Prohlášení Maii Sandu, vůdkyně politické strany Akce a Solidarita

Datum: 15.07.2016
Kišiněv 15. července (PROTEXT/PRNewswire) - Ve světle nedávných událostí, které se týkají defraudace v bankovním sektoru, vyzývám MMF, aby s moldavskou vládou neuzavíral žádné dohody do doby zahájení procesu transparentnosti a odpovědnosti. Existují vážné náznaky, které...
Kišiněv 15. července (PROTEXT/PRNewswire) - Ve světle nedávných událostí, které se týkají defraudace v bankovním sektoru, vyzývám MMF, aby s moldavskou vládou neuzavíral žádné dohody do doby zahájení procesu transparentnosti a odpovědnosti. Existují vážné náznaky, které dokazují, že některé ze současně vládnoucích osob byly součástí této defraudace. Pokud MMF půjčí peníze stejným lidem, existuje značné riziko, že tyto peníze budou znovu ukradeny. Tyto peníze skončí v kapsách zkorumpovaných politiků a nepomohou lidem, kteří to potřebují nejvíce. Taková půjčka zvýší zadluženost země, a nepřispěje ke zvýšení životní úrovně běžných občanů. MMF by měl podniknout konkrétní a specifické kroky, které zajistí, že tyto peníze neskončí v kapsách zkorumpovaných politiků před uzavřením smlouvy o půjčce. K tomuto mám na MMF dva specifické požadavky: 1. Zajistit transparentnost procesu. Na základě špatných zkušeností s Akčním plánem pro finanční služby FSAP 2014, který byl zveřejněn o dva roky později, čímž ukrýval před moldavskými občany skutečný stav bankovního sektoru, žádám, aby byly veškeré zápisy z jednání a dokumenty okamžitě zveřejňovány v plném obsahu a znění. 2. Zavedení odpovědnosti do procesu. Nemůžeme již důvěřovat našim politikům, že učiní správnou věc a že využijí peníze MMF náležitým způsobem. Žádám, aby rozdělení každého dolaru z této půjčky bylo dozorováno nezávislým administrátorem a aby tyto informace byly přístupné veřejnosti. Vyzývám ostatní opoziční strany a společenské organizace, aby se k nám přidaly a vyžadovaly od MMF, aby konečně vymáhal od naší vlády zodpovědnost a transparentnost. Už toho máme dost a nadešel čas demonstrování silného postoje proti korupci. Potřebujeme, aby půjčka od MMF pomohla lidem, ne politikům. Kontakt: Anastasia Taburceanu E-mail: ataburceanu@gmail.com Telefon: +37379658841
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.