Může kandidovat? Být prezidentem z vězení? Otázky kolem Trumpa řeší celý svět

31.05.2024 21:32 Bývalý americký prezident Donald Trump je vinen. Porota tak rozhodla ve všech obviněních z falšování finančních záznamů souvisejících s platbami pornoherečce za mlčenlivost. Trump není první, kdo se uchází o post prezidenta, přestože je odsouzený za trestné činy. Je ale první, kdo možná vyhraje. Odsouzení mu totiž nijak nebrání v tom, aby pokračoval v kandidatuře. Co vlastně odsouzený Trump ve vztahu k volbám a prezidentství může a co nesmí? Tady jsou nejčastější otázky a odpovědi na ně.

Tragédie ve Zlíně: Muž zemřel po pádu z třetího patra v obchodním centru

31.05.2024 21:32 V obchodním centru Zlaté Jablko ve Zlíně došlo v pátek odpoledne k tragické události, při níž muž spadl z třetího patra. Bohužel svým zraněním na místě podlehl. Policisté uzavřeli celé centrum. 

Silný liják zaplavil dálnici D1 u Hranic. Hasiči čerpali vodu i ze sklepů

31.05.2024 21:32 Kvůli silnému přívalovému dešti, který zasáhl v pátek 31. května odpoledne celé Přerovsko, zasahovali hasiči v Hranicích a okolí. Nejdramatičtější byla situace na dálnici D1 u Velké, kde voda zaplavila komunikaci.

Proč jít k Evropským volbám: Kdo kroužkuje vyhraje, kdo ne, ten se nedostane

31.05.2024 16:21 /ANALÝZA/ I někteří lídři kandidátek se musí v nadcházejících evropských volbách obávat, zda se dostanou do Evropského parlamentu, na jedno z 21 míst, které přísluší České republice. Také v eurovolbách se totiž kroužkuje a současné pořadí na kandidátkách může vzít za své.

Berlín povolil Ukrajině používat německé zbraně proti cílům v Rusku

31.05.2024 16:21 Ukrajina může ke své obraně používat zbraně dodané Německem i proti cílům na ruském území. Vyplývá to z pátečního prohlášení mluvčího německé vlády Steffena Hebestreita, podle kterého Kyjev může zbraně k obraně nasadit v souladu s mezinárodním právem.

Jejich byt vyhořel. Matka s dětmi se ocitla v zoufalé situaci, vznikla i sbírka

31.05.2024 16:21 Paní Eva a její tři děti přišly při požáru, který vypukl ve čtvrtek 30. května v chomutovském Experimentu, o střechu nad hlavou a veškeré osobní věci. Pro rodinu je to obrovská rána. Přátelé a známí se proto snaží shromáždit pomoc, o zapojení nyní prosí i veřejnost. 

S padělky má zkušenost většina Čechů. Poznat je od originálu je stále těžší

31.05.2024 16:21 Padělky značkových výrobků způsobují firmám obrovské ztráty. Jen v Česku loni celníci zachytili padělky za více než 36 milionů korun a škody v celé Evropské unii šplhají do desítek až stovek miliard korun. Odborníci ale upozorňují, že padělky můžou mít také dopad na spotřebitele. V některých případech i na jejich zdraví.

Evropská debata v Jihlavě s europoslancem Luďkem Niedermayerem a dalšími hosty

31.05.2024 16:21 Koalice Spolu šlape opět hnutí ANO na paty a souboj o vítězství v evropských volbách se podle posledních průzkumů velmi vyrovnává. Vládní strany na počet mandátů dokonce jasně vedou.

OBRAZEM: Adrenalin na motofestivalu. Kaskadérské kousky zachytil fotograf

31.05.2024 16:21 Pořádnou nálož adrenalinu a zábavy zažili návštěvníci největšího motofestivalu v Česku. Ten se konal od 23. do 26. května v areálu kempu Merkur v Pasohlávkách. Letošní 16. ročník nabídl kaskadérské kousky i vystoupení známých rockových kapel jako Harlej nebo Walda Gang. 

Jedl jsem maso z mamuta. Chutnalo jako lojová svíčka, říká populární paleontolog

31.05.2024 16:21 Je znám jako skvělý vypravěč a popularizátor vědy, ale také jako zkušený paleontolog a znalec přírody. Kromě vědecké práce považuje Václav Ziegler za své největší úspěchy vyhlášení pěti chráněných krajinných oblastí a nalezení části kostry dinosaura nedaleko Kutné Hory. Nyní přijel do Plzně podpořit unikátní výstavu obrazů Pravěk štětcem, tužkou a uhlem a zároveň připomenout všem zájemcům o prehistorii, jak významným územím jsou západní Čechy. 

Ministři zahraničí NATO budou v Praze řešit, jak pomoci Ukrajině

31.05.2024 12:00 Ministr zahraničí Jan Lipavský bude na pátečním setkání ministrů zahraničí Severoatlantické aliance v Praze žádat o společnou strategii NATO k zadržení ruské agrese. Řekl to novinářům před začátkem jednání. Způsoby pomoci Ukrajině budou podle něj hlavním tématem schůzky.

Hororový nadchod v Ústí berou chodci oklikou. Riskují ale střet s automobilem

31.05.2024 12:00 Hyzdí celé okolí. Řeč tentokrát není o hotelu Máj, nebo o „díře“ u krajského úřadu, ale o nadchodu v Ústí nad Labem-Všebořicích. Je v katastrofálním stavu, proto řada obyvatel města raději volí nebezpečné přeběhnutí přes vytíženou komunikaci.

Německé armádě chybí jedna z nejmodernějších raket

31.05.2024 12:00 Německé armádě chybí jedna řízená střela vzduch-vzduch Iris-T. S odvoláním na své zdroje o tom informoval portál Business Insider. Ztráta je považována za značné bezpečnostní riziko, protože raketa s pokročilým vybavením patří k nejmodernější výzbroji bundeswehru.

Vlakem až k moři? Čechy láká Polsko, přímý spoj do Chorvatska skončil

31.05.2024 12:00 I když si miliony Čechů při zaslechnutí sousloví dovolená u moře stále vybavují Chorvatsko, díky horkým létům stále více z nich přemýšlí i o tom vyrazit na sever. Už loni cestovní kanceláře hlásily zvýšený zájem o letní dovolenou na pobřeží Baltského moře, a i letos má být Polsko štikou cestovního trhu. Na zájem lidí reagují dopravci, takže lze do nově objevovaných letovisek vyrazit i vlakem. 

Nastává čas trvalek, říká zahradník z Dobřan. Má i tip, jak se zbavit slimáků

31.05.2024 12:00 Zahrádkáři finišují s výsadbou zeleniny. Ti, kterým mladé rostliny poškodily jarní mrazy, nebo škůdci, mají ještě čas nahradit je novými. Podle majitele západočeského Zahradnictví Dobřany Radka Šerlovského teď nastává správná doba na sázení trvalek a okrasných keřů. 

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.