Dokuseriál: Ženy v mužském světě . Hasička

30.04.2024 20:30 Hokejová rozhodčí, hasička, kominice, pilotka a taxikářka. Jakým výzvám čelí ženy, které vstoupily do tradičně mužských profesí? Získají respekt a uznání snáz, nebo musejí čelit náročnější přípravě a tréninku než jejich mužští kolegové? Jak jejich práce ovlivňuje jejich rodiny? A jak se vyrovnávají se zažitými stereotypy? Respondentky dokuseriálu Jany Borškové svým příkladem ukazují, že talent a dovednosti nepodléhají pohlaví a že každý by měl sledovat své profesní cíle.

Příběhy z kalendáře: Letní čas. Argumenty pro a proti

30.04.2024 20:30 Dvakrát ročně dochází ke změně času. Přitom spousta lidí volá po tom, aby bylo toto střídání zrušeno. Proč a kdy vlastně byl letní čas zaveden? A proč se střídání času ještě nezrušilo? I když poprvé byl v českých zemích letní čas zaveden už 30. dubna 1916, otázka dalšího střídání času je stále otevřená.

Káva o čtvrté: Vaše každodenní inspirace: Filipojakubská noc plná kouzel

30.04.2024 20:30 Host: PhDr. Valburga Vavřinová. Dotazy posílejte na adresu: dvojka@rozhlas.cz. Moderuje Patricie Strouhalová.

Až na dřeň: Režie byla můj sen. Tuhle životní etapu si neuvěřitelně užívám, vypráví filmařka Hana He

30.04.2024 20:30 V roce 2019 debutovala celovečerním snímkem Můj příběh, letos se mohou diváci bavit i zamýšlet nad Matkou v trapu. V pořadu Až na dřeň se producentka a režisérka Hana Hendrychová rozpovídala nejen o sžívání s českým showbyznysem, ale také o svých cestovatelských zkušenostech.

O původu příjmení: Augustýn, Boněk, Křiklava, Lindovský

30.04.2024 14:50 Připravili a provázejí Iva Bendová a Mirek Vaňura.

Blízká setkání: V soutěži Na lovu bych nešetřil ani vlastní ženu a děti, tvrdí Jakub Kvášovský alias

30.04.2024 14:50 Je pohotový, vtipný a obávaný mezi soutěžícími. Jak mu šla ve škole matika? „Šla, ale já na to kašlal,“ přiznává dnes se smíchem Jakub Kvášovský v Blízkých setkáních. Nechybí mu křída a tabule? Co lítá dnes po třídách místo mokré houby a jak probíhá zkoušení žáků? Je důležité mít dnes všeobecný přehled, a co by měl člověk vědět? Je rozdíl mezi dřívějšími a dnešními vědomostními soutěžemi? Jak se dostal do soutěže Na lovu?

Hobby magazín: Kočka sphynx není vhodná pro každého alergika, i když je bez chlupů

30.04.2024 14:50 Kočka sphynx je bez srsti, proto se jí také přezdívá nahatka nebo naháč. Její podoba způsobuje kontroverze. Jedna strana ji miluje, druhá nesnáší. A pozor! I když nemá chlupy, není to kočka vhodná pro každého alergika. Záleží na druhu alergie.

Hobby magazín: Zahradní traktůrek z velké jarní soutěže Českého rozhlasu už zná majitele! Putu

30.04.2024 14:50 Vítězem velké jarní soutěže roku 2024 a šťastným majitelem zahradního traktůrku VARI se stal Radek Šulc z Koutů na Chrudimsku.

Jak to vidí...: Denisa Hejlová, garantka oboru strategická komunikace Fakulta sociálních věd Univerz

30.04.2024 10:41 Pohledy známých osobností na věci kolem nás. Moderuje Zita Senková.

Příběhy z kalendáře: Alfred Hitchcock. Režisér, který přiměl diváky, aby se báli sprchových závěsů

29.04.2024 20:00 Začínal jako kreslíř titulků pro němé filmy ve Velké Británii a svou kariéru skončil jako režisérská hvězda první velikosti amerického Hollywoodu. Mistr napětí, který posouval mantinely žánrů. Režisér, který se v drobných hereckých úlohách objevil ve 40 ze svých 54 dochovaných filmů. Muž, který odmítl titul komandéra Řádu britského impéria, aby se později stal jeho rytířem. Alfred Hitchcock přepsal filmové dějiny, i když nikdy nezískal Oscara za režii. Zemřel 29. dubna 1980.

Káva o čtvrté: Vaše každodenní inspirace: Operace výhřezu meziobratlové ploténky

29.04.2024 20:00 Host: doc. MUDr. Vladimír Beneš, přednosta Neurochirurgické kliniky dětí a dospělých 2. LF UK a FN Motol. Dotazy posílejte na adresu: dvojka@rozhlas.cz. Moderuje Patricie Strouhalová.

O původu příjmení: Motloch, Navrátil, Fedák, Vostoupal

29.04.2024 15:00 Připravili a provázejí Iva Bendová a Mirek Vaňura.

Blízká setkání: Moderátor Jana Vala provází po vinicích kolem Rýna: Víno je celoživotní pohádka pro

29.04.2024 15:00 Přičichl k dobrému vínu a potkal se ve správnou dobu se správnými lidmi. „Najednou jsem cítil, že víno by mohl být můj nový život,“ vzpomíná v Blízkých setkáních. Jak vzpomíná na televizní pořad TKM? Proč byl nucen opustit ČT? Cítil hořkost? Kam až ho doba zavála? A jak vzpomíná na setkání s Janem Werichem?

Jak to vidí...: politolog Lukáš Jelínek

29.04.2024 09:33 Pohledy známých osobností na věci kolem nás. Moderuje Zita Senková.

Moci bez nemoci: Geny BRCA 1 a BRCA 2 znamenají zvýšené riziko rakoviny. Vyšší záchyt - rychlejší lé

28.04.2024 23:40 Geny BRCA 1 a BRCA 2. Pokud zdědíme některý z těchto genů, znamená to celoživotně zvýšené riziko vzniku rakoviny, především prsu a vaječníků. Novinkou je vyšší záchyt žen takto geneticky zatížených a možnost úspěšnější a rychleji započaté léčby. Pozvání Šárky Volemanové přijal MUDr. Filip Frühauf, Ph.D., onkogynekolog Kliniky gynekologie, porodnictví a neonatologie 1. LF UK a VFN v Praze u Apolináře a také paní Eva, která je nositelkou jedné ze zmíněných genetických mutací.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.