Burzovnímu zvonění nejspíš brzy odzvoní

17.05.2024 08:01  Když se na newyorské burze ráno rozezní zahajovací zvon, jsou u toho nejen obchodníci a televizní štáby, ale zpravidla také zástupci jedné z obchodovaných firem spolu s většími či menšími celebritami. Stejné je to pak na konci dne, kdy zvon naopak ohlásí konec obchodování. Co kdybychom ale zvonění úplně vynechali a obchodovalo se 24 hodin denně sedm dnů v týdnu?

Ranní check: Penta chce stavět nad hlavákem, končí HBO Max, PPF se dál zbavuje svých nemovitostí

17.05.2024 08:01  Dobré ráno! Je 138. den v roce, svátek má Aneta. V tento den v roce 2015 skončilo v Praze mistrovství světa v hokeji, zlato si odvezli Kanaďané. Jak to bude letos, teprve uvidíme, finále nás čeká v O2 areně za deset dnů.  Podívejte se na přehled nejdůležitějších událostí uplynulých hodin.

EdF chce uspíšit dohody s českými firmami o Dukovanech, říká Macronův jaderný vyjednavač

17.05.2024 08:01  Po březnové návštěvě francouzského prezidenta Emmanuela Macrona v Praze, a zejména po vyřazení amerického Westinghousu výrazně stouply šance, že se vítězem tendru na výstavbu jaderných bloků stane francouzská EdF. Veřejností živený pocit francouzské převahy se však může ukázat jen jako iluzorní, zvlášť pokud se potvrdí spekulace, že Jihokorejci dokážou technologii nabídnout levněji. EdF sice láká na potenciální spolupráci s českým průmyslem, ale i v této oblasti její převaha zatím zůstává spíš jen u slov. Roman Zdebor, šéf české pobočky francouzského uchazeče, přesto ubezpečuje, že EdF to se zakázkami pro tuzemské firmy myslí zcela vážně. „Názorně to dokazuje třeba zapojení Škody JS do výstavby britské jaderné elektrárny Hinkley Point C,“ upozorňuje Zdebor. 

Stavět udržitelně lze z materiálů, které máme už nyní k dispozici

17.05.2024 02:41  Dekarbonizace ve stavebnictví byla tématem mezinárodní konference Šetrné budovy 2024, kterou pořádala Česká rada pro šetrné budovy. To nejdůležitější, co na akci zaznělo, přinášíme v unikátním třídílném seriálu. První díl pojednává o šetrných stavebních materiálech, důležitosti carbon managementu či cirkularitě ve stavebnictví.

Tipy na tento týden

17.05.2024 02:41  Ať už vás čeká pohodový nebo náročný týden, pár tipů pro lepší den nikdy neuškodí. Přinášíme vám skutečně originální nápady, které uvítáte. Na své si přijdou zejména milovníci literatury nebo dokonalého jídla. Neošidíme ani osoby podnikající nebo plánující svatbu. Originální tip v článku pak čeká i na sázkaře.

Spor o loď se zbraněmi pro Česko. Španělská levice ji chce blokovat, tvrdí, že jsou pro Izrael

16.05.2024 22:20  Španělská levicová aliance Sumar, která je součástí vládní koalice, chce zablokovat v přístavu nákladní loď Borkum, která převáží zbraně z Indie. Vládní uskupení tvrdí, že zbraně na palubě lodi nakonec dostane Izrael. Podle španělského ministerstva dopravy to ale není pravda a vojenský náklad míří do Česka, napsala dnes agentura Europa Press. Loď by měla zakotvit v přístavu na jihu Španělska v příštích několika hodinách. ČTK se snaží získat vyjádření českého ministerstva obrany.

Tesla chce v Německu zvýšit výrobu na milion aut za rok. Obec souhlasí, obyvatelé jsou proti

16.05.2024 22:20  Obec Grünheide u Berlína odsouhlasila rozšíření místní továrny amerického výrobce elektromobilů Tesla. Po kritice obyvatel má být pokácena menší část lesa, než bylo původně v plánu. Společnost chce svůj areál rozšířit o železnici a logistické prostory. Proti jejím záměrům protestovali ekologičtí aktivisté.

Pražská burza odevzdala středeční zisky, nedařilo se akciím KB a ČEZ

16.05.2024 22:20  Český akciový parket představuje pro řadu investorů zajímavé místo, kam v době zvýšených sazeb a účtů za energie uložit peníze. Banky a energetický podnik ČEZ i z toho důvodu patří mezi nejlikvidnější akcie pražské burzy. Jak se těmto a dalším titulům dařilo během posledního obchodního dne? Každý obchodní den po jeho skončení také shrnuje zpravodajství webu e15. Aktuální vývoj indexu PX nabízí automaticky aktualizovaná infografika.

Index Dow Jones poprvé překonal 40 tisíc bodů. Roste tak rychle jako ještě nikdy

16.05.2024 17:31  Americký akciový index Dow Jones poprvé překonal hodnotu 40 tisíc bodů a zároveň zaznamenal nejrychlejší vzestup o deset tisíc bodů. Růst akcií podporují příznivé čtvrtletní výsledky hospodaření firem a růst sázek, že centrální banka USA sníží úrokové sazby.

České odbory kvůli útoku na Fica zrušily demonstraci proti vládě. Nechtějí eskalovat napětí

16.05.2024 17:31  Českomoravská konfederace odborových svazů zrušila demonstraci, kterou svolala na úterý 21. května na pražské Malostranské náměstí proti záměrům vlády v zákoníku práce a důchodech. Odborová centrála chce přispět ke zklidnění situace po středečním pokusu o atentát na slovenského premiéra Roberta Fica a s ohledem na rozjitřenou situaci i v České republice. Současně odboráři vyzvali premiéra Petra Fialu k jednání o tématech, která se měla na protestní akci řešit. Fiala zrušení protestu ocenil a věří, že se tak odbory vrátí k jednání. 

Fico unikl smrti o vlásek, řekl Pellegrini. Navštívil ho na jednotce intenzivní péče

16.05.2024 17:31  Příští slovenský prezident Peter Pellegrini během čtvrtka navštívil v nemocnici premiéra Roberta Fica, který po atentátu leží na jednotce intenzivní péče v Banské Bystrici. Premiér je stále ve velmi vážném stavu, Pellegrini s ním proto mohl hovořit jen několik minut. „Stačilo, aby střely mířily o několik centimetrů jinam,“ řekl. Veřejnost vyzval, aby odmítla veškeré projevy násilí; chce, aby se země vrátila do normálního politického života

Zemřela legenda kvantového obchodování Jim Simons a ČNB honí zlatý poklad

16.05.2024 17:31  Po skvělé práci Jarka Krejčího nově Investiční newsletter přebírá Václav Kinský, i on má ale v plánu držet laťku vysoko. V tomto premiérovém vydání se například dozvíte, co přinesla legenda Jim Simons kvantovému obchodování: projdeme si jeho životní příběh a také příběh strategie, která vydělala téměř 40 procent ročně po dobu 30 let. 

Nové Holešovice žalují DPP kvůli prodeji pozemků. Spolu a STAN žádají posouzení dopadů sporu

16.05.2024 17:31  Společnost Nové Holešovice podala žalobu na pražský dopravní podnik kvůli tomu, že jí podle dohody neprodal pozemky v okolí stanice metra C Nádraží Holešovice. Oznámila to CPI Property Group, která je spolu s Karlín Group a DPP ve firmě Nové Holešovice zastoupena. Část pražské magistrátní koalice kvůli tomu vyzvala primátorova náměstka pro dopravu Zdeňka Hřiba , aby nechal vypracovat „super-posudek“ všech možných řešení sporu města se společností.

Komplikace na Barrandovském mostě. Silničáři ho nestihnou opravit v termínu

16.05.2024 17:31  Silničáři letos nestihnou dokončit opravu Barrandovského mostu v původně avizovaném termínu do konce letních prázdnin. Důvodem je horší kvalita původní betonové konstrukce na okraji mostu, jehož nosnost je menší, než stavbaři původně předpokládali. „Takzvané konzoly na severním kraji mostu musí nyní dělníci vyztužit,“ řekli náměstek primátora Zdeněk Hřib , ředitel Technické správy komunikací Filip Hájek a Lukáš Vráblík z Českého vysokého učení technického . Rozsah dopravních omezení, která na mostě nyní platí, se měnit nebudou.

Pavel jmenoval Marka Ženíška ministrem pro vědu, výzkum a inovace

16.05.2024 17:31  Prezident Petr Pavel dnes na Pražském hradě jmenoval členem vlády poslance Marka Ženíška  . Pětačtyřicetiletý politik se ujme funkce ministra pro vědu, výzkum a inovace po stranické kolegyni Heleně Langšádlové. Ženíšek nástupem do vlády končí ve funkci šéfa sněmovního zahraničního výboru a na dalších postech v dolní komoře Parlamentu.

Následujíci měsíc
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.