Sousedé: Na Světě knihy s překladatelem Mirko Kraetschem. Teplické muzeum představuje sedm pahorků t

31.05.2024 22:00 Ve dnech 23. až 26. května se na pražském výstavišti v pražských Holešovicích konal knižní veletrh Svět Knihy. Čestným hostem byl letos zvolen dlouhodobý program Das Buch – německojazyčná literatura, který společně připravují Goethe-Institut ČR, Rakouské kulturní fórum v Praze a Velvyslanectví Švýcarské konfederace.

Výlety: Hrad Doubravka v Teplicích ohromí krásnými výhledy. Dopřát si tam můžete i zážitkové ubytová

31.05.2024 16:42 Doubravská hora u Teplic v Čechách v Ústeckém kraji se už v 15. století jevila jako příhodné místo pro vybudování hradu. Ujal se toho Jan Ilburk z Vřesovic a stavba byla dokončena v roce 1486. Potom se na něm střídali různí majitelé. Na seznamu byli třeba i Vilém z Rožmberka nebo císař Rudolf II., který hrad používal jako zástavu. V 17. století hrad vyhořel, byl obléhán a nakonec pobořen, aby nemohl sloužit jako útočiště povstalců.

Vesele a zdravě s Kateřinou Cajthamlovou: Nevolnosti břicha mohou být až ve 30 procentech vyvolány p

31.05.2024 16:42 Nevolnost může být fyzická i psychogenní. Příčiny jsou podle toho různé. Někomu je špatně z jídla, někomu ze stresu v práci. Pokud se chcete dopátrat příčiny a účinně ji řešit, veďte si příznakový deník.

Brněnská jedenáctka: V Brně je pěkný holubník. Kam vedou stopy podezřelého pokusu o prodej městského

31.05.2024 16:42 Do nového dílu Brněnské jedenáctky jsme přibrali investigativní redakci Radiožurnálu. Pátrali jsme po okolnostech nabídky prodeje jednoho městského bytu bez vědomí úředníků i politiků. V pozadí stojí trestaná podvodnice. Zajímal nás taky zákaz řidičů MHD poslouchat rádio i cosplayová reprezentace, která zamíří z Brna do Japonska. Poradíme taky, na kterém dvoře v centru města se po rekonstrukci nově zchladíte s lachtanem.

Babské rady: Záleží na droždí i na teplotě. Správně nakynuté těsto zdvojnásobí svůj objem

31.05.2024 07:01 Jaká jsou pravidla pro dobré kynutí těsta? Těsto je potřeba řádně propracovat, teprve potom ho můžete dát kynout.

Návraty do minulosti: Propagátor vlastenectví i emancipace. Vojtěch Náprstek vlasteneckému cítění po

31.05.2024 07:01 Vojtěch Náprstek byl český vlastenec, národopisec, mecenáš a bojovník za pokrok. Narodil se v dubnu 1826 v Praze do zámožné rodiny.

Host Dne na Moravě: Host Dne na Moravě - 30. 5. 2024

30.05.2024 21:40 

Alex a host: Podcast Šikana je pro nás všechny. Měli bychom být ke svému okolí víc vnímaví, říká And

30.05.2024 16:26 Andrea Gabrišová je muzikálová herečka a zpěvačka působící na českých i slovenských divadelních prknech. Momentálně se podílí i na projektu o šikaně ve školách pro Český rozhlas Junior.

Výlety: Historická tramvajová linka křižuje ulice Prahy. Míjí známé památky a nabízí pohledy na Vlta

30.05.2024 16:26 Krásy naší metropole si můžete prohlédnout nejen při procházce Prahou, ale také z okna tramvaje. Když nastoupíte do jednoho z historických vozů na trase linky 42, vychutnáte si pohled na nejkrásnější dominanty Prahy a také výhledy na řeku Vltavu. Linka je v provozu po celý rok, každý den. Se čtyřiadvacetihodinovou jízdenkou můžete na trase okružní jízdy nastoupit nebo vystoupit kolikrát chcete.

Hobby magazín: Na kopyta domestikovaných koní podkovy patří

30.05.2024 11:25 Koně se obvykle překovávají jednou za 6 až 8 týdnů. V případě problému, například ztráty podkovy, se kovář volá okamžitě. Pravidelné překovávání je nutné kvůli růstu kopyt a obrušování podkov.

Babské rady: Obtěžují vás komáři? Vezměte na ně citron a hřebíček, doporučují Babské rady

30.05.2024 06:45 Zkuste rozkrojit citron na dvě půlky, hřebíčky pak napíchejte do dužiny citronu a postavte vedle postele. I při otevřeném okně budete mít od dotěrného hmyzu pokoj.

Návraty do minulosti: Levý Hradec: Z původní rotundy z Bořivojovy doby se zachovaly pouze základy

30.05.2024 06:45 O Levém Hradci píše už Kronikář Kosmas v souvislosti s bájnou luckou válkou. Zde podle něj nalezl za války s Lučany úkryt kníže Neklan, jeden z nástupců legendárního Přemysla na knížecím stolci.

Host Dne na Moravě: Přelom jara může být pro mláďata krizovým, ne vždy ale pomoc potřebují, říká vet

29.05.2024 20:25 Kamilu Křupalovou ze Záchranného centra Hošťálková na Vsetínsku přivítá u mikrofonu Pavel Vacek.

Alex a host: Je těžké zastavit loď přímo u tonoucího, říká o natáčení seriálu Pod hladinou Šárka Kra

29.05.2024 20:25 Z přírodní brunetky se v posledních seriálech stala blondýnka. Ve Zlaté labuti ztvárnila ředitelku obchodního domu, v seriálu Pod hladinou hrála policejní techničku. Kvůli roli si musela udělat i řidičák na loď.

Výlety: Vysoké Mýto má výjimečné náměstí. Ke klenotům historického jádra patří Pražská brána

29.05.2024 16:00 Vysoké Mýto v Pardubickém kraji sice nemá zámek ani romantická podloubí, zato jedinečné náměstí, které patří k významným pozůstatkům gotické architektury. Je pojmenované po Přemyslu Otakarovi II. a svou plochou překonává i stejnojmenné náměstí v Českých Budějovicích. Na náměstí můžete vstoupit dvěma branami. Nejzachovalejší z nich, navíc nově opravená, je Pražská brána.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.