O 1. máji vítejte v traktorů ráji. V Českém Meziříčí vyrazily na selskou jízdu

02.05.2024 18:12 /FOTO, VIDEO/ Svátek práce oslavili 1. května v Českém Meziříčí opět vesele. Nechyběla již tradiční motorizovaná prvomájová selská jízda či stavění májky. Připraven byl také kulturní program u obecního úřadu, živá i reprodukovaná hudba, májová zábava s kapelou Proměny, občerstvení, prodejní stánky, ale i otevření kostelní věže pro veřejnost. Jak prozradil jeden z majitelů historických traktorů Ivo Luňák, možná už za rok či dva se přes léto otevře v blízkých Skršicích jejich muzeum.

Rok Josefa Rohleny v Přepychách pokračuje dalšími akcemi. Jste zváni

02.05.2024 18:12 Rok 2024 vyhlásili Obec Přepychy, ZŠ a MŠ Přepychy, Spolek Abakus Opočno, NATURA Hlinné a MGOH v Rychnově nad Kněžnou Rokem Josefa Rohleny. Ten má v letošním roce hned tři výročí – 150 let od narození, 80 let od úmrtí a 40 let od odhalení pamětní desky na jeho rodném domě v Přepychách. O tom jsme na stránkách Rychnovského deníku už psali.

Kam o prvním květnovém víkendu na Rychnovsku? Máme pro vás opět zajímavé tipy

02.05.2024 18:12 Ještě nemáte žádné plány na první květnový víkend? Máme pro vás opět nabídku tipů na zajímavé akce, které se konají na Rychnovsku. Vyrazit můžete třeba na Pochod kolem Semechnic, nudit se nebudete ani v sousedním Opočně nebo při oslavách ve Valu. A možná vás také zláká tak trochu jiná Sněhurka do Týniště.

Hasiči vyjeli do areálu rychnovské nemocnice. Kvůli úniku plynu

02.05.2024 12:30 K nahlášenému úniku plynu vyrazili ve čtvrtek dopoledne hasiči do areálu rychnovské nemocnice v Jiráskově ulici.

Bačetínské pálení čarodějnic zpříjemnilo pečení trdelníků na ohni. Stanula i máj

02.05.2024 12:30 /FOTO, VIDEO/ Hranice s čarodějnicí, symbol zničení zlých a nečistých sil, hořela o takzvané Valpuržině, neboli Filipojakubské noci, na mnoha místech Rychnovska. Tradiční oheň a stavění májky si užívali i v Bačetíně, kde akci pořádali místní hasiči a spolek Babinec.

Dnes by byla pro vstup do EU jen třetina čtenářů. Vadí i slabé hájení zájmů ČR

02.05.2024 07:01 V těchto dnech si připomínáme výročí 20 let od vstupu Česka do Evropské unie. V této souvislosti se Deník zeptal svých čtenářů na jejich vztah k EU. V tomto článku přinášíme první část výsledků naší velké evropské ankety, které se zúčastnilo téměř 6800 čtenářů. 

Pád stromu na trať zastavil vlaky mezi Borohrádkem a Týništěm

01.05.2024 14:51 Strom spadl ve středu dopoledne na železniční trať mezi Borohrádkem a Týništěm nad Orlicí. Pád stromu zastavil provoz na trati, podle Správy železnic má omezení trvat do 18 hodin.

Africké a Lví safari otevřou 4. května. Milovníky čekají stovky afrických zvířat

01.05.2024 14:51 Stěhování pelikánů na jezero Afrického safari Josefa Vágnera odstartovalo klíčovou část příprav spuštění hlavní sezony Safari Parku Dvůr Králové. Nyní postupně následují vodušky lečve, watusi, zebry Chapmanovy a další druhy. Stáda do safari vyrážejí s desítkami mláďat. Sezona potrvá do začátku října.

Dnešní studenti změní pětkrát za život profesní kariéru

01.05.2024 09:30 „Škola by měla žáka nasměrovat na obor, pro který má předpoklady. Měl by tak mít i v rámci středního školství možnost zkoušet různé věci a najít ten pravý,“ myslí si náměstek hejtmana Královéhradeckého kraje pro školství a sport Arnošt Štěpánek. Vystudovaný učitel se ve své pestré kariéře věnoval i coachingu a vzdělávání dospělých. Školství se podle něj musí změnit a umožnit dětem i na středních školách snáze změnit obor, kterému se chce věnovat.

Následujíci měsíc
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.