G.cz 20.04.2024 21:30 19. dubna roku 1775 vpochodovalo kolem páté hodiny ranní 700 britských vojáků, kteří měli za úkol zajmout vůdce patriotů a zmocnit se jejich arzenálu, do Lexingtonu, kde na ně na městské zeleni čekalo 77 ozbrojených příslušníků domobrany pod vedením kapitána Johna Parkera. Britský major John Pitcairn nařídil skupině patriotů, aby se rozešla. Po chvíli váhání se Američané skutečně začali ze zeleně vytrácet, náhle se však ozval výstřel z blíže neurčeného děla a zelenou plochu brzy zahalil oblak dýmu z mušket. Americká revoluce začala.

Číst celý článek >>

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.