Trump slíbil, že pokud vyhraje volby, zajistí Gershkovichovo propuštění

30.04.2024 22:21 Bývalý prezident Trump řekl, že neví, zda bude reportér Wall Street Journal Evan Gershkovich před listopadovými volbami propuštěn z ruského vězení.

EU se chystá na maďarské předsednictví. Michel vysvětlil, proč se ho neobává

30.04.2024 22:21 Předseda Evropské rady Charles Michel nemá obavy z nadcházejícího půlročního předsednictví Maďarska v Radě Evropské unie. Podle serveru index.hu to vyplývá z Michelova rozhovoru, který poskytl v Bruselu evropským médiím.

Hackeři nabourali web KGB, zveřejnili nabídky na spolupráci z Česka

30.04.2024 22:21 Hackeři, sympatizující s opozicí vůči běloruskému prezidentu Alexandru Lukašenkovi, úspěšně pronikli na server tajné politické policie KGB a zveřejnili online 40 000 udání, včetně nabídek dobrovolné spolupráce, a to i od Bělorusů žijících v zahraničí, včetně Česka.

Estonsko obvinilo Rusko z rušení GPS signálů

30.04.2024 22:21 Estonsko obvinilo Rusko z porušování mezinárodních pravidel ohledně vzdušného prostoru tím, že ruší signály navigačního systému GPS. Estonský ministr zahraničí Margus Tsahkna plánuje tuto záležitost projednat se svými partnery v NATO a Evropské unii. Informuje o tom agentura Reuters.

Rusko tvrdí, že v úterý sestřelilo šest taktických raket ATACMS

30.04.2024 22:21 Rusko tvrdí, že v úterý sestřelilo šest taktických raket ATACMS, které údajně Ukrajina obdržela od Spojených států. Některé z nich prý byly sestřeleny nad anektovaným Krymským poloostrovem, informuje agentura AFP.

Zatykač na Putina podporujete, na Netanjahua ne. Kreml obvinil USA z pokrytectví

30.04.2024 22:21 Rusko prohlásilo, že Spojené státy se chovají pokrytecky, když se staví proti vyšetřování Izraele Mezinárodním trestním soudem , ale podporují jeho zatykač na ruského prezidenta Vladimira Putina. Uvedla to agentura Reuters.

Pálení čarodějnic dříve a dnes. Jak se změnil tento zvyk napříč historií?

30.04.2024 22:21 Poslední dubnovou noc nazývali naši předci nocí Filipojakubskou a spojovali ji s mnohými pověrami a zvyky, které převážně souvisely s lidovou vírou v existenci čarodějnic. Proto se také později začalo v souvislosti s 30. dubnem hovořit o pálení čarodějnic. Jak se podoba lidového svátku během historie proměnila? 

Další odchod z EU? Šance jsou malé, neodejde Polsko ani Maďarsko

30.04.2024 22:21 Odborníci z Polska vyjádřili názor, že pravděpodobnost tzv. polexitu, tedy vystoupení Polska z Evropské unie, je velmi nízká. Tento postoj zazněl v úterý, krátce před oslavami 20. výročí vstupu země do EU, informuje agentura PAP. Podobně nízká je i šance na vystoupení Maďarska.

Trump dostal u soudu tučnou pokutu za veřejné vyjadřování

30.04.2024 22:21 Exprezident Spojených států Donald Trump dostal pokutu ve výši 9 000 dolarů za opakované porušování nařízení, které mu zakazovalo veřejně komentovat svědky, porotce a další osoby spojené s jeho soudním procesem týkajícím se údajných plateb pornoherečce za mlčenlivost.

Před 20 lety se EU masivně rozšířila. Michel naznačil, kdy dojde k dalšímu přijímání států

30.04.2024 16:51 Přijetí deseti států do EU v roce 2004 symbolizovalo odstranění železné opony a překonání historického dělení Evropy. Německý prezident Frank-Walter Steinmeier zdůraznil v úterý na konferenci "20 let Česka v EU" na Pražském hradě, že to byl zásadní průlom. Připomněl, že i tehdy existovaly obavy, zda EU bude schopna zvládnout výzvy spojené s takto rozsáhlým rozšířením.  

Tusk: Bezpečnost Evropy závisí na Polsku. Západ nás neochrání

30.04.2024 16:51 Polský premiér Donald Tusk v úterý řekl, že Evropa je v současnosti v oblasti bezpečnosti závislá na Polsku. 

Netanjahu: Jdeme si pro vítězství. Izrael podnikne invazi do Rafahu bez ohledu na příměří

30.04.2024 16:51 Izrael podnikne invazi do města Rafah na jihu Pásma Gazy s cílem zničit prapory hnutí Hamás. V úterý to prohlásil izraelský premiér Benjamin Netanjahu s tím, že k tomuto kroku dojde bez ohledu na výsledek jednání dohody o příměří.

Pálení čarodějnic komplikuje suché počasí. Začal platit zákaz rozdělávání ohně

30.04.2024 16:51 V Praze dnes začal kvůli výstraze meteorologů před nebezpečím požárů platit zákaz rozdělávání ohňů na rizikových místech, jako jsou parky, lesní porosty, zahrady či lesoparky. Ve Středočeském kraji se od úterý nesmí zapalovat oheň, ani na zahradách.

Do důchodu později. Vláda schválila odchod do penze po 65. roku života

30.04.2024 16:51 Premiér Petr Fiala oznámil, že vláda schválila návrh zákona obsahující reformu penzí. Tato reforma má za cíl udržet schodek rozpočtu na úrovni jednoho procenta HDP.

Muž s mečem zaútočil na lidi v Londýně

30.04.2024 16:51 Muž zaútočil s autem a mečem na lidi na severovýchodním předměstí Londýna. Uvedla to v úterý místní policie, která podezřelého zadržela. Se zraněními bylo hospitalizováno v Hainaultu pět osob, informuje BBC.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.