Experti si vyměnili názory na semináři regionální spolupráce v oblasti Jihočínského moře

Datum: 19.07.2016
Singapur 19. července (PROTEXT/PRNewswire) - „Návrat k vyjednávání je jediným způsobem pro řešení sporů v oblasti Jihočínského moře," uvedl Zhao Qizheng, bývalý ministr čínské informační kanceláře Státní rady. „Čína se dále bude držet dvojitého přístupu,...
Singapur 19. července (PROTEXT/PRNewswire) - „Návrat k vyjednávání je jediným způsobem pro řešení sporů v oblasti Jihočínského moře," uvedl Zhao Qizheng, bývalý ministr čínské informační kanceláře Státní rady. „Čína se dále bude držet dvojitého přístupu, zejména příslušné spory by měly být náležitě urovnávány formou vyjednávání a konzultací přímo zúčastněných zemí a Čína spolu se zeměmi ASEAN by měly spolupracovat na zachování míru a stability v oblasti Jihočínského moře." Zhao toto poznamenal během vyhlašování hlavního projevu na semináři odborníků na téma regionálního rozvoje a spolupráce v oblasti Jihočínského more, který se konal v Singapuru dne 18. července 2016. Tento seminář, který byl zorganizován Čínským institutem pro studium hranic a Čínskou akademií sociálních věd (CASSICBS), přilákal více než 20 expertů z vědeckých institutů Číny a zemí v tomto regionu, včetně Singapuru, Indonésie, Malajsie a Indie. Zhao obsáhle popsal postoj Číny, který neakceptuje a neuznává rozhodnutí vydané arbitrážním tribunálem ad hoc ve věci sporu v Jihočínském moři a potvrdil čínskou teritoriální nezávislost, námořní práva a zájmy v oblasti Jihočínského moře. Zheng Yongnian, profesor a ředitel východoasijského institutu v rámci National University of Singapore, uvedl: „Mezinárodní právo nedokáže pomoci vyřešit komplikované politické záležitosti, jakými jsou spory v oblasti Jihočínského moře, a zde je velmi důležitá politická vůle." Zheng je přesvědčen, že Čína je do budoucna schopna zachovat mír a stabilitu v oblasti Jihočínského moře. Uvedl: „Jediným způsobem řešení tohoto problému je návrat k politické cestě." Li Guoqiang, zástupce ředitele akademie CASSICBS, uvedl: „Rozhodnutí vydané arbitrážním tribunálem ad hoc ve věci sporu v Jihočínském moři narušilo mír a stabilitu v tomto regionu." Li se domnívá, že Čína a země ASEAN mají schopnost, konsenzus a ochotu vyřešit spory v oblasti Jihočínského moře při zachování míru a stability. Oh Ei Sun, člen S. Rajaratnam School of International Studies v rámci Nanyang Technological University v Singapuru, nakonec vyjádřil, že Čína a Filipíny mohou být dobrým příkladem pro ostatní jihovýchodní asijské země, jak postupovat při sporech v Jihočínském moři, pokud budou obě strany pokračovat v bilaterálním vyjednávání a dosáhnou pragmatických pozitivních výsledků. KONTAKT: Hou Yi, +86 18910728592, karlhou@163.com
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.