Ministerstvo spustí pro ovocnáře pomoc jako po tornádu na Moravě. O podporu se hlásí i další

03.05.2024 00:51  Oproti předpokládaným 138 tisícům tun ovoce očekávají ovocnáři po období extrémních dubnových mrazů přibližně 30 tisíc tun sklizně. Ministr zemědělství Marek Výborný z KDU-ČSL to řekl po dnešním setkání se zástupci ovocnářů a vinařů na téma škod způsobených mrazem a možné pomoci státu. Ty nyní přesahují jednu miliardu korun. Ministerstvo plánuje spustit program pro řešení rizik a krizí v zemědělství, který v minulosti využilo například v souvislosti s řešením škod po zničujícím tornádu na Moravě v roce 2021, o pomoc bude také žádat Evropskou komisi.

ČNB zpomalí snižování úroků i kvůli Fedu, vyhlašovat vítězství nad inflací by bylo předčasné

02.05.2024 20:30  Pohled na výnosy českých vládních dluhopisů nenabízí důkaz, že se nacházíme uprostřed agresivního cyklu snižování úroků. Výnos pětileté splatnosti od začátku roku vystoupal o 0,6 procentního bodu a aktuálně se nachází na úrovni 4,2 procenta. Původ tohoto nárůstu, který nabral největší sílu ve druhém kvartálu, musíme hledat v USA. Jestřábí otočka Fedu diktuje rytmus centrálním bankám napříč planetou. Volně přeloženo i v případě ČNB nyní investoři sázejí na méně razantní uvolňování měnové politiky.

Útoky na firmy, rušení GPS. NATO znepokojují aktivity Ruska v Česku a dalších zemích

02.05.2024 20:30  Severoatlantickou alianci znepokojuje nedávná škodlivá činnost na území členských států bloku, která je součástí ruských hybridních aktivit. Uvádí se to v prohlášení, které aliance dnes vydala. Text zmiňuje Česko, Estonsko, Německo, Lotyšsko, Litvu, Polsko a Velkou Británii.

Pražská burza má za sebou mimořádně rušný den, díky bankovním titulům posílila

02.05.2024 20:30  Český akciový parket představuje pro řadu investorů zajímavé místo, kam v době zvýšených sazeb a účtů za energie uložit peníze. Banky a energetický podnik ČEZ i z toho důvodu patří mezi nejlikvidnější akcie pražské burzy. Jak se těmto a dalším titulům dařilo během posledního obchodního dne? Každý obchodní den po jeho skončení také shrnuje zpravodajství webu e15. Aktuální vývoj indexu PX nabízí automaticky aktualizovaná infografika.

Eurovolby jako rozcvička na příští rok. Stranám se daří voliče ukázkově otrávit

02.05.2024 20:30  Začátek ostré kampaně do eurovoleb by šel přirovnat k maratonu, kdy se po výstřelu ze startovací pistole kandidáti nevrhli směrem k cíli, ale spíše na další závodníky. Smutné je to hlavně v kontrastu s výročím dvaceti let v Evropě, kdy globálnější témata v politickém souboji jsou přehlušena těmi domácími. Volby do evropské instituce teď vypadají jen jako rozcvička na parlamentní volby, které proběhnou až příští rok. Jako kdyby politici nejsilnějších uskupení ani jiné ambice neměli.

Advokátní kancelář Havel Partners jde na Západ, otevírá pobočku ve Frankfurtu

02.05.2024 20:30  Největší česká právní firma Havel Partners vstupuje na německý trh. Kancelář otevřela přímé zastoupení ve Frankfurtu nad Mohanem. Chce se zaměřit jak na místní firmy, které chtějí expandovat do regionu střední a východní Evropy, tak na českou a slovenskou klientelu směřující do zahraničí. 

Vítek snižuje zadlužení své skupiny, po dekádě odchází ze švýcarského resortu Crans Montana

02.05.2024 20:30  Společnost CPI Property Group miliardáře Radovana Vítka dokončila prodej lyžařského resortu Crans Montana ve Švýcarsku. Hodnota transakce je přes 100 milionů švýcarských franků .

Krátkodobá nezaměstnanost: Pojištění a daně. S čím pomůže registrace na Úřadu práce ČR?

02.05.2024 15:50  Krátkodobá nezaměstnanost může postihnout každého. Jaké daňové dopady má nezaměstnanost během roku? 

Ministerstvo spustí pro ovocnáře pomoc jako po tornádu na Moravě. Sklizeň klesne o 100 tisíc tun

02.05.2024 15:50  Oproti předpokládaným 138 tisícům tun ovoce po období extrémních dubnových mrazů očekávají ovocnáři přibližně 30 tisíc tun sklizně. Ministr zemědělství Marek Výborný z KDU-ČSL to řekl po dnešním setkání se zástupci ovocnářů a vinařů na téma škod způsobených mrazem a možné pomoci státu. Ty nyní přesahují jednu miliardu korun. Ministerstvo plánuje spustit program pro řešení rizik a krizí v zemědělství, který v minulosti využilo například v souvislosti s řešením škod po zničujícím tornádu na Moravě v roce 2021, o pomoc bude také žádat Evropskou komisi. 

Vítek snižuje zadlužení své skupiny, prodal švýcarský lyžařský resort Crans Montana

02.05.2024 15:50  Společnost CPI Property Group miliardáře Radovana Vítka dokončila prodej lyžařského resortu Crans Montana ve Švýcarsku. Hodnota transakce je přes 100 milionů švýcarských franků .

ČNB pokračuje ve snižování sazeb, stlačila je nejníže za dva roky

02.05.2024 15:50  Snižování úrokových sazeb pokračuje. Bankovní rada České národní banky rozhodla o dalším snížení základní úrokové sazby o půl procentního bodu na 5,25 procenta. Ta je tak na nejnižší úrovni od počátku května 2022.

Český startup, který e-­shopům hlídá skladové zásoby, kupují Američané za stovky milionů

02.05.2024 15:50  Zbytečně velké skladové zásoby, které ve výsledku značně komplikují život internetovým obchodům, byly po pandemickém nakopnutí velkým tématem. Této příležitosti se chopil tuzemský startup Inventoro, který e-shopům radí, kolik zboží budou v následujících měsících potřebovat. Ten nyní kupuje americká konkurence CIN7.

Křetínský investuje do léčby rakoviny, získal podíl ve francouzské firmě Nanobacterie

02.05.2024 15:50  Společnost EP Equity Investment Daniela Křetínského získala 25% podíl ve francouzské firmě Nanobacterie, která vyvíjí unikátní lék k léčbě rakoviny prostaty. Společnost vyvinula průlomovou metodu a zařízení, jež je nyní připraveno na fázi klinických testů a schvalování regulačními orgány. EPEI to oznámila v tiskové zprávě.

Škoda Auto v prvním kvartále zvýšila dodávky vozů, rostl zájem o elektromobil Enyaq

02.05.2024 15:50  Škoda Auto zvýšila v prvním čtvrtletí dodávky vozů zákazníkům o 5,2 procenta na 220 500 aut. Nejprodávanějším modelem značky zůstává Octavia s 61 200 vozy, což představuje meziroční nárůst o 36 procent. Následují Kamiq, Fabia a Karoq. Prodej elektrického modelu Enyaq stoupl o 12 procent. Škoda to dnes oznámila v tiskové zprávě.

ČEZ zlevní elektřinu a plyn zákazníkům bez fixace. Slevu pocítí 1,7 milionu lidí

02.05.2024 15:50  ČEZ zlevní dodávky elektřiny a plynu. Od léta sníží ceny energií pro 1,7 milionu stávajících zákazníků se smlouvou na dobu neurčitou, a to nejprve v červnu zlevní plyn zhruba o 17 procent, následně v červenci i elektřinu o devět procent. Od května firma zlevňuje i fixované produkty. Dnes o tom informovala společnost ČEZ Prodej. Energie letos postupně zlevňují i další dodavatelé, reagují tak na pokles velkoobchodních cen energií.

Následujíci měsíc
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.