Poslední rozloučení. V minulých dnech nás navždy opustili z Rychnovska

17.05.2024 10:33 Přinášíme seznam zemřelých z Rychnovska, kteří nás navždy opustili v minulých dnech. Pozůstalým rodinám vyjadřujeme upřímnou soustrast.

Z Borohrádku do Španělska. Žáci vyjeli na mezinárodní setkání programu Erasmus+

17.05.2024 10:33 Na březnový pobyt našich žáků ZŠ TGM Borohrádek v polském Mysiadłu navázalo setkání ve španělské Gandese, kde se k nám přidali také portugalští a němečtí studenti.

KVÍZ: A jsme v pr..., monsignore. Zkuste, jak moc znáte legendu Jeana Gabina

17.05.2024 05:10 Jean Gabin je bez debaty impozantní a nezaměnitelnou hereckou tváří. Potomek operetních a muzikálových zpěváků, který se narodil jako Jean-Alexis Moncorgé, převzal umělecký pseudonym po otci. Ve 30. letech natočil slavné filmy Nábřeží mlh a Člověk bestie a proslavil se legendárním protiválečným snímkem Velká iluze, který z něj udělal zahraniční hvězdu. Poté následovala nabídka do Hollywoodu. Co všechno vědí o herci, od jehož narození 17. května uplyne 120 let, si mohou čtenáři Deníku vyzkoušet v kvízu.

Kam o třetím květnovém víkendu? Lákat bude nejen Potštejnská pouť

16.05.2024 18:50 Ještě nemáte plány na třetí květnový víkend? Máme pro vás plno tipů z Rychnovska, z nich si jistě vyberete. Mnozí z vás nenechají ujít už tradičně Potštejnskou pouť, ale vyrazit můžete i za sportem na skuhrovský hrad, na pohádkovou stezku do Křovic, na Farmářské trhy do Doudleb či za objevováním přírody do Opočna.

Hasičské stanice zvou na den otevřených dveří. Prohlédněte si rychnovský polygon

16.05.2024 18:50 Už tuto neděli dopoledne budou slavnostně předána zásahová vozidla, která dosloužila profesionálům z řad HZS Královéhradeckého kraje, jednotkám dobrovolných hasičů. Předání bude součástí dne otevřených dveří, který se uskuteční na několika místech.

Vysoké Mýto znal Petr Pavel doposud jen podél silnice. Ale lákal ho autodrom

16.05.2024 18:50 /ARCHIVNÍ VIDEO/ Úterní návštěva Vysokého Mýta bude pro prezidenta Petra Pavla skoropremiérou. Zná ho totiž podobně jako většina Čechů jen z okna auta na průtahu státovky I/35, druhé hlavní spojnice Čech s Moravou. V samotném městě se ale nevyzná. Řekl to před pěti lety, kdy byl veřejnosti znám jen jako vysoce postavený generál ve výslužbě, v M-klubu ve Vysokém Mýtě, kde se s Pavlem a diplomatem Petrem Kolářem konala veřejná beseda. Podívejte se v tehdejším videu.

Kauza Pohodlí není uzavřená. Rozsudek nad násilníky padne v červnu

16.05.2024 18:50 Hlavní líčení v kauze brutální vraždy v Pohodlí u Litomyšle bude pokračovat u Krajského soudu v Hradci Králové i v červnu. Předseda senátu Jan Šlosar odročil jednání na 5. června, rozsudek by měl padnout zřejmě v pátek 7. června.

VIDEO: Do podzimních voleb v Královéhradeckém kraji jde nové uskupení

16.05.2024 18:50 Do boje v podzimních krajských volbách vstupuje nové uskupení. Pod hlavičkou Hlas samospráv se bude o přízeň voličů v Královéhradeckém kraji ucházet Sociální demokracie, Společně pro kraj a Rozvíjíme Hradec.

Konec pátrání. Šestnáctiletý Štěpán z Rychnovska z databáze pohřešovaných zmizel

16.05.2024 12:50 Od středy 8. května pátrala policie po šestnáctiletém Štěpánovi B. z Rychnovska, který odešel ze svého bydliště a nevrátil se. Policisté prověřili nejpravděpodobnější lokality, kde by se mohl nacházet a také zdravotnická zařízení, ale bez úspěchu. Obrátili se proto po týdnu s žádostí o pomoc na veřejnost. Ve čtvrtek 16. května ráno se mladík již v databázi pohřešovaných osob nenacházel.

Stoletá katastrofa. Škody na ovocných stromech jsou na východě Čech obrovské

16.05.2024 12:50 Dobrý voják Švejk podle Jaroslava Haška lákal slečnu na malináče na zahradě v Holovousích na Jičínsku. Po letošních dubnových mrazech by však neuspěl ani se slavnou odrůdou jabloní. Na Jičínsku i v okolních regionech počasí zdecimovalo drtivou většinu letošní úrody ovoce. Sadaři postupně sčítají škody a doufají, že dostanou kompenzace.

Co všechno víte o Magdaleně Dobromile Rettigové? Otestujte své znalosti v kvízu

16.05.2024 12:50 /KVÍZ/ Lot, kvintlík, libra, mandel, máz, pinta či žejdlík - s takovými měrnými jednotkami se setkáte v proslulé Domácí kuchařce Magdaleny Dobromily Rettigové. Od svého prvního uvedení se dočkala několika desítek vydání a je stále populární. I když toto dílo autorku proslavilo nejvíce, určitě byla pozoruhodnou osobností své doby i v jiných ohledech. Známé bylo její vlastenecké zapálení. Myslíte si, že o jejím životě a působení víte hodně? Vyzkoušejte své znalosti v našem kvízu. 

Škody způsobené zloději kol rostou. Podívejte, ve kterých krajích kradou nejvíc

16.05.2024 08:11 V létě každoročně přibývá krádeží jízdních kol. Ne všichni cyklisté totiž chrání svého jednostopého parťáka před zloději dostatečně. Na to, kde se kola kradou nejvíc a jak je správně zabezpečit, se zaměřila datová redakce Deníku. 

Rettigová v Rychnově: Kurzy vaření i ručních prací a za cizomluvy pokuty

15.05.2024 20:50 Významnou stopu po sobě zanechali manželé Rettigovi v Rychnově nad Kněžnou, kam přišli přesně před 200 lety, v roce 1824. Jejich působení ve městě, kde strávili 10 let, popisují historické prameny. Nebyla to jen proslulá Domácí kuchařka, kterou zde v roce 1825 Magdalena Dobromila Rettigová dopsala a do níž vás necháme nahlédnout. Bylo toho více, čím Rettigovi ovlivnili život v Rychnově a možná i na dalších místech Podorlicka.

Šestnáctiletý chlapec z Rychnovska se nevrátil domů. Pátrání trvá už týden

15.05.2024 20:50 Policie na Rychnovsku žádá veřejnost o pomoc při pátrání po šestnáctiletém chlapci.

Královéhradecký kraj nabízí pomoc uchazečům, kteří se nedostali na střední školu

15.05.2024 15:11 Jak dopadly přijímací zkoušky na střední školu, od středy vědí také uchazeči z Královéhradeckého kraje. Ne všechny mladé lidi ale výsledek potěšil, hejtmanství ví o desítkách případů, kdy se uchazeči kvůli špatně zvolené strategii na střední školu nedostali. Královéhradecký kraj chce takovým uchazečům pomoci.

Následujíci měsíc
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.