eXtra krása 24.04.2024 10:20 Vysoká hladina kortizolu může nastat z důvodu stresu i nevhodného jídelníčku. Jedná-li se o občasný stav, je to v pořádku. Pokud je ovšem hladina kortizolu vysoká neustále, máte zaděláno na problém. Proč je kortizolu věnováno tolik pozornosti? Zájem o to, jaká hladina kortizolu v lidském těle je běžná a kdy je nutné ji snížit, se ve společnosti zvýšil kvůli sociálním sítím. Hashtagy na TikToku, ve kterých se objevují zmínky o tomto hormonu, mají přes stovky milionů zhlédnutí a velký nárůst ve vyhledávání informací o kortizolu zaznamenal také Google. Jste-li aktivní na sociální sítí TikTok a zajímáte-li se o zdravý životní styl, možná jste viděli několik videí, ve kterých se hashtagy #cortisollevels objevily. Jak to s tím kortizolem vlastně je, jak poznat jeho nadbytek a kdy je naopak jeho vylučování zcela v pořádku a nemusíte se jím nijak zabývat? Nadbytek kortizolu v těle z lékařského hlediska Cushingův syndrom či hyperkortizolismus je označení pro stav, kdy se v těle neustále vytváří nadbytek kortizolu. Za jeho produkci je zodpovědná kůra nadledvin a kortizol pomáhá lidskému organismu v zátěžových situacích. Jakmile ale začne tělo produkovat kortizol ve větší míře než je nezbytně nutné, není něco v pořádku a je na čase začít hledat příčiny. Jak se vysoká hladina kortizolu projevuje? Mezi nejčastější projevy vysoké hladiny kortizolu v těle patří: náhlý přírůstek hmotnosti v oblasti horních zad a celkové zakulacení obličeje zvýšený výskyt modřin na kůži časté bolesti hlavy potíže se soustředěním častá únava tvorba akné podrážděnost Proč dochází k vysoké hladině kortizolu? Jaké jsou vlastně důvody toho, že se se hladina kortizolu pohybuje ve vysokých hodnotách? Stres Viníkem číslo jedna je stres. Ten je v moderní době všudypřítomný a je velice obtížné před ním utéct. Jak jsme již naznačili v úvodu, k tvorbě kortizolu dochází během zátěžových situací, což právě stresové situace jsou. Jste-li... Čtěte více Příspěvek Jak poznat, že máte vysokou hladinu kortizolu? pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení

Číst celý článek >>

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.