úrokových výnosů bank.

Bartoš představí Portál stavebníka na konci dubna. Na testování bude mít jen pár měsíců

29.02.2024 18:50  Už za čtyři měsíce začne v plném rozsahu platit nový stavební zákon. Stavebníci mají mít možnost podávat a sledovat stavební řízení na jednom místě a spolehnout se na lhůty, kterými budou úředníci vázáni. Klíčovou součástí celého procesu mají být elektronické portály, do nichž budou mít přístup úřady i veřejnost. Ministerstvo pro místní rozvoj teprve na vývoji portálů pracuje a trh se obává, že budou v červenci spuštěny bez všech avizovaných funkcí.

Úřad zrušil řízení na stavbu Janáčkova kulturního centra za 2,4 miliardy. Brno se odvolá

29.02.2024 18:50  Úřad pro ochranu hospodářské soutěže zrušil zadávací řízení na stavbu Janáčkova kulturního centra v Brně přibližně za 2,4 miliardy korun. Dnes to sdělil mluvčí úřadu Martin Švanda. Janáčkovo kulturní centrum má sloužit jako velký koncertní sál pro Filharmonii Brno. Podle plánů města by se mělo začít stavět letos. Magistrát nyní připravuje odvolání proti uvedenému rozhodnutí.

Taťána le Moigne po osmnácti letech končí v čele českého Googlu

29.02.2024 18:50  Ředitelka české pobočky americké firmy Google Taťána le Moigne po 18 letech odchází z funkce. Řekla to HN.cz. Práci podle serveru ukončila dohodou.

Pražská burza popáté v řadě oslabila, dolů ji táhl propad akcií Erste

29.02.2024 18:50  Český akciový parket představuje pro řadu investorů zajímavé místo, kam v době zvýšených sazeb a účtů za energie uložit peníze. Banky a energetický podnik ČEZ i z toho důvodu patří mezi nejlikvidnější akcie pražské burzy. Jak se těmto a dalším titulům dařilo během posledního obchodního dne? Každý obchodní den po jeho skončení také shrnuje zpravodajství webu e15. Aktuální vývoj indexu PX nabízí automaticky aktualizovaná infografika.

Zisk České spořitelny klesl. Bance loni stouply provozní náklady

29.02.2024 13:40  Čistý zisk České spořitelny loni klesl o 7,7 procenta na 18,6 miliardy korun. Provozní výnosy se snížily o tři procenta na 48,4 miliardy korun, vzhledem k růstu provozních nákladů tak byl provozní zisk nižší o víc než desetinu. Neauditované konsolidované výsledky poskytla Česká spořitelna.

Jezdit traktorem po Václaváku nic nevyřeší, zemědělci musí inovovat, říká šéf farmy Naše Rajče

29.02.2024 13:40  Ačkoli plně chápe stížnosti českých zemědělců, šéf kadaňské farmy Naše Rajče Lukáš Rázl se k nedávným protestům nepřipojil. „Když budeme jenom křičet: ‚Vypněte Green Deal‘, aniž víme jak, nebo ‚Pošlete nám víc dotací‘, aniž víme odkud, s takovou rétorikou si podporu veřejnosti nezískáme,“ říká Rázl v rozhovoru s e15 a vyzývá farmáře, aby se místo stávkování zaměřili spíš na technologické inovace a vládě předkládali jen takové požadavky, které je možné reálně splnit. 

Nejvyšší soud potvrdil pokutu pro České dráhy z roku 2019 za zneužití dominance

29.02.2024 13:40  Nejvyšší správní soud definitivně potvrdil pokutu 274 milionů korun, kterou v roce 2019 potrestal antimonopolní úřad České dráhy za zneužití dominantního postavení. Vyplývá to z rozhodnutí zveřejněného na elektronické úřední desce soudu. 

OSVČ a přehledy pro OSSZ a zdravotní pojišťovnu za rok 2023

29.02.2024 13:40  Platba sociálního a zdravotního pojištění je pro OSVČ vykonávající hlavní činnost povinnou daní. Jak se liší souhrnná roční částka pojistného dle zisku za rok 2023? Jak vysoké pojistné se platí při zisku nižším, než je minimální mzda? Kolik zaplatí na povinném pojistném OSVČ v dobrovolném daňovém paušálním režimu?

Innogy od března zlevní energie s fixací o stovky korun. Ceny snižují i další dodavatelé

29.02.2024 13:40  Energetická společnost innogy zlevní od začátku března fixované dodávky elektřiny a plynu. Cena elektřiny klesne oproti současným ceníkům o 600 Kč za megawatthodinu a cena plynu o 200 Kč za MWh. Na dotaz ČTK to sdělil mluvčí innogy Pavel Grochál. Energie letos postupně zlevňují i další dodavatelé, reagují na pokles velkoobchodních cen energií.

Šestici největších bank v Česku klesl zisk. Důvodem je snižování úroků

29.02.2024 13:40  Šestice největších tuzemských bank, které budou za loňský rok platit daň z mimořádných zisků, vydělala v roce 2023 celkem 70,6 miliardy korun. O rok dříve to bylo 76,2 miliardy korun. Vyplývá to z výsledků bank. Hlavním důvodem snížení čistého zisku o 5,6 miliardy je podle analytiků meziroční pokles čistých úrokových výnosů bank.

Lepší sádra nebo kloub. Trh zdravotního pojištění se rozroste, VZP i její konkurence jsou pro

29.02.2024 08:20  Spokojit se pouze se standardní sádrou, očními čočkami či kloubní náhradou, anebo naráz uhradit plnou cenu lepšího a dražšího zdravotnického materiálu. Spornou a neprůhlednou praxi ve zdravotnictví hodlá změnit skupina senátorů spolu se šéfem rezortu Vlastimilem Válkem . Podobně jako v zahraničí se lidé budou moci připojistit, což i méně majetným otevře cestu ke špičkovým protézám, zubním implantátům, případně k plastické chirurgii. Všeobecná zdravotní pojišťovna i šestice menších zaměstnaneckých pojišťoven chystané opatření vítá.

Ranní check: Bitcoin překročil 60 tisíc dolarů, soud podržel Liberty, Apple zrušil elektromobil

29.02.2024 08:20  Dobré ráno! Je 60. den roku, svátek má Horymír. V tento den v roce 1920 byla schválena Ústavní listina Československé republiky. Podívejte se na přehled nejdůležitějších událostí posledních hodin.

Koupit eura na dovolenou? Je to sázka. Záleží, jak bude k pohybu kurzu přistupovat ČNB

29.02.2024 08:20  Ještě před Vánoci bylo euro na devizových trzích za kurz 24,50 a nyní je už o korunu dražší. A proti loňskému únoru je to dokonce o dvě koruny, zatímco do té doby svou silou trhalo rekordy. Co se to s naší měnou vlastně děje? To je to s českou ekonomikou opravdu tak špatné? 

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.